Connect with us

ACTUALITATE

Povestea lui Mărțișor, mieluțul fătat de o oaie salvată de pe vaporul scufundat în Portul Midia

Publicat

mielul martiros - sursa ARCA

O poveste emoționantă și totodată amuzantă a fost postată de Asociația Rescue and Care Association pe pagina oficială de Facebook. Personajul principal este un mielușel pe nume Mărțișor, fătat de o oaie salvată de pe nava Queen Hind care s-a scufundat în Portul Midia.

Asociația pentru protecția animalelor ARCA a reușit să salveze cele 179 de berbeci și o oaie care au supraviețuit în urma accidentului naval din portul Midia, unde un vapor plin cu peste 14.000 de ovine s-a răsturnat lângă șenalul navigabil.

Cele 180 de animale care au fost salvate au fost transportate la o fermă din nordul Capitalei, unde “se vor bucura de o viață liniștită”, până când vor muri de moarte bună.

Iată postarea de pe pagina de Facebook a Asociației:

”Miracolele nu se întâmplă des. Atunci când se petrec, însă, se țin lanț. Faceți-vă o cafea ori un ceai și pregătiți-vă pentru povestea lui Mărțișor și a surorii lui vitrege, Bambi.

Când am descoperit prima minune, n-am știut dacă să râdem sau să plângem: printre cei 180 de berbeci salvați de la Midia se strecurase și o oaie. Una singură. Am descoperit-o în timp ce sterilizam din greu: era o oaie tânără și naivă.

Naivitatea ei ne-a izbit din prima. Dar avea să ni se confirme fără dubii câteva zile mai târziu, cu ocazia minunii nr. 2: pe 4 martie, oaia noastră l-a născut pe Mărțișor.

Tatăl nu se cunoaște, dar avem 179 de suspecți. Lipsa de experiență a tinerei mame s-a văzut și ea imediat: oaia noastră nu avea lapte.

Din această cauză, Mărțișor a fost găsit fără suflare, într-o dimineață, la picioarele mamei alarmate și anxioase.

miel

Minunea nr. 3 a fost hand made, ca să zicem așa, și s-a datorat lui Florin Mlagiu, unul dintre veterinarii noștri.

Acesta a reușit să-l readucă la viață pe Mărțișor, numai el știe cum. Din păcate, uneori minunile riscă să te țină doar o clipită.

Cum mama lui Mărțișor nu avea lapte, era urgent să îi găsim o mamă adoptivă.

Prin restul turmei noastre, evident, se putea pune problema doar de tați, așa că Florin a alergat, cu Mărțișor în brațe, la cea mai apropiată stână.

L-a încercat la multe oi care tocmai fătaseră. Toate l-au respins.

Într-un târziu, însă, a apărut și minunea nr. 5: o oaie care l-a tratat din prima pe Mărțișor ca pe fiul ei.

I-am zis Isis, după faimoasa mamă din mitologia egipteană (despre care se presupune c-a fost sursă de inspirație pentru fecioara Maria).

miel

Și apoi, minunea nr. 6, tot opera lui Florin: atât Isis cât și fiica ei naturală, Bambi, au fost salvate ele însele de la stâna cu pricina și aduse în turma noastră flower power.

Acum, atât Bambi cât și Mărțișor, sug fericiți la aceeași mamă, la Isis.

Cât despre mămica noastră iresponsabilă și fără lapte, nu vă faceți griji: își petrece și ea cât de mult timp poate cu cei trei.

Suficient cât să fi încercat și ea de câteva ori să sugă de la Isis, sub privirile pline de dojană ale acesteia. Toți patru sunt bine și vor fi fericiți.

Știm. Minunile se cuvine să vină în număr de șapte. Însă pentru a șaptea va trebui să mai așteptați un pic”.

sursa: Facebook/ ARCA

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

index 9 1000x600.webp.webp

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe