Connect with us

EVENIMENT

Premierul francez nu exclude carantine locale în faţa celui de-al doilea val de coronavirus

Publicat

Premierul francez Jean Castex nu a exclus luni că noi măsuri de tip carantină ar putea fi impuse în unele regiuni pentru a limita propagarea noului tip de coronavirus, care, potrivit premierului, trece printr-un „val doi”, informează AFP.

„Carantina naţională trebuie evitată prin toate mijloacele. Acest lucru este posibil dacă vom depune cu toţii eforturi în acest sens”, a declarat şeful guvernului francez la postul de radio France Info.

Însă Castex a apreciat, de asemenea, cu privire la posibile carantine locale că „nimic nu trebuie exclus dată fiind situaţia din spitalele noastre”.

Primăvara, Franţa a trecut printr-o carantină generală de aproape două luni pentru a stăvili primul val de coronavirus.

Numeroase oraşe din Franţa, precum Paris, Marsilia, Lyon sau Lille, sunt deja în „alertă maximă” în faţa noului tip de coronavirus, ceea ce a dus la închiderea barurilor şi la un protocol sanitar mai strict în restaurante. Alte două mari oraşe, Toulouse şi Montpellier (sud), vor intra de asemenea marţi în „alertă maximă”.

Zona de alertă maximă este atinsă când rata de incidenţă depăşeşte 250 de noi cazuri la 100.000 de locuitori în timpul ultimelor şapte zile, când depăşeşte 100 de cazuri printre cei de peste 65 de ani şi când 30% dintre paturile de la terapie intensivă sunt ocupate de pacienţi bolnavi de COVID-19.

„Suntem într-un al doilea val puternic”, a constatat Jean Castex, îndemnând „într-un mod extrem de ferm” la mobilizarea tuturor francezilor pentru a face faţă acestui al doilea val. „Nu mai poate exista relaxare”, a spus el.

Potrivit premierului Castex, francezii au considerat, în special în timpul vacanţei de vară, „un pic prea repede că acest virus a dispărut”.

O nouă versiune a aplicaţiei franceze pentru urmărirea bolnavilor de coronavirus, „StopCovid”, va fi lansată pe 22 octombrie, după eşecul primei versiuni. Aplicaţia a fost instalată doar de 2,6 milioane de ori începând din iunie, comparativ cu 16 şi 18 milioane în cazul britanicilor şi al germanilor. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Publicat

vulpi scaled.jpg

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.

Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Publicat

politia 5 bun e1649668125144.jpg

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. 

În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.

„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

Publicat

foto elevi cluj.jpg

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).

Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție  a acestei competiții internaționale fiind organizată la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Publicat

whatsapp image 2025 07 04 at 14.08.04 2.jpeg

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.

În…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe