Connect with us

ACTUALITATE

Premierul Florin Cîțu a trimis demisiile miniștrilor USR PLUS și propunerile la Cotroceni

Publicat

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că trimis demisiile miniștrilor USR PLUS și propunerile la Cotroceni.

Cîțu, întrebat dacă a trimis demisiile miniștrilor USR PLUS la președintele Klaus Iohannis, a răspuns: „da, am trimis și propunerile”.

Liberalii se află, la această oră, într-o ședință. Cîțu a spus că aleșii PNL urmează să discute despre o decizie de susținere a Guvernului, iar parlamentarii nu trebuie să aibă demersuri împotriva propriului partid.

Răspunzând unei alte întrebări, Cîțu a repetat că PNL nu va face guvern cu PSD.

Dan Barna spunea, marți, după ce a fost la Cotroceni să discute cu președintele Klaus Iohannis despre criză, că întâlnirea s-a dovedit a fi benignă. MEDIAFAX

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Comunicat ADR Centru: Eveniment unic pentru România – semnarea Acordului de Parteneriat dintre România și Comisia Europeană

Publicat

foto5 e1665059717695 1000x600.jpg

În Regiunea Centru a avut loc un moment istoric pentru dezvoltarea țării noastre. Sala Unirii din Alba Iulia, o locație reprezentativă pentru trecutul și viitorul României, a fost din nou gazdă pentru un eveniment unic și foarte important pentru procesul de dezvoltare regională, realizat cu sprijinul fondurilor europene: semnarea Acordului de Parteneriat între România și Comisia Europeană, document în baza căruia România va beneficia de alocări nerambursabile în valoare de 31,5 miliarde de euro, fonduri europene, în următorii 7 ani, pentru dezvoltarea infrastructurii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zilele Clujului aduc MUSICALURILE Fantoma de la Operă, Mamma Mia, Moulin Rouge, Cats și Grease pe scena din Iulius Parc

Publicat

best of broadway iulius parc.jpg

Unul dintre cele mai dinamice și efervescente oraşe multiculturale din România, guvernat de energie creativă și cu o personalitate vibrantă – Cluj-Napoca – marcheză în acest weekend „Zilele Clujului”. Cu aceeași orientare spre cosmopolitism, artă sub toate formele, dar și spre comunitate, Iulius Mall Cluj s-a alăturat evenimentului, iar în Iulius Parc clujenii se pot bucura, vineri 7 octombrie 2022, de musicalul „Best of Broadway”. Totodată, până pe 9 octombrie, în zona Atrium, vizitatorii pot avea o experiență exotică și uluitoare la expoziția The Taranterra Project.

iulius parc

iulius parc

Iulius…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru bărbatul de 91 de ani cu arsuri grave după explozia de la Roșiori

Publicat

smurd.jpg

Pompierii botoșăneni au fost solicitați sa intervină pentru asigurarea masurilor aterizare/decolare elicopter SMURD, mun. Botosani, UM 01189.

Aeronava intervine pentru a prelua bătrânul de 91 de ani, care suferit arsuri în urma exploziei de la Roșiori. Medicii botoșăneni au decis ca bătrânul să fie  transportat la un spital de specialitate din Iași.

Dramă: Bătrân de 91 de ani din Roșiori, arsuri grave în urma unei explozii la o bucătărie de vară

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mesaj de unitate. Îl transmite Noua Comunitate Politică Europeană (CPE)

Publicat

emanuel macron sursa foto facebook

Noua Comunitate Politică Europeană (CPE) trimite un mesaj de ”unitate” într-un moment când continentul este zguduit de invazia rusă în Ucraina, spune preşedintele francez Emmanuel Macron, la Praga, transmit AFP şi DPA.

”Este aşadar un mesaj de unitate al Europei noastre”, a subliniat Macron la Castelul din Praga, unde are loc această reuniune inedită a 44 de ţări, printre care cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Mesaj de unitate. Îl transmite Noua Comunitate Politică Europeană (CPE): solidaritate

Şeful statului francez a insistat, printre altele, asupra ”solidarităţii europene” necesare pentru a face faţă crizei energetice.

El şi-a exprimat speranţa că noua comunitate va avea un impact durabil asupra viitorului Europei.

”Împărtăşim acelaşi spaţiu, adesea aceeaşi istorie, şi avem datoria de a scrie împreună viitorul nostru”, a spus Macron.

Mesaj de unitate. Îl transmite Noua Comunitate Politică Europeană (CPE): iniţiativă a lui Emmanuel Macron

Noua grupare paneuropeană este o iniţiativă a lui Emmanuel Macron, care vede în ea o oportunitate de a structura dialogul de pe poziţii de egalitate între statele UE şi cele non-UE pe chestiuni cu care se confruntă toate ţările europene.

CPE include câteva ţări care doresc să adere la Uniunea Europeană, dar şi pe singura care a părăsit vreodată blocul comunitar, Regatul Unit.

”Obiectivul este în primul rând să existe o înţelegere comună a situaţiei care afectează Europa, să construim o strategie comună şi să avem o conversaţie strategică”, a explicat preşedintele francez.

Mesaj de unitate. Îl transmite Noua Comunitate Politică Europeană (CPE): o cale de a căuta o nouă ordine fără Rusia

El a adăugat că speră ca CPE să se reunească la fiecare şase luni şi ca întâlnirile sale să dea naştere unor iniţiative comune.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a afirmat că reuniunea de la Praga va evidenţia izolarea internaţională a Rusiei din cauza războiului declanşat de aceasta contra Ucrainei vecine şi că este ”o cale de a căuta o nouă ordine fără Rusia”.

Nu este aşteptat niciun comunicat oficial la finalul summitului din capitala cehă; în marja acestuia vor avea loc numeroase întâlniri bilaterale între liderii participanţi. AGERPRES

Citește mai departe