Connect with us

EVENIMENT

Prahova, în preferinţele turiştilor în weekend. Grad de ocupare de peste 80% de la începutul lunii iulie

Publicat

meteo munte vremea peisaj 1000x600.jpeg
fotografie cu caracter ilustrativ

Vremea călduroasă prielnică pentru plimbările la munte, în natură, au determinat turiştii să aleagă Valea Prahovei pentru a petrece weekendul care tocmai s-a încheiat. Judeţul Prahova a fost şi de această dată în topul preferinţelor turiştilor, unităţile de cazare au avut un grad de ocupare de peste 80% de la începutul lunii iulie şi până în prezent.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, a crescut numărul turiştilor care ajung să viziteze judeţul Prahova pentru a face excursii de o zi, departe de agitaţia cotidiană.

Prahova în preferinţele turiştilor în weekend. Activităţi în aer liber de neratat în miezul „lunii lui cuptor”

AZUGA

La Azuga se desfăşoară Tabăra de vară – „Adventure team” care a început în data de 12 iunie 2022 şi care este un program de o săptămână care acoperă nevoia de mişcare, gradul de implicare şi concentrare, lucrul în echipă dar şi activităţi de timp liber ale şcolarilor şi preşcolarilor.

Tabăra de vară are un caracter dinamic, jucăuş, cu multe activităţi pe care copiii încă nu le-au întâlnit la şcoală, jocuri în echipă, puneri în scenă, trasee sportive, provocări fizice şi artistice într-un mediu nou, în mijlocul naturii.

SINAIA

La Sinaia, vremea a adus în weekend-ul care tocmai s-a încheiat cer acoperit şi vânt moderat. Gondola Carp şi Gondola Sinaia au funcţionat cu publicul la program normal.

BUȘTENI

La Buşteni, la Kalinderu, au avut loc activităţi recreative în aer liber şi drumeţii off road între orele 10.00- 17.00. Printre activităţi s-au numărat rollercoaster, tubing, tiroliană, trambulină, atv şi miniatv, telescaun. Bonus o vedere minunată către munte şi aer curat.

Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcţiuni de OMD, organizaţie de management al destinaţiei, înregistrată din 2008 la iniţiativa ANAT. Aceasta reuneşte într-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judeţean, consilii locale, hoteluri, agenţii de turism, Camera de comerţ şi industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru în consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanţă, al grupului de lucru OMD, şi de asemenea membru fondator şi vicepreşedinte FAPT.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Amenzi de peste 50.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba. Câți șoferi au fost testați pentru droguri sau alcool

Publicat

amenzi de peste 15.000 de lei și permise reținute în

Polițiștii și jandarmii din județul Alba au dat amenzi de peste 50.000 de lei, în ultimele 24 de ore. Au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru prevenirea incidentelor.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 488 de persoane și au fost verificate 310 autovehicule.

Potrivit IPJ Alba, au fost constatate 195 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Au fost date amenzi în valoare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Polițiștii locali din Alba Iulia au ținut un moment de reculegere în memoria unui coleg din Sibiu, care a decedat

Publicat

video: polițiștii locali din alba iulia au ținut un moment

Polițiștii Locali din Alba Iulia au ținut joi, 29 februarie, un moment de reculegere. Momentul solemn a avut loc în fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia. 

Polițiștii locali au ținut un moment de reculegere în memoria colegului lor, Radu Trihenea, care a murit la datorie.

Acesta a fost grav accidentat în timp ce dirija traficul pe drumul dintre Cisnădie și Sibiu.

Accidentul s-a petrecut în data de 14 februarie 2024. Atunci, un bărbat de 55 de ani, cetățean străin, a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Boc: Vineri, 1 martie, încep LUCRĂRILE la punerea pe soclu a grupului STATUAR Școala Ardeleană și a bustului lui Emil Racoviță

Publicat

boc scoala ardeleana.jpg

Aflat în direct la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit despre situația grupului statuar „Școala Ardeleană”. Acesta a promis că vineri, 1 martie, încep lucrările la punerea pe soclu a grupului statuar Școala Ardeleană și a bustului lui Emil Racoviță. 

„A trebuit să obținem toate documentele tehnice pentru ca lucrarea să meargă în direcția anunțată și anume să se pună pe soclu numele Școala Ardeleană. Atâta doar că între idee și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: O școală din Alba, renovată cu peste 150.000 de euro, bani strânși de o asociație. Furdui Iancu a participat la inaugurare

Publicat

video: o școală din alba, renovată cu peste 150.000 de

Corpul școlii primare și a grădiniței din Balomiru de Câmp a fost renovat cu ajutorul unei investiții de 150.000 de euro. Ce mai mare parte din sumă a fost strânsă, din sponsorizări de asociația BookLand. 

Primăria comunei Șibot a plătit doar 28.000 de euro, pe manopera muncitorilor. Lucrările de renovarea au avut loc între iunie 2023 și ianuarie 2024. 

Inaugurarea oficială a avut loc alături de Nicolae Furdui Iancu.

În urma lucrărilor de renovare cei 22 de elevi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe