EVENIMENT
Poşta Română a reciclat 55 de tone de echipamente IT&C, aparatură electrică şi electronică, în ultimele 10 zile
Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a reciclat, în ultimele zece zile, 55 de tone de echipamente IT&C, aparatură electrică şi electronică (DEE-uri), întreaga cantitate fiind predată procesatorilor specializaţi, în vederea reciclării, a anunţat, vineri, operatorul poştal naţional.
Acţiunea face parte din seria asumării ţintelor de mediu prevăzute în programul multianual de management şi în strategia de dezvoltare a operatorului naţional de servicii poştale.
Cea mai mare cantitate de DEE-uri predată procesatorilor din domeniul reciclării a fost valorificată la nivelul Sucursalei Bucureşti, unde peste 20 de tone de aparatură electrică şi electronică scoasă din uz, prin procedura de casare, a putut intra pe circuitele de valorificare şi protecţie a mediului.
Potrivit sursei citate, în topul sucursalelor s-a înscris şi Timişoara, prin cele peste zece tone de DEE-uri predate societăţilor de reciclare, urmată de Sucursala Constanţa, unde au fost colectate şi predate, spre valorificare, aproape şapte tone de DEE-uri.
Topul predării deşeurilor IT&C a fost completat de Sucursala Braşov, unde au fost direcţionate spre circuitele de valorificare aproape şapte tone, de Sucursala Servicii Servicii Expres cu o tonă DEE-uri, dar şi de Sucursala Craiova, care a predat societăţilor procesatoare 1,5 tone de deşeuri electronice.
Programul multianual de management în care Poşta Română
Această acţiune face parte din programul multianual de management în care Poşta Română are asumată atingerea unor ţinte privind îndeplinirea criteriilor de protejare a mediului.
Potrivit auditului de specialitate, Poşta Română a redus, în anul 2021, consumul energiei electrice cu 0,17 kWh/angajat/zi, faţă de anul 2020, de la 1,42 kWh/angajat/zi, la 1,25 kWh/angajat/zi, ţinta asumată de companie de 1 kWh/angajat/zi fiind, încă, neîndeplinită.
„Pe lângă efectele pozitive pentru protecţia mediului, prin reciclarea acestor cantităţi importante de aparatură electronică, Poşta Română a intrat pe un trend pozitiv privind impactul reducerii consumului de energie electrică la nivelul întregii reţele operaţionale. Spunem acest lucru mai ales că, în ultimii doi ani, la nivelul oficiilor poştale, am desfăşurat un important proiect de dotare cu echipamente IT de ultimă generaţie, care îndeplineşte cerinţele UE de protecţie a mediului, cu un consum de energie mult diminuat faţă de aparatura predată reciclării”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.
Poşta Română este cel mai mare operator naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării (93,52%), şi Fondul Proprietatea (6,48%).
Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional şi distribuie, săptămânal, mai mult de 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române, iar peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. Agerpres
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro