Connect with us

EVENIMENT

Premierul Ciucă a făcut anunțul: ”Compensarea prețului la carburant se prelungește până la sfârșitul anului”

Publicat

premierul ciucă a făcut anunțul: ”compensarea prețului la carburant se

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi,  în debutul şedinţei de Guvern, că compensarea  preţului la carburanţi va fi prelungită până la sfârşitul anului. Executivul a adoptat o decizie privind prelungirea respectivei OUG. La fiecare litru de benzină sau motorină compensarea este de  50 de bani/litru.

Se prelungește ordonanţa de urgenţă prin care este compensat preţul la carburanţi

„Vom prelungi ordonanţa de urgenţă prin care compensăm preţul la carburanţi. A fost o decizie care a produs efecte. Am reuşit să stabilizăm şi chiar să scadă preţul la combustibil, preţ care produce efecte în întreg lanţul. În felul acesta, până la sfârşitul anului vom beneficia de acceaşi măsură de compensare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Astfel, șoferii vor beneficia de prețuri mai mici atât la…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 100 noi contracte, finanţate prin PNRR, semnate de ministrul Dezvoltării

Publicat

proiecte dezvoltate sursa foto fb
sursa foto:  Facebook / Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat, marţi, 6 decembrie 2022, 105 noi contracte de finanţare prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare totală de 146.919.256,20 lei.

Potrivit unui comunicat al MDLPA, contractele au fost încheiate între autorităţile publice locale din 104 unităţi administrativ-teritoriale şi Ministerul Dezvoltării şi au ca obiective atât realizarea documentaţiilor de amenajarea teritoriului şi de planificare urbană, cât şi asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziţionarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

Până în prezent, prin cele trei componente ale PNRR au fost semnate 946 de contracte de finanţare, în valoare de 7.138.813.573,46 lei, a precizat ministrul dezvoltării, citat în comunicat. Agerpres

sursa foto:  Facebook / Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Citește mai departe

EVENIMENT

CNAS: Proiectul noului Contract-cadru nu limitează accesul asiguraţilor la servicii medicale în ambulatoriu

Publicat

doctor medic sanatate pixabay 1000x600.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Proiectul noului Contract-cadru nu  va limita accesul asiguraţilor la servicii medicale în ambulatoriu, a precizat, marţi, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) prin intermediul unui comunicat.

„Având în vedere afirmaţiile apărute în spaţiul public, conform cărora în proiectul noului Contract-cadru elaborat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-ar intenţiona reducerea numărului de servicii medicale decontate de CNAS, precizăm că propunerea de reglementare a decontării unui singur serviciu medical/procedură diagnostică/terapeutică/ tratamente/terapii pentru un CNP/zi se referă la faptul că pentru un pacient se poate raporta în vederea decontării un singur serviciu de acelaşi tip, pe zi, pe persoană, dintre serviciile prevăzute în prezent la pct. 1.7 Anexa 7 la Ordinul MS/CNAS nr. 1068/627/2021”, se arată în comunicat.

Potrivit proiectului, Casele de asigurări de sănătate decontează medicilor de specialitate din specialităţile clinice, planificare familială şi îngrijiri paliative în ambulatoriu contravaloarea serviciilor medicale decontate prin tarif pe serviciu medical exprimat, dacă aceste servicii sunt efectuate în cabinetele medicale în care aceştia îşi desfăşoară activitatea şi interpretate de medicii respectivi, luând în calcul numărul de puncte aferent fiecărui serviciu medical şi valoarea stabilită pentru un punct.

„Casa de asigurări de sănătate decontează un singur serviciu medical/procedură diagnostică/terapeutică/tratamente/terapii pentru un CNP/zi”, se arată în proiect.

CNAS: Proiectul noului Contract-cadru nu limitează accesul asiguraţilor la servicii medicale în ambulatoriu. Pacientul respectiv se poate prezenta în aceeaşi zi şi la o altă specialitate medicală din ambulatoriu

Astfel, pentru un pacient care se prezintă la o consultaţie în ambulatoriul de specialitate la medicul cardiolog, acesta efectuează consultaţia şi, dacă apreciază necesar, îi poate efectua unul sau mai multe servicii.

De exemplu, efectuează un EKG şi/sau măsoară indicele de presiune gleznă/braţ. Consultaţia şi serviciile efectuate se raportează de medic în vederea decontării.

„Pacientul respectiv se poate prezenta în aceeaşi zi şi la o altă specialitate medicală din ambulatoriu, de exemplu la dermatologie. Medicul dermatolog îi acordă consultaţia şi, dacă apreciază necesar, îi efectuează şi servicii, cum ar fi, de pildă, testul cutanat cu agenţi fizici şi/sau examinarea cu lampă Wood. Medicul dermatolog raportează în vederea decontării consultaţia şi serviciile efectuate.

Prin urmare, din exemplul de mai sus, este evident că nu există o îngrădire, o limitare a decontării serviciilor medicale efectuate de medicul din ambulatoriul de specialitate, cu privire la tipul serviciilor medicale necesare pacientului”, susţin reprezentanţii CNAS.

CNAS precizează că reglementarea se referă la faptul că medicul de specialitate nu poate raporta, într-o zi, acelaşi tip de serviciu medical de două ori pentru acelaşi pacient. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Lavinia Petrea și-a împlinit un mare vis, de Crăciun: „Ne doream foarte mult”. Ce surpriză le-a pregătit știrista PRO TV celor 3 copii VIDEO EXCLUSIV

Publicat

lavinia petrea și a împlinit un mare vis, de crăciun: „ne

Prezentatoarea știrilor Pro TV de dimineață a intrat în febra pregătirilor premergătoare mutării în noul cămin conjugal. Lavinia Petrea va petrece Sărbătorile de iarnă alături de familie, într-o casă mult mai spațioasă, în care urmează să se mute alături de soț și de cei trei copii ai lor. Vedeta Pro TV a povestit, în exclusivitate pentru Impact.ro, că dorința ei a devenit realitate și astfel va avea parte de un Crăciun special.

„În această perioadă vom fi în toiul mutărilor”

Dacă multe vedete își organizează vacanțe pentru finalul acestui an sau petrec Sărbătorile de iarnă în deplasare, la rude și prieteni, de această dată, Lavinia Petrea are un motiv întemeiat să rămână acasă.

De fapt, vedeta Pro TV traversează o perioadă extrem de încărcată, înainte de mutarea în noua…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Descinderi în județul Brăila, în vederea prevenirii și combaterii braconajului. Ce au găsit polițiștii

Publicat

pechezitii braila

Polițiștii din Brăila au efectuat luni, 5 decembrie 2022, șapte percheziții în vederea prevenirii şi combaterii braconajului. Au fost întocmite trei dosare penale.

Potrivit IPJ Brăila, luni dimineață, 5 decembrie 2022, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila, sprijiniți de polițiști din cadrul Biroului Proximitate, Secției 1 Poliție Rurală Brăila și Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat șapte percheziții în vederea prevenirii și combaterii braconajului, la imobilele a șase bărbați, pe raza comunei Frecăței și Mărașu.

Astfel, la unul dintre imobile au fost descoperite și ridicate 245 de pachete de țigarete de proveniență duty-free, fără timbru accizabil, iar apaținătorul acestora, în vârstă de 60 de ani, din satul Titcov a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 20.000 de lei, conform Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

De asemenea, la domiciliul aceluiași bărbat, în vârstă de 60 de ani, au fost descoperite și ridicate 23 de plase pentru pescuit de tip setcă, 5 vârșe, 9 bucăți unelte de pescuit tip pripon și 2 cartușe de vânătoare.

braila perchezitii1

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 64 lit. i și art. 64 lit. k din OUG 23/2008, dar si pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

La domiciliul altui bărbat, în vârstă de 33 de ani, din localitatea Mărașu, au fost descoperite și ridicate 2 plase pentru pescuit, confecționate din material textil și un motor de barcă pentru care nu a putut prezenta documentele legale de proveniență.

braila perchezitii

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 64 lit. i din OUG 23/2008.

Totodată, la domiciliul altui bărbat, în vârstă de 33 de ani, din localitatea Mărașu, au fost descoperite și ridicate 2 plase pentru pescuit din nylon și trei setci, pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 64 lit. i și art. 64 lit. k din OUG 23/2008.

Citește mai departe