EVENIMENT
Premieră Cinematografică: Filmul ”Maria, Regina României”, din 8 noiembrie pe marile ecrane

„Maria, Regina României”, un film bazat pe fapte reale, în regia lui Alexis Sweet Cahill, va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 noiembrie, informează un comunicat transmis vineri AGERPRES.
„În esenţă, acest film este povestea unei femei hotărâte ce devine eroina unei întregi naţii”, a declarat regizorul, citat în comunicat.
Filmul, bazat pe evenimente reale, deschide porţile către partea nevăzută ori prea puţin ştiută a unui moment ce a marcat cu adevărat destinul unei ţări ce se voia reîntregită, precizează comunicatul citat.

Scenariul se sprijină pe informaţii din jurnalul Reginei, articole din presa vremii, dar şi pe declaraţii ale politicienilor acelor ani.
Filmul prezintă zbuciumul unei regine ce se identifică cu durerea şi nevoile unei ţări aflate în război, în pericol de a-şi pierde integritatea şi graniţele. Redă un moment istoric crucial, primăvara anului 1919 – Conferinţa de Pace de la Paris. Personaj cheie, iubit, controversat, dar şi invidiat, Regina Maria a ştiut să îşi folosească toate atuurile pentru împlinirea unui mare vis: România Mare.
Filmările au avut loc în România şi Franţa. Au fost puse în valoare locaţii autentice precum: Palatul Cotroceni, Castelul Peleş, Quai d’Orsay din Paris, iar în post-producţie au fost recreate zone din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gare de Lyon, Place Vendome, aşa cum arătau în 1919.
Experienţa interpretării rolurilor regale (Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Prinţesa Margaret – Contesa de Snowdon, Prinţesa Tatiana Romanov) a ajutat-o pe Roxana Lupu, actriţa din rolul principal, în conturarea unei versiuni emoţionante a Reginei Maria.
„Acest rol a reprezentat pentru mine o provocare şi o onoare că mi s-a oferit. Am trăit bucurii şi încercări deopotrivă, pe platou fiind pusă faţă în faţă cu diverse provocări. Prin rol sau mai bine spus prin experienţele Reginei Maria, am învăţat despre politică, diplomaţie, perseverenţă, demnitate şi patriotism. A fost mai mult o experienţă de viaţă, dincolo de o experienţă artistică, una pentru care sunt extrem de recunoscătoare”, a afirmat actriţa.
„Maria, Regina României”, realizat după ideea lui Brigitte Drodtloff, alături de co-scenarista Maria-Denise Theodoru, are în echipă actori englezi, francezi şi români, o distribuţie ce se pliază pe particularităţile personajelor istorice ale momentului: Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Anghel Damian (Prinţul Carol al II-lea), Adrian Titieni (Ion I.C. Brătianu), Emil Măndănac (Prinţul Ştirbey), Ronald Chenery (Georges Clemenceau), Philippe Caroit (Contele de Saint-Aulaire), Richard Elfyn (Lloyd George), Patrick Drury (Woodrow Wilson). AGERPRES
EVENIMENT
Parcările publice și private, reglementate în Codul rutier. Inițiativă legislativă, la Senat

Parcările publice și private, reglementate în Codul rutier. Parlamentarii propun introducerea în Codul rutier a unor reglementări privind parcările publice și private, în prezent dispersate în mai multe acte normative. Astfel, un proiect de lege pentru modificarea și completarea OUG 195/2002 definește clar parcările publice și private.
Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art.63, alin.(4) și a art.65 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Rareș Bogdan: Cutremur global. 2 aprilie este „Ziua eliberării” anunțată de Trump. Cum mută Europa?

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan vorbește despre ”Ziua Eliberării”, anunțată de președintele SUA Donald Trump, cea în care trebuie să fie introdusă taxă de 25% pe produsele din Europa, inclusiv asupra care nu sunt fabricate peste Ocean.
”Care vor fi țările cele mai afectate? Va fi un conflict comercial fără precedent, o negociere la sânge urmată de pace sau un tsunami economic?” Rareș Bogdan face un tablou al relațiilor dintre SUA și UE.
Rareș Bogdan:…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Dosarul Mineriada: Iliescu, Roman, Miron Cozma, Sârbu și Voiculescu, trimiși în judecată pentru infracțiuni contra umanității

Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Adrian Sârbu, Miron Cozma și mai mulți generali de armată au fost trimiși în judecată în Dosarul “Mineriada din 13 – 15 iunie 1990”.
Aceștia sunt acuzați că au conceput și orchestrat un atac sistematic și generalizat împotriva populației civile din București, folosind forțe ale Ministerului de Interne, ale Armatei, ale SRI, dar și peste 10.000 de mineri și muncitori aduși din alte zone ale țării.
Ministerul Public…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Clauză abuzivă dintr-un contract de credit la Exim Bank, dovedită în instanță. Proces la Tribunalul Alba pentru un comision

Un proces are loc la Tribunalul Alba între doi soți care au luat un credit de nevoi personale și banca care le-a oferit banii. Dosarul se judecă în apel, după ce instanța de fond le-a dat dreptate debitorilor.
Mai exact, cei doi au acuzat o clauză abuzivă din contractul de credit. Este vorba despre ”comisionul de analiză” o taxă extra pe care banca a perceput-o o singură dată la întocmirea contractului de credit.
Banca cu care se judecă cei doi este Exim Banca…
Citește mai mult pe Alba24.ro