Connect with us

EVENIMENT

Premieră medicală la Pitești! Prima intervenție chirurgicală transnazală sub control endoscopic

Publicat

O intervenţie chirurgicală transnazală sub control endoscopic a fost realizată în premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, au anunţat, vineri, 16 octombrie, reprezentanţii unităţii medicale.

„Medicul care a realizat prima dacriocistorinostomie transnazală sub control endoscopic (…) este doctorul Andrei Găitan (ORL), unul dintre cei mai tineri, dar extrem de competenţi medici care activează în cadrul unităţii noastre.

Din echipa medicală au mai făcut parte dr. Paula Stoica (ORL), dr.Simona Dumitrescu (anestezie), având suportul oftalmologic al dr. Mădălina Georgescu. Această intervenţie chirurgicală se realizează de către medicul otorinolaringolog pacienţilor diagnosticaţi cu obstrucţie a canalului nazolacrimal, în urma consultului oftalmologic”, se arată într-un comunicat al SJU Piteşti.

Conform sursei citate, intervenţie vizează crearea unei anastomoze – legătură stabilită chirurgical între două organe cavitare – între sacul lacrimal şi fosa nazală.

Pacienţii se pot prezenta dacă au simptome precum lăcrimare excesivă, aspect de ochi umed, lacrimi care curg necontrolat pe obraz, inflamaţie care include roşeaţă şi umflarea zonei din jurul ochiului sau secreţie cu aspect galben, vâscoasă, în jurul ochiului sau gene care se lipesc între ele.

„Procedura chirurgicală se poate realiza clasic, prin tehnica deschisă, ce presupune o incizie pe faţă, dar şi pe cale endoscopică, prin abord transnazal. Marţi, 13 octombrie, pentru prima dată la Piteşti, s-a realizat o asemenea intervenţie pe cale endoscopică.

Pacienta, diagnosticată la o clinică în Bucureşti, a avut încredere în specialiştii noştri şi a ales să fie operată în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti”, se precizează în comunicat.

Intervenţia a durat aproximativ o oră, iar pacienta căreia i-a fost rezolvată problema de sănătate nu a rămas cu semne pe faţă.

Potrivit SJU Piteşti, medicul Andrei Găitan este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, cu rezidenţiatul la Spitalul Clinic Colţea şi cu stagii de pregătire în străinătate. El activează în cadrul SJU Piteşti, în Secţia ORL, din ianuarie 2017.

Originar din Bucureşti, medicul în vârstă de 34 de ani face naveta zilnic la Piteşti, pentru a trata mii de pacienţi. Pe lângă chirurgie oncologică, traumatologie, chirurgie funcţională ORL, el abordează şi partea de chirurgie endoscopică. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia. Ce capacitate va avea și cât va costa. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

construirea unui nou cimitir la alba iulia. ce capacitate va

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia. Reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia au solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului Alba emiterea acordului de mediu pentru un proiect ce vizează înființarea unui nou cimitir municipal, pe un teren cu o suprafață de peste 4 hectare, aflat în zona cartierului Bărăbanț. Potrivit documentației, noul cimitir va avea o capacitate de peste 10.000 de locuri de înhumare. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Semnificații pentru credincioși

Publicat

video: sfântul gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de biserică în

Sfântul Gheorghe: purtătorul de biruință, este sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Această sărbătoare aduce în atenția credincioșilor o serie de semnificații din viața sfântului.

Este unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului. De asemenea, este considerat patronul spiritual al militarilor din forţele terestre.

Sfântul Gheorghe, a fost fiu de părinţi creştini vestiţi. A învăţat buna credinţă din copilărie. Tatăl său a fost omorât pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lansare de carte Gaudeamus Cluj. „Despre iubire ca fapt divers. În sala pașilor pierduți”, autori Daniela și Felix Ostrovschi

Publicat

felix 1.jpg

O nouă carte aparținând istoricului Felix Ostrovschi va fi lansată în cadrul Târgului de Carte „Gaudeamus” din Cluj-Napoca, în ziua de joi, 25 aprilie, la ora 15.

Deja suntem familiarizați cu modul de abordare a recuperării trecutului de către istoricul Felix Ostrovschi care ne-a convins, de altfel, prin cele trei volume deja publicate, „Faptul divers în Clujul interbelic”, „Cartierele Clujului în anul 1937” și „Vremea vremurilor. Oameni sub povara…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare 2024

Publicat

Șapte elevi de la liceul de arte din alba iulia

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare și studii teoretice muzicale din anul 2024. Aceștia au participat la faza națională de la Craiova, în perioada 17-21 aprilie.

Rezultatele obținute de elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia au fost prezentate de reprezentanții unității de învățământ.

Este vorba despre Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe