Connect with us

EVENIMENT

Prejudiciu de 500.000 de euro în urma 11 percheziții. Infractorii, specializați în furturi, acționau pe teritoriul Belgiei

Publicat

Unsprezece percheziţii domiciliare, în baza unui ordin european de anchetă emis de autorităţile din Belgia. Acestea au fost realizate de poliţişti şi procurori de la DIICOT, vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în furturi, în urma cărora a rezultat un prejudiciu de 500.000 de euro.

„În cauză s-a reţinut faptul că, începând din luna martie 2016 până în prima parte a anului 2020, o grupare infracţională organizată constituită din cetăţeni români a acţionat pe teritoriul Belgiei.

Sustrăgând din locuinţe şi locuri împrejmuite obiecte de grădinărit, biciclete, diverse ustensile, maşini-unelte, motoare pentru bărci, instrumente pentru pescuit, dar şi maşini de tuns iarba, tractoare de tuns iarba sau combustibil în cantităţi mari”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri AGERPRES.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că prejudiciul cauzat de activitatea grupului infracţional organizat este de peste 500.000 de euro, fiind comise 109 infracţiuni de furt calificat.

Schimburile de informaţii desfăşurate au condus la formularea şi transmiterea, în luna iunie 2020, de către Judecătoria de Primă Instanţă din Eupen la DIICOT – Structura Centrală a unui ordin european de anchetă care să ajute la documentarea şi soluţionarea cazului din Belgia.

„Gruparea, având ca lider o persoană cu domiciliul în judeţul Buzău, era bine structurată şi ierarhizată, beneficiind inclusiv de un imobil din apropierea graniţei dintre Belgia şi Germania, pus la dispoziţie de un membru al grupării, pentru a fi folosit de suspecţi ca loc de refugiu şi punct de pornire al transporturilor pe timp de noapte”, arată sursa citată.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate bunuri provenite din infracţiunile comise pe teritoriul Belgiei care au fost trimise ţării solicitante, unde autorităţile judiciare vor dispune măsuri de restituire către persoanele vătămate.

Activităţile au beneficiat de sprijinul criminaliştilor, luptătorilor SAS şi a lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Buzău. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 100 de șoferi testați în Alba, pentru alcool sau droguri la volan, în 24 de ore. Ce amenzi au dat polițiștii și jandarmii

Publicat

peste 100 de șoferi testați în alba, pentru alcool sau

Peste 100 de șoferi au fost testați în Alba, pentru alcool sau droguri la volan, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat acțiunile în sistem integrat.

În cadrul activităților desfășurate, marți, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 391 de persoane. Au fost verificate 224 de autovehicule, potrivit IPJ Alba.

Au fost constatate 156 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Elevi din Alba Iulia, acțiune de ecologizare pe malul râului Ampoi. Viceprimar: „respect pentru acești tineri”

Publicat

foto elevi din alba iulia, acțiune de ecologizare pe malul

Un grup de elevi a fost surprins miercuri dimineața de camerele de supraveghere ale Primăriei Alba Iulia, operate de către Poliția Locală, în timpul unei acțiuni de ecologizare care s-a desfășurat pe malul râului Ampoi.

„Vreau să îi felicit pe acești tineri care, prin puterea exemplului, ne arată că atitudinea civică și grija pentru orașul în care trăim sunt lucruri care contează enorm.

Pentru cei care au aruncat, ilegal, gunoaiele strânse de către acești copii am un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Intervenția pentru reparația conductei care s-a spart pe DN1 în Florești a durat aproape 12 ore

Publicat

conducta apa floresti 2.jpg

Aproape 12 ore a durat intervenția angajaților Companiei de Apă Someș în Florești, pe DN1. Reparația conductei de canalizare care s-a spart marți, a blocat traficul în orele de vârf.

Magistrala care traversează Floreștiul s-a spart în jurul orei 8.00 dimineața, iar intervenția a fost una de durată, fiind vorba de o lucrare complexă la canalul principal.

FOTO. Intervenția pentru reparația conductei care s-a spart pe DN1 în Florești a durat aproape 12…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fată agresată de un tânăr, într-o scară de bloc din Cugir. Polițiștii l-au reținut pe agresor

Publicat

polițist local din alba, condamnat după ce a lovit o

O tânără de 19 ani a fost agresată de un tânăr, într-o scară de bloc din Cugir. Cei doi ar fi avut o discuție în contradictoriu, iar tânărul a devenit violent. 

Fapta s-a petrecut în data de 21 aprilie, dar agresorul a fost reținut două zile mai târziu. 

Cazul a fost comunicat de reprezentanții IPJ Alba, în buletinul de presă din 24 aprilie 2024.

Potrivit IPJ Alba, la data de 23 aprilie 2024, polițiștii din Cugir au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe