Connect with us

EVENIMENT

Prefectul Capitalei: În jurul unităţilor şcolare masca va fi OBLGATORIE

Publicat

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a stabilit, în şedinţa de sâmbătă, că în jurul unităţilor de învăţământ pe o rază de 50 de metri unde există „potenţial” de aglomerare la venire şi la plecare se va purta mască de către cei care vor staţiona în acel perimetru, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„Încă nu s-a terminat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Discuţiile au continuat un pic mai mult având în vedere dificultatea de a decide de exemplu care sunt alte spaţii aglomerate.

În principiu am stabilit că, în jurul unităţilor şcolare unde există potenţial de aglomerare la venire şi la plecare şi sunt evident copii majoritatea sub 16 ani care nu pot fi vaccinaţi, atunci este necesară stabilirea unui perimetru de 50 de metri în jurul şcolii. Acolo va fi obligatorie purtarea măştii pentru cei care vor staţiona în acest perimetru. (…) Aşa cum este în Hotărârea de Guvern rămân acele zone. Nu am adăugat nimic însă vom avea o perioadă de monitorizare de o săptămână în care DSP, Poliţia Jandarmeria vor monitoriza şi vor face propuneri către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus prefectul.

El a afirmat că monitorizările vor consta în „observări făcute, notate şi transmise, adică un fel de observare empirică a situaţiei de pe teren”.

Prefectul a spus că toate măsurile stabilite în şedinţă vor intra în vigoare imediat.

„Măsura intră în vigoare imediat pentru că CMBSU trebuie să se adapteze la noile reguli care au fost stabilite prin Hotărârea de Guvern azi noapte, deci trebuie să intre în vigoare imediat”, a precizat prefectul.

Alin Stoica a afirmat că fiecare angajator în parte decide dacă în birouri se va purta sau nu masca de protecţie, precizând că la Prefectură, în birourile unde toate persoanele sunt vaccinate, nu se va purta mască.

„Este decizia proprie a fiecărui operator sau fiecărui angajator. Prin medicul de medicina muncii se pot stabili aceste reguli intern de către fiecare angajator în parte. Încă nu am stabilit (la Prefectură – n.r.), dar vom stabili că acolo unde într-un birou sunt toate persoanele vaccinate nu se va purta mască”, a precizat prefectul Capitalei.

Întrebat dacă există o ţintă de vaccinare stabilită la nivel Capitalei, Alin Stoica a spus că, deşi guvernul nu a hotărât încă nişte ţinte de vaccinare, el şi-a propus ca în Bucureşti să se ajungă, până la finalul lunii, la un număr de 20.000 de persoane.

„Nu este stabilită o ţintă de vaccinare. O aşteptăm pentru că am văzut în CNSU că Guvernul îşi va propune nişte ţinte de vaccinare. În momentul în care le vom primi, evident vom depune tot efortul să-l facem. Pot spune că noi am stabilit, nu oficial, dar avem o ţintă de vaccinare în Bucureşti de 20.000 şi sperăm să o atingem până la sfârşitul lunii”, a menţionat Alin Stoica. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 150 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la volan în Alba, în 24 de ore. Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Publicat

peste 150 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la

Peste 150 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat miercuri acțiunile în sistem integrat.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 475 de persoane. Au fost verificate 334 de autovehicule.

Au fost constatate 198 de abateri de natură contravențională. Majoritatea au fost la normele legale privind circulația pe drumurile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Artistul FENOMEN al momentului, BURNA BOY, vine în PREMIERĂ în România, la UNTOLD

Publicat

burna boy 1x1 e1714042394980.jpg

Artistul fenomen al momentului, BURNA BOY, vine în premieră în România, la UNTOLD. Stilul afrobeat a devenit un fenomen de masă, iar BURNA BOY este considerat superstarul global al acestui gen muzical. Show-urile artistului sunt sold-out în câteva minute, iar recent a fost inclus de revista „Time” în clasamentul celor mai influente 100 de personalități ale lumii în 2024.

BURNA BOY, câștigător al unui premiu Grammy la categoria “Best Global Music Album”, va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Galda de Jos, un nou atac la adresa CJ Alba din cauza centrului de management al deșeurilor. De ce pierde bani, comuna

Publicat

primăria galda de jos, un nou atac la adresa cj

Primarul din Galda de Jos, Romulus Raica, a lansat miercuri un nou atac la adresa conducerii Consiliului Județean Alba

Subiectul disputei este axat pe contractul pentru centrul de management al deșeurilor, care funcționează în comună.

Primarul din Gada de Jos spune că administrația locală pierde bani din cauză că operatorul RER VEST nu și-a mutat sediul principal acolo, așa cum au convenit anterior.

Acesta a transmis o scrisoare către locuitorii comunei, prin intermediul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ursul care s-a ascuns într-un tufiș, în cartierul Oarda, a fost eutanasiat. Era grav rănit după ce a fost lovit de un TIR

Publicat

ursul care s a ascuns într un tufiș, în cartierul oarda, a

Ursul de la Oarda a fost eutanasiat, în jurul orei 14.20, au anunțat reprezentații Jandarmeriei din Alba. 

Reamintim că un urs rănit a pus pe jar toate autoritățile din Alba Iulia. În baza unei legislații clare, toate instituțiile statului sunt nevoite să păzească un tufiș în care s-a refugiat un urs rănit. Un pericol real, din cauza faptului că se afla la nici 250 de metri de un cartier de case. 

În aceste cazuri situația este una complicată, deoarece nu se poate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe