Connect with us

EVENIMENT

Premierul francez nu exclude carantine locale în faţa celui de-al doilea val de coronavirus

Publicat

Premierul francez Jean Castex nu a exclus luni că noi măsuri de tip carantină ar putea fi impuse în unele regiuni pentru a limita propagarea noului tip de coronavirus, care, potrivit premierului, trece printr-un „val doi”, informează AFP.

„Carantina naţională trebuie evitată prin toate mijloacele. Acest lucru este posibil dacă vom depune cu toţii eforturi în acest sens”, a declarat şeful guvernului francez la postul de radio France Info.

Însă Castex a apreciat, de asemenea, cu privire la posibile carantine locale că „nimic nu trebuie exclus dată fiind situaţia din spitalele noastre”.

Primăvara, Franţa a trecut printr-o carantină generală de aproape două luni pentru a stăvili primul val de coronavirus.

Numeroase oraşe din Franţa, precum Paris, Marsilia, Lyon sau Lille, sunt deja în „alertă maximă” în faţa noului tip de coronavirus, ceea ce a dus la închiderea barurilor şi la un protocol sanitar mai strict în restaurante. Alte două mari oraşe, Toulouse şi Montpellier (sud), vor intra de asemenea marţi în „alertă maximă”.

Zona de alertă maximă este atinsă când rata de incidenţă depăşeşte 250 de noi cazuri la 100.000 de locuitori în timpul ultimelor şapte zile, când depăşeşte 100 de cazuri printre cei de peste 65 de ani şi când 30% dintre paturile de la terapie intensivă sunt ocupate de pacienţi bolnavi de COVID-19.

„Suntem într-un al doilea val puternic”, a constatat Jean Castex, îndemnând „într-un mod extrem de ferm” la mobilizarea tuturor francezilor pentru a face faţă acestui al doilea val. „Nu mai poate exista relaxare”, a spus el.

Potrivit premierului Castex, francezii au considerat, în special în timpul vacanţei de vară, „un pic prea repede că acest virus a dispărut”.

O nouă versiune a aplicaţiei franceze pentru urmărirea bolnavilor de coronavirus, „StopCovid”, va fi lansată pe 22 octombrie, după eşecul primei versiuni. Aplicaţia a fost instalată doar de 2,6 milioane de ori începând din iunie, comparativ cu 16 şi 18 milioane în cazul britanicilor şi al germanilor. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Înscrieri în clasa pregătitoare la Cluj. Care este calendarul și ce trebuie să conțină dosarul copiilor

Publicat

scoala facebook emil boc 5.jpg

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a afișat circumscripțiile școlare, precum și numărul claselor pregătitoare alocate fiecărei unități de învățământ preuniversitar, potrivit Planului de școlarizare propus pentru anul școlar 2024-2025.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2024, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare.

Înscrieri în clasa pregătitoare la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 491 de posturi la Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Blaj, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

locuri de muncĂ în alba: 491 de posturi la alba

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 26 martie. Sunt vacante 491 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Agenţia Locală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea până la jumătatea lunii aprilie: Temperaturi în creștere, dar și multe ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

vremea până la jumătatea lunii aprilie: temperaturi în creștere, dar

Vremea până la jumătatea lunii aprilie: Temperaturi în creștere, dar și multe ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Poate una dintre cele mai frumoase perioade din an, luna aprilie este una ce aduce o vreme superbă, cu temperaturi plăcute și zile tot mai însorite.

Meteorologii de la ANM anunță, în prognoza meteo pe patru săptămâni, că vom avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi ușor mai ridicate decât ce ar trebui să avem în această perioadă.

Citește și

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A mai rămas o lună până când ÎNCEPE Youth Speak Forum 2024, organizat de AIESEC Cluj-Napoca

Publicat

424937820 783784033778346 1177669363580073867 n e1711360074612.jpg

A mai rămas o lună până când începe Youth Speak Forum 2024, locul unde afli cum poți să te integrezi în mediile de lucru și cum poți să te dezvolți profesional.

Tematica evenimentului este „Youth at Work: Mental Health & Wellbeing”. Am ales această temă pentru că la Youth Speak Forum, ne concentrăm pe promovarea bunăstării la locul de muncă și pe crearea unui mediu de lucru sănătos și inclusiv pentru toți.

A mai rămas o lună până când…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe