Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Premieră la Brașov. La Grădina Zoologică vizitatorii primesc lecții despre animalele sălbatice

Publicat

Grădina Zoologică din Brașov este prima din țară care introduce un modul educativ pentru vizitatori privind animalele sălbatice.

Începând cu 1 august, Grădina Zoologică își completează oferta pentru vizitatori prin introducerea unui modul de educație privind animalele sălbatice. Este prima din România care oferă, pe lângă posibilitatea de a vedea animalele într-un mediu cât mai apropiat de cel natural, și posibilitatea de a afla chiar de la îngrijitorii animalelor informații despre locul în care trăiesc.

Dialoguri cu îngrijitorii

Programul „Dialoguri cu îngrijitorii” se desfășoară la mai multe grădini zoologice importante din lume, cu titlul ,,Keeper talks”, dar în România, Zoo Brașov este singura care introduce acest program educațional.

„Vești bune de la Grădina Zoologică din Brașov. De la 1 august începem programul «Dialoguri cu îngrijitorii», un program care va pune față în față cetățenii din Brașov și vizitatorii din alte orașe cu îngrijitorii grădinii zoologice. În acest fel se vor putea afla lucruri inedite despre ce înseamnă îngrijirea animalelor, hrănirea lor, care sunt procedurile în care se lucrează, chestiuni care vor interesa cu siguranță atât adulții cât și copiii”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Prima grădină zoologică din România care introduce acest proiect

Este prima grădină zoologică din România care introduce acest proiect. Este menit ca oamenii să înțeleagă cât de importantă este acomponenta educațională. Copiii vor putea să vină să își petreacă timp. Nu doar să observe animalele, ci să aibă parte de o educație în ceea ce privește fiecare animal.

„Cu speranța că atât cei mici, cât și cei mari vor fi dornici să își satisfacă curiozitatea în privința vieții animalelor de la zoo, dar și a eforturilor depuse de cei de la Zoo pentru a asigura tuturor animalelor condiții optime de bunăstare, îi așteptăm pe toți vizitatorii cu brațele deschise!”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Prezentările îngrijitorilor permit publicului să afle mai multe informaţii despre animale, despre ameninţările cu care acestea se confruntă în sălbăticie şi să afle modul în care vizitatorii pot participa la activităţile de conservare.

Discursurile vor ajuta vizitatorii să se conecteze cu fauna sălbatică şi de a-i inspira să protejeze natura.

Cum se va desfășura programul

Programul se va desfășura zilnic, pe patru module – primate, carnivore, erbivore și păsări. Este organizat încât prelegerile să nu se suprapună.

Întâlnirile cu îngrijitorii au loc în apropierea adăposturilor animalelor. Punctul de întâlnire pentru „lecția“ despre primate va fi în zona spațiilor unde sunt găzduite speciile colobus și capucinii. Pentru discuțiile despre erbivore, întâlnirea va fi la țarcul zebrei. Dialogul despre carnivore va avea ca punct de plecare zona leului african. Pentru prezentarea păsărilor punctul de întâlnire va fi pe podul din zona volierelor.

sursa foto: Facebook / Zoo Brasov

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Noul subprefect de Cluj, Florentin Burz, învestit în funcție. A fost propus de PSD

Publicat

florentin burz subprefect clu psd 4.jpg

Florentin Burz este noul subprefet al județului Cluj. Acesta a fost învestit în funcție, miercuri, la propunerea Organizației Județene PSD Cluj.

El a preluat această funcție după ce subprefectul Răzvan Ciortea a fost eliberat din funcție de către Guvern pentru a putea candida la Primăria Turda, la alegerile din 9 iunie.

Noul subprefect de Cluj, Florentin Burz, învestit în funcție. A fost propus de PSD

Miercuri, 24 aprilie, a avut loc ceremonia de învestire…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Actorul Dorel Vișan (Gr 33 1/2) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca

Publicat

visan mason scaled.jpg

Actorul clujean Dorel Vișan (Gr 33 ½) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca în cadrul unei ceremonii în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, eveniment înregistrat video.

Marele Maestru și fondatorul Ordinului Masonic Umaniterra, dr. Adrian Toader Williams (Gr 33), care este mason din 1980 din perioada când locuia în Los Angeles, SUA, a declarat pentru Cluj24 că maestrul Dorel Vișan a primit titlul de onoare din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

SONDAJ. Prime de Paște pentru angajați. 7 din 10 angajatori vor oferi beneficii

Publicat

bani pixabay.jpg

Un sondaj efectuat pe 120 de companii a scos în evidență faptul că 7 din 10 angajatori vor oferi beneficii de Paște angajaților. Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei. Pe lângă acestea, angajații și-ar dori o zi liberă suplimentară, pe 2 mai.

71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paște, beneficii extra…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Gradație de merit 2024: Profesorii pot depune dosarele de înscriere din 13 mai. Calendarul concursului și regulile oficiale

Publicat

gradație de merit 2024: profesorii pot depune dosarele de înscriere

Gradație de merit 2024. Regulile de acordare a gradației de merit în 2024 și calendarul concursului au fost publicate în Monitorul Oficial. Profesorii pot depune dosarele de înscriere în perioaa 13-21 mai. Metodologia întocmită de Ministerul Educației cuprinde și unele noutăți față de anii anteriori.

Regulile și calendarul pentru gradația de merit 2024 sunt prevăzute în Ordinul Ministerului Educației nr. 4308/22 aprilie, publicat în Monitorul Oficial din 23 aprilie.

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe