Connect with us

ACTUALITATE

Precizări MAE: Noile condiţii de control sanitar pentru transportatorii rutieri, dinspre Marea Britanie spre Franța

Publicat

Autoritățile franceze și cele britanice au convenit ca, în cazul transportatorilor rutieri, testele antigen să poată fi realizate în puncte de depistare dedicate, instituite de autoritățile britanice, în condițiile reluării limitată a circulației, anunță MAE.

Decizia se referă la obligativitatea prezentării unui test negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Franceze. Astfel, transportatorii rutieri vor putea să dispună de rezultate rapide și să se îmbarce către Franța dacă rezultatul testului este negativ.

În cazul unui test pozitiv, se va putea proceda la efectuarea unui test PCR pentru confirmarea sau infirmarea rezultatului obținut inițial. În cazul confirmării infectării cu noul coronavirus, conducătorul auto va trebui să intre în autoizolare timp de 10 zile pe teritoriul britanic, durata fiind calculată începând cu data rezultatului primului test. Autoritățile britanice vor organiza condițiile de cazare pentru perioada de autoizolare, la încheierea căreia conducătorului auto îi va fi permisă intrarea pe teritoriul Franței.

În prezent, sunt în curs de instalare punctele de testare pe teritoriul britanic.

Până la deblocarea situației, autoritățile franceze solicită transportatorilor rutieri prezenți în Marea Britanie să nu se deplaseze în comitatul Kent.

Ministerul Afacerilor Externe amintește, totodată, că, potrivit informațiilor transmise public în cursul serii de 22 decembrie, de autoritățile franceze, începând cu data de 23 decembrie a.c., ora 00.01 (ora Franței), există obligația de a prezenta un test negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării pentru toate categoriile de cetățeni francezi și cetățeni ai Uniunii Europene, inclusiv cei români, precum și pentru cetățenii britanici sau din țări terțe care au reședința în Franța, în Uniunea Europeană sau în alte state europene.

Toți călătorii au obligația de a prezenta companiei aeriene, maritime sau feroviare un document eliberat de un laborator medical care să ateste rezultatul negativ al testului pentru COVID-19.

Sunt acceptate atât testele PCR, cât și cele antigen care sunt sensibile la noua tulpină a coronavirusului. Lista testelor antigen acceptate poate fi regăsită aici: https://uk.ambafrance.org/Listes-des-tests-antigeniques-autorises-par-les-autorites-francaises-pour-l

Reglementările rămân în vigoare până cel puțin pe 6 ianuarie 2021

Cu privire la situația din punctele de așteptare din Marea Britanie, Ministerul Afacerilor Externe precizează că la Dover a început testarea șoferilor de tir de către unități mobile, cu sprijinul armatei, în corturi special amenajate. Având în vedere numărul de camioane și tiruri, se estimează că decongestionarea traficului va dura câteva zile.

La Folkestone, la intrarea către Eurotunnel, unde se află în așteptare un număr mare de autocare, microbuze și autoturisme personale, sunt în curs demersuri de organizare a protocolului pentru efectuarea testărilor și anunțarea locațiilor unde se vor efectua acestea.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că o echipă consulară a Ambasadei României la Londra se va deplasa miercuri la Folkestone pentru a acorda asistență de urgență cetățenilor români, iar o echipă consulară a Ambasadei României la Paris se află, de la începutul zilei, la Calais, punctul de intrare in Franța.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Agrometeo: Seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul neirigat; efecte negative asupra potențialului productiv

Publicat

agrometeo: seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul

Publicitate

Seceta pedologică moderată și puternică se menține în cultura porumbului neirigat din regiunile Maramureș, Dobrogea și Banat, dar și în alte zone de cultură din țară, unde se va produce o depreciere treptată a stării de vegetație, potrivit prognozei de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 5 – 11 iulie 2025.

‘În cultura de porumb neirigat, rezerva de apă pe profilul de sol 0-100 cm, va…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani primește aplauze de la Guvern: Finanțare pentru viața culturală locală

Publicat

botoșani primește aplauze de la guvern: finanțare pentru viața culturală

Publicitate

Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul a 66 de teatre, opere și filarmonici

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 231.458.960,88 de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din 40 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 31 de județe.

‘Prin această măsură, venim în sprijinul teatrelor, operelor,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, dată dispărută după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

femeie din botoșani, dată dispărută după ce a plecat de

Publicitate

Maria Feraru, o femeie în vârstă de 44 de ani, domiciliată în satul Orășeni-Deal, comuna Curtești, județul Botoșani, a fost dată dispărută după ce a părăsit locuința în dimineața zilei de 2 iulie 2025, în jurul orei 10:00. De atunci, familia nu mai știe nimic despre ea.

Originară din Vatra Dornei, județul Suceava, Maria Feraru are cetățenie română și este cunoscută ca o persoană activă și comunicativă. Semnalmentele acesteia sunt:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe