Connect with us

ACTUALITATE

Postările care cer ”moartea invadatorilor ruşi”, autorizate pe Facebook şi Instagram

Publicat

facebook

Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, a anunţat joi că va permite excepţii de la reglementările sale privind conţinuturile care incită la violenţă şi la ură şi nu va elimina mesajele ostile la adresa armatei sau a liderilor ruşi, potrivit AFP.

”În contextul invaziei ruse în Ucraina, vom da dovadă de indulgenţă pentru forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile noastre în ceea ce priveşte discursurile violente cum ar fi ‘moarte invadatorilor ruşi”’, a confirmat pentru AFP Andy Stone, responsabil de comunicare în cadrul Meta.

”Vom continua să nu autorizăm apeluri credibile la violenţă împotriva civililor ruşi”, a adăugat el.

Apelurile la moartea liderilor vor fi permise dacă nu conţin referiri şi la alte ţinte sau nu au doi indicatori de credibilitate cum ar fi locaţia şi metoda.

Declaraţia Meta a fost făcută după publicarea unui articol al agenţiei de presă Reuters

Declaraţia Meta a fost făcută după publicarea unui articol al agenţiei de presă Reuters, care citează un schimb de e-mailuri între moderatori de conţinut din cadrul gigantului de social media afirmând că modificarea regulamentului va fi valabilă în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia şi Ucraina.

Rusia a blocat Facebook pe teritoriul său săptămâna trecută, ca răspuns la decizia grupului californian de a interzice mass-media apropiată puterii (printre care postul de televiziune RT şi site-ul Sputnik) în Europa.

Se alătură astfel listei ţărilor care interzic cea mai mare reţea de socializare din lume, alături de China şi Coreea de Nord.

Ambasada Rusiei în SUA a cerut vineri ca Washingtonul să pună capăt „activităţilor extremiste” ale Meta Platforms

Totodată, Ambasada Rusiei în SUA a cerut vineri ca Washingtonul să pună capăt „activităţilor extremiste” ale Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, în contextul anunţului de joi privind excepţiile de la reglementările sale legate de conţinuturile care incită la violenţă şi la ură.

„Politica agresivă şi criminală a Meta care duce la incitare la ură şi ostilitate faţă de ruşi este revoltătoare. Acţiunile companiei sunt încă o dovadă a războiului informaţional fără reguli declarat împotriva ţării noastre”, a transmis ambasada rusă de la Washington într-un comunicat. Ambasada a mai declarat că doreşte ca autorităţile ruse „să pună capăt activităţilor extremiste ale Meta şi să ia măsuri pentru aducerea făptuitorilor în faţa justiţiei”.

Accesul la Twitter, foarte restrâns în Rusia

Accesul la Twitter este de asemenea foarte restrâns în Rusia.

O lege care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru propagarea informaţiilor vizând ”discreditarea” forţelor militare ruse sau apeluri la sancţiuni împotriva Moscovei a fost de asemenea votată săptămâna trecută în Rusia.

Majoritatea giganţilor americani din domeniul tehnologic au tăiat legături cu Moscova după invazia rusă în Ucraina.

Microsoft şi Apple şi-au întrerupt vânzările în Rusia, iar Netflix, Intel şi Airbnb şi-au suspendat activităţile. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FOTO: Activități desfășurate de Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, de Ziua Europeană a Limbilor

Publicat

edl cuvinte 3 e1664691843133 1000x600.jpeg

Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia a celebrat Ziua Europeană a Limbilor 2022 în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Sebeş printr-o serie de activităţi antrenante și pline de culoare.

Astfel, în perioada 26-30 septembrie activitățile au constat în:

1. Alegerea unui cuvânt, cu o semnificație aparte, din diferite limbi (franceză, germană, portugheză, suedeză, bulgară etc.) însoțit de sensul acestuia notat în limba engleză și de o imagine reprezentativă pentru înțelesul cuvântului. În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atenționare Cod Galben de vânt puternic în Alba și alte județe din țară. Rafalele pot depăși 80 -100 km/h. Zonele vizate

Publicat

vant pixabay meteo.jpg

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de intensificări ale vântului, valabilă în județul Alba și alte județe din țară până duminică la ora 20:00. În Alba, până la ora 13:15 este vizată zona joasă a județului. 

Potrivit ANM, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55…65 km/h și izolat de peste 70 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 … 75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80 ……

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CLUJUL DE ALTĂDATĂ. Diabolică perseverare. Stăruinţa de a face rău ţărei

Publicat

guvernul romaniei e1664657690343.jpg

Cluj24 prezintă fragmente din Clujul de altădată, surprinse de ziariștii din perioada interbelică și nu numai și culese din gazetele vremii de Felix Ostrovschi de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Cluj-Napoca.

„Că toată lumea e nemulţumită de felul nedrept cum se poartă guvernul chiar şi cu slujbaşii Statului, n-ar însemna nimic pentru un regim atât de odios, care şi-a făcut o specialitate de a-şi ocroti numai partizanii, ca unelte docile, cu riscul de a îndepărta din serviciile publice toate elementele conştiincioase şi de valoare – dar ceea ce este mai grav decât persecuţia…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Cum arată fisura care s-a format în barajul lacului Tăul Mare din Roșia Montană. Autoritățile caută soluții

Publicat

fisura bresa baraj taul mare 1 1000x600.jpeg

Fisura semnalată sâmbătă la barajul lacului piscicol Tăul Mare din Roșia Montană are forma unui con și un diametru de circa 1 m la nivelul coronamentului. 

Potrivit directorului SGA Alba, Vlad Sorin, breșa s-a format prin surparea galeriei de fund, care este din zidărie de piatră, barajul datând de mai bine de 100 de ani.

„Mica breșă care s-a format este în partea din aval a barajului, la circa 10 metri de luciul de apă. Înspre luciul de apă nu apărut nicio fisură. Monitorizăm breșa, aceasta nu a suportat nicio modificare.

Monitorizăm de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe