Connect with us

ACTUALITATE

Premierul britanic Boris Johnson: Majoritatea persoanelor care ajung la terapie intensivă nu au booster-ul

Publicat

Premierul britanic Boris Johnson a atras atenţia miercuri că majoritatea covârşitoare a pacienţilor bolnavi de COVID-19 care ajung la terapie intensivă nu au făcut booster-ul şi a lansat un apel la vaccinare, relatează Reuters.

În timpul unei vizite la un centru de vaccinare, Johnson a declarat că unii doctori i-au spus că aproape 90% dintre pacienţii cu COVID-19 aflaţi la terapie intensivă nu au vaccinul booster făcut.

„Îmi pare său să o spun, însă majoritatea covârşitoare a persoanelor care ajung în prezent la terapie intensivă în spitale nu au booster-ul”, a afirmat el.

„Am vorbit cu medici care spun că procentul (nevaccinaţilor) este de aproape 90% în rândul persoanelor de la terapie intensivă”, a adăugat el.

Marea Britanie înregistrează în prezent un nivel record de infectări cu COVID-19, cu 129.471 contabilizate marţi, în special din cauza variantei Omicron a virusului, extrem de transmisibilă.

Deşi numărul zilnic de spitalizări creşte, acesta este încă mult sub criza prin care au trecut spitalele la începutul anului

Deşi numărul zilnic de spitalizări creşte, acesta este încă mult sub criza prin care au trecut spitalele la începutul anului – circa 1.000 comparativ cu 4.000 în ianuarie.

„Varianta Omicron continuă să producă probleme reale, numărul spitalizărilor creşte, însă este evident mai mic decât în cazul variantei Delta”, a declarat Johnson.

El a adăugat că britanicii ar trebui să celebreze Revelionul cu prudenţă, după ce a decis să nu înăsprească restricţiile în Anglia pentru a limita răspândirea virusului.

„Cred că toată lumea ar trebui să se bucure de Anul Nou, însă cu precauţie şi atenţie. Faceţi un test, (gândiţi-vă la) aerisire şi la alţi oameni, dar, în primul rând, faceţi-vă booster-ul”, a afirmat el. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Concert caritabil de pricesne cu Georgiana Lobonț și invitații săi la Cluj. Pentru ce se strâng banii

Publicat

pricesne 1 e1680270307144.jpeg

Cântăreața de muzică populară Georgiana Lobonț organizează vineri, 7 aprilie, concertul de pricesne ”Roagă-te și crede din sufletul Ardealului”, evenimentul având loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca de la ora 19.

Pe scenă vor mai urca, printre alții, Paula Seling și Marius Ciprian Pop.

Concertul are loc cu binecuvântarea mitropolitului Clujului, IPS Andrei Andreicuț, toate încasările urmând să fie donate în scop caritabil, pentru proiectul Centrului de îngrijiri paliative pediatrice ”Sf. Hristofor” din Cluj-Napoca.

georgi

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noi autobuze din Cluj-Napoca vor avea suport pentru bicicletă. VEZI pe ce trasee vor circula

Publicat

autobuz biciclete.jpg

Noi suporturi de biciclete vor fi montate pe mijloacele de transport public din Cluj-Napoca. Acestea circulă inclusiv spre zonele de agrement ale orașului, potrivit Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Începând cu data de 3 aprilie, CTP va instala suporturi de biciclete pe noi mijloace de transport în comun. Acestea sunt montate în spatele autobuzelor și vor putea transporta mai multe biciclete.

Noi autobuze din Cluj-Napoca vor avea suport pentru bicicletă. VEZI pe ce trasee vor circula

Mijloacele de transport deservesc traseele liniilor 35, 43 ,43B ,43P , 46, 46B, 46L, 40, 21.

„Acest lucru îți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Record de donatori în ultima zi a campaniei „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”

Publicat

donare sange 11 e1668088961623.jpg

Aproape 500 de persoane au răspuns apelului lansat de Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca și au donat sânge în campania „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”, inițiată de Direcția Comunicare și Relații Publice din cadrul UBB.

Recordul s-a înregistrat în ultima zi când peste 140 de persoane au reușit să doneze sânge, devenind astfel parte din campanie.

Campania inițiată de UBB s-a desfăşurat în perioada27 – 31 martie 2023 la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și a fost adresată studenților și cadrelor didactice din UBB, dar nu numai lor.

Cea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un șofer clujean nu a oprit la bariera de pe Tăietura Turcului. A rămas fără permis pe 3 luni și a fost amendat cu 1305 lei

Publicat

1680274558 politisti trafic e1677229058559.jpeg

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au aplicat, vineri, o amendă în valoare de 1305 lei, unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din Cluj-Napoca, care la data de 29 martie a.c., în jurul orei 13,45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Tăietura Turcului, nu a respectat obligația de a opri la trecerea la nivel cu cale ferată atunci când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre, zona fiind semnalizată corespunzător.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au dispus, conform legii, reținerea permisului de conducere pentru o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe