Connect with us

EVENIMENT

Premierul Ciolacu, declarații despre scoaterea facilităţilor din domeniul IT

Publicat

ciolacu premier captura video fb 30 iunie 2023

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că nu a existat şi nu va exista nicio discuţie la nivelul coaliţiei de guvernare cu privire la eliminarea facilităţilor din domeniul IT.

„Nu a existat nicio discuţie şi nu va exista de scoatere a facilităţilor de la IT. Este o minciună şi o dezinformare faptul că cineva a luat în discuţie scoaterea. IT-ul are o scutire la venit, la impozitul pe venit. Nu va exista discuţia de scoaterea a acestei facilităţi la IT şi nici nu a existat. Ca să fie foarte clar”, a spus Ciolacu.

Premierul a adăugat că în domeniile construcţii şi agricultură există facilităţi atât în privinţa impozitului pe venit, cât şi a CASS.

„În agricultură şi în construcţii există facilităţi în funcţie de venit, a fost până la 40.000 de lei, e până la 10.000. Acolo avem facilităţi în ceea ce priveşte atât impozitul pe venit, cât şi CASS. CASS-ul înseamnă sănătate. Vrem sănătate, dar nu încasăm. Nu vom lua o măsură până nu ne aşezăm cu actorii principali. Mai mult, avem un jalon, este un jalon trecut în PNRR, pe care dacă nu îl îndeplinim, pierdem bani şi pierdem reforme, pe care eu mi le asum, nu am nici cea mai mică reţinere, în care spune că treptat, până în 2026, să scoatem aceste facilităţi”, a afirmat premierul.

Acesta a mai spus că încă nu ştie dacă vor fi scoase facilităţile anul acesta, dar va exista un calendar care va fi stabilit după discuţiile cu constructorii şi agricultorii, astfel încât jalonul din PNRR să fie îndeplinit în 2026.

„Nu vă supăraţi pe mine, ce vreţi să facem din ţara asta? Să o îndreptăm spre un dezastru, într-un blocaj economic total şi să nu ne mai asumăm nicio reformă, sau să ne facem treaba pentru care ne plătiţi, respectiv să avem discuţii cu ministrul Finanţelor, pe urmă în cadrul coaliţiei şi să luăm decizia? Asta este abordarea. Sunt lucruri pe care trebuie să ni le asumăm indiferent dacă deranjează sau nu, pentru că nu o fac pentru mine sau pentru Guvernul României.

Le facem pentru ceea ce ne-am asumat în faţa Europei. Aderarea la OCDE ne aduce un surplus de 6 – 7 procente la PIB-ul României. Aceste reforme se regăsesc atât în PNRR, cât şi în aderarea la OCDE”, a menţionat Marcel Ciolacu.

sursa: Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

S-a SCUMPIT cumpărarea de vechime în muncă de la 1 octombrie. Vezi cât PLĂTEȘTI pentru completarea stagiului de cotizare

Publicat

plic bani e1661499911841.jpg

Deoarece de la 1 octombrie 2023 s-a majorat salariul minim pe economie, acest lucru a modificat și suma pe care o vor plăti cei care vor să își cumpere vechime în muncă. Guvernul a prelungit perioada în care românii din țară sau din străinătate pot cumpăra vechime în muncă pentru a completa stagiul minim de cotizare necesar pensionării pentru limită de vârstă, scrie Alba24.ro.

Persoanele care nu îndeplinesc stagiul minim de cotizare pot cumpăra vechime…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat: Sesiunea de comunicări științifice „Multiculturalitate și patrimoniu istoric în Transilvania” la Sebeș

Publicat

comunicat: sesiunea de comunicări științifice „multiculturalitate și patrimoniu istoric în

Vineri, 6 octombrie 2023, începând cu ora 10.00, la Sebeş se va desfăşura cea de-a XV-a ediţie a Sesiunii de comunicări științifice „Multiculturalitate și patrimoniu istoric în Transilvania”. 

Manifestarea este organizată de Muzeul Municipal „Ioan Raica” şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, cu sprijinul municipalității, şi se bucură de participarea a 51 de cercetători, muzeografi, doctoranzi şi cadre didactice de la muzee şi universităţi din România:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Firmele care activează în domeniul jocurilor de noroc vor fi taxate suplimentar. Alcoolul va fi interzis în locații

Publicat

reforma jocurilor de noroc. senator psd: este un mare deranj,

Ministerul Finanțelor a publicat în cursul zilei de marți 3 octombrie 2023, textul ordonanței de urgență prin care vor fi taxate suplimentar jocurile de noroc. Banii vor merge către bugetul de stat. 

Este un proiect susținut de guvernul Ciolacu. 

Prim aprobarea OUG-ului, guvernul crede că va colecta 132 de milioane de lei până la finalul anului 2023, 450 milioane de lei în 2024 și 470 milioane de lei în 2025.

Printre cele mai importante modificări este acea că se introduc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Cluj a câştigat meciul de pregătire cu Unirea Ungheni cu 3-1

Publicat

1696362579 u cluj.jpg

„U” Cluj a învins formaţia de liga a treia Unirea Ungheni cu scorul de 3-1, marţi, într-un meci amical jucat în Parcul Sportiv„Iuliu Haţieganu”.
Alexandru Cîmpanu a reuşit o dublă pentru „U” în prima repriză, marând în minutele 12 și 19. Al treilea gol a fost înscris de olandezul Elvis Manu, care a fost prezentat marţi de club.

Universitatea Cluj a câştigat meciul de pregătire cu Unirea Ungheni cu 3-1

„U” a jucat acest meci de pregătire, la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe