Connect with us

EVENIMENT

Prejudiciu uriaș făcut de fabrica ilegală de ţigări din Neamț

Publicat

tigari

O fabrică ilegală de ţigări din Neamț a prejudiciat statul cu aproape 4 milioane de lei. Șase afaceriști au fost trimiși în judecată.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Iași au dispus trimiterea în judecată a 6 persoane, dintre care 5 în stare de arest preventiv și 1 sub control judiciar – 3 cetățeni români, 2 cetățeni moldoveni și un cetățean cu dublă cetățenie, româno – moldoveană – pentru constituirea unui grup infracţional organizat, concurență neloială, producerea de produse accizabile și deținerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile.

Conform DIICOT, în septembrie 2021, în România a fost constituit un grup infracțional organizat transfrontalier format din cetățeni români, moldoveni și ucraineni, având ca scop producerea, în mod clandestin, în afara antrepozitului fiscal a unor țigarete contrafăcute prin punerea în funcțiune a unor fabrici clandestine de producere și ambalare de țigarete, precum și a gestionării proceselor subsumate fabricației ilegale de țigarete, respectiv achiziția/transportul/fabricația/ punerea la dispoziție de materii prime și echipamente/utilaje utilizate în procesul de fabricare clandestină a țigaretelor, care erau ulterior comercializate pe teritoriul Uniunii Europene.

 

Prejudiciu uriaș făcut de fabrica ilegală de ţigări din Neamț: au acumpărat o fabrică de țigarete

 

În iulie 2021, membrii grupului au cumpărat o fabrică de țigarete pe care au instalat-o și au pus-o în funcțiune în luna decembrie a aceluiași an într-o hală dintr-un fost complex zootehnic, situată pe raza localității Humulești, județul Neamț.

În vederea realizării scopului grupului infracțional, aceștia au achiziționat cantitatea de circa 20.000 de kilograme de tutun mărunțit, o cantitate mare de carton imprimat cu sigla unui comerciant cunoscut, foițe din folie de plastic/hârtie și filtre cu intenția de a fabrica 1.000.000 pachete de țigarete, fără a deține autorizație în acest sens. Aceste pachete de țigarete au o valoare de piață de 2.000.000 de euro.

Pentru a asigura conspirativitatea locației în care era amplasată fabrica, aceasta era supravegheată în permanență de membrii grupului infracțional organizat și, pentru ca aceasta să nu poată fi descoperită cu ajutorul unor camere care funcționează pe principiul termoviziunii, aceștia au placat clădirea cu polistiren. În plus, fabrica a fost racordată ilegal la sistemul de distribuției a energiei electrice pentru a evita descoperirea linia de producție din cauza consum ridicat de energie.

Prejudiciu uriaș făcut de fabrica ilegală de ţigări din Neamț: 1.907.944 țigarete

În această modalitate, în perioada ianuarie 2022 – 05.04.2022, grupul infracțional organizat a produs în mod ilegal cantitatea de 1.907.944 țigarete folosind o marcă protejată în scopul de a-i induce în eroare pe ceilalţi comercianţi şi pe beneficiari.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de 3.903.974 lei, sumă cu care Direcția Regională Vamală Iași s-a constituit parte civilă.

Prin rechizitoriu s-a cerut confiscarea specială a cantităților de țigarete, cantităților de tunun, bunurilor folosite la fabricarea țigaretelor și bunurilor folosite la transportul țigaretelor (linie de ambalare și împachetare țigarete, linie de fabricare a țigaretelor, linie de uscare tutun, linie de mărunțit tutun, 3 autovehicule, 3.865,60 kilograme de tutun, întregii cantități de țigarete produse, etc.).

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Neamț. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

u cluj otelul.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează calificarea în finala Cupei României.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Neagu, Rusevic, Rus, Tănasă, Malle, Telles, Jardan,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

procurorii din blaj au transferat un dosar de înșelătorie la

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai mulți bărbați din Germania, sunt anchetați…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi. Amenzi pentru zeci de pietoni, bicicliști și trotinetiști

Publicat

pietoni scaled.jpg

Polițiștii au organizat o acțiune în Cluj-Napoca, care îi vizează pe pietoni, bicicliști și trotinetiști.

Scopul acțiunii a fost promovarea unui mediu sigur și civilizat în zonele pietonale, respectarea normelor rutiere incidente, conștientizarea de către aceste categorii de participanți la trafic a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație care li se adresează, potrivit IPJ Cluj.

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe