Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Premieră la Brașov. La Grădina Zoologică vizitatorii primesc lecții despre animalele sălbatice

Publicat

Grădina Zoologică din Brașov este prima din țară care introduce un modul educativ pentru vizitatori privind animalele sălbatice.

Începând cu 1 august, Grădina Zoologică își completează oferta pentru vizitatori prin introducerea unui modul de educație privind animalele sălbatice. Este prima din România care oferă, pe lângă posibilitatea de a vedea animalele într-un mediu cât mai apropiat de cel natural, și posibilitatea de a afla chiar de la îngrijitorii animalelor informații despre locul în care trăiesc.

Dialoguri cu îngrijitorii

Programul „Dialoguri cu îngrijitorii” se desfășoară la mai multe grădini zoologice importante din lume, cu titlul ,,Keeper talks”, dar în România, Zoo Brașov este singura care introduce acest program educațional.

„Vești bune de la Grădina Zoologică din Brașov. De la 1 august începem programul «Dialoguri cu îngrijitorii», un program care va pune față în față cetățenii din Brașov și vizitatorii din alte orașe cu îngrijitorii grădinii zoologice. În acest fel se vor putea afla lucruri inedite despre ce înseamnă îngrijirea animalelor, hrănirea lor, care sunt procedurile în care se lucrează, chestiuni care vor interesa cu siguranță atât adulții cât și copiii”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Prima grădină zoologică din România care introduce acest proiect

Este prima grădină zoologică din România care introduce acest proiect. Este menit ca oamenii să înțeleagă cât de importantă este acomponenta educațională. Copiii vor putea să vină să își petreacă timp. Nu doar să observe animalele, ci să aibă parte de o educație în ceea ce privește fiecare animal.

„Cu speranța că atât cei mici, cât și cei mari vor fi dornici să își satisfacă curiozitatea în privința vieții animalelor de la zoo, dar și a eforturilor depuse de cei de la Zoo pentru a asigura tuturor animalelor condiții optime de bunăstare, îi așteptăm pe toți vizitatorii cu brațele deschise!”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Prezentările îngrijitorilor permit publicului să afle mai multe informaţii despre animale, despre ameninţările cu care acestea se confruntă în sălbăticie şi să afle modul în care vizitatorii pot participa la activităţile de conservare.

Discursurile vor ajuta vizitatorii să se conecteze cu fauna sălbatică şi de a-i inspira să protejeze natura.

Cum se va desfășura programul

Programul se va desfășura zilnic, pe patru module – primate, carnivore, erbivore și păsări. Este organizat încât prelegerile să nu se suprapună.

Întâlnirile cu îngrijitorii au loc în apropierea adăposturilor animalelor. Punctul de întâlnire pentru „lecția“ despre primate va fi în zona spațiilor unde sunt găzduite speciile colobus și capucinii. Pentru discuțiile despre erbivore, întâlnirea va fi la țarcul zebrei. Dialogul despre carnivore va avea ca punct de plecare zona leului african. Pentru prezentarea păsărilor punctul de întâlnire va fi pe podul din zona volierelor.

sursa foto: Facebook / Zoo Brasov

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate, publicată de MAE. Lista locurilor unde pot vota românii din diaspora

Publicat

harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate, publicată de

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat joi că a publicat harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate. MAE a publicat, pe pagina web, lista celor 950 de secții de votare organizate în străinătate pentru alegerile prezidențiale și parlamentare 2024, care include și adresele sediilor acestora, a anunțat ministerul printr-un comunicat.

Lista este disponibilă în secțiunea dedicată alegerilor și poate fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu

Publicat

mihai rus sef ipj cluj 4.jpg

Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.

Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.

Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu

Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică

Publicat

calorifer bun e1730300477355.jpg

ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale

Publicat

guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce

Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.

Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate