Connect with us

ACTUALITATE

Spania: Guvernul ia în calcul metode alternative de supraveghere epidemiologică

Publicat

Premierul spaniol Pedro Sanchez a afirmat luni că poate este timpul ca pandemia de COVID-19 să fie monitorizată diferit, având în vedere că mortalitatea provocată de această boală a scăzut.

Acesta a confirmat astfel o informaţie din cotidianul El Pais potrivit căreia guvernul se gândeşte la metode alternative de supraveghere epidemiologică, transmite Reuters.

‘Avem condiţiile pentru a deschide gradual, cu precauţie, dezbaterea la un nivel tehnic şi la nivel european, pentru a începe evaluarea evoluţiei acestei boli cu parametri diferiţi decât am făcut-o până acum’, a declarat Sanchez într-un interviu la postul de radio Cadena Sur.

El Pais a scris luni că guvernul ia în considerare schimbarea modului în care monitorizează evoluţia epidemiei de COVID-19, pentru a utiliza în schimb o metodă similară celei cu care este supravegheată gripa, fără a mai înregistra fiecare caz şi fără a testa toate persoanele care prezintă simptome. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

VIDEO. Florin Piersic a PLÂNS de ziua lui: Nu-mi sărbătoresc ziua. Mesajul SFÂȘIETOR la înmormântarea prietenului său Eugen ALBU

Publicat

272862915 1544146589287105 149353509179861156 n horz.jpg

Actorul Florin Piersic a împlinit joi 86 de ani, dar, din păcate, nu s-a bucurat de aniversare, ci a plâns de ziua sa de naștere la înmormântarea bunului său prieten, epigramistul Eugen Albu.

Florin Piersic a sosit joi la Cimitirul Central din Cluj-Napoca îmbrăcat într-un palton negru și a stat, trist, de-o parte.

Cu lacrimi în ochi, actorul a rememorat amintiri legate de Eugen Albu.

”Azi era sărbătoare, veneai la mine, stăteam, povesteam. Tu-mi spuneai mie, puștiule. Măi Eugen, e o glumă că ne-ai părăsit, cum să pleci tu dintre noi, tu care erai întotdeauna vesel. (…) Nu pot să cred niciodată că am avut un om lângă mine, un artist, atât de plin de bucurie.

Citește și PIERSIC şi-a petrecut ANIVERSAREA la ÎNMORMÂNTARE. A fost ÎNGROPAT bunul său prieten Eugen Albu

Nu l-am văzut trist sau amărât, avea întotdeauna un zâmbet pe figură. El a fost un frate pentru mine, de aceea sunt atât de emoționat. Eu îl ador pe Eugen și am să-i simt lipsa până în ultima clipă a vieții mele. L-am iubit și am să-l iubesc toată viața. Îți spun adevărat, ca să știi, astăzi nu-mi sărbătoresc ziua de naștere pentru că, fără tine, nu are rost. Nu vreau să mă sărbătoresc nicicum. A fost un om extraordinar”, a spus actorul, care a recitat și epigrame ale fostului epigramist.

Alături de Piersic, la înmormântare a fost și artistul Ovidiu Purdea Someș, de asemenea, bun prieten al lui Eugen Albu.

Citește și A murit Eugen Albu, maestrul epigramei clujene

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine consumatorii în privința datelor personale

Publicat

whatsapp aplicatie

Comisia Europeană și rețeaua autorităților naționale de protecție a consumatorilor (CPC) au transmis companiei care deține WhatsApp o scrisoare, solicitându-i să clarifice modificările pe care le-a efectuat în 2021 privind condițiile sale de utilizare și politica sa de confidențialitate.

Compania trebuie să asigure conformitatea acestora cu legislația UE în materie de protecție a consumatorilor.

Comisarul pentru justiție, Didier Reynders, a declarat: „WhatsApp trebuie să se asigure că utilizatorii înțeleg cu ce sunt de acord și modul în care se utilizează datele lor cu caracter personal, în special în cazul în care acestea sunt partajate cu parteneri de afaceri. Mă aștept ca WhatsApp să respecte pe deplin normele UE care protejează consumatorii și viața privată a acestora. De aceea am lansat astăzi dialogul oficial. WhatsApp trebuie să reacționeze, până la sfârșitul lunii februarie, cu angajamente concrete privind modul în care vor răspunde preocupărilor noastre.”

În urma unei alerte din partea Organizației Europene a Consumatorilor (BEUC), Comisia și autoritățile naționale pentru protecția consumatorilor, sub conducerea Agenției suedeze pentru protecția consumatorilor, solicită WhatsApp să explice modul în care își respectă obligațiile care îi revin în temeiul legislației UE privind protecția consumatorilor.

Întrebările sunt menite să clarifice: dacă li se furnizează consumatorilor informații suficient de clare cu privire la consecințele deciziei lor de a accepta sau de a refuza noile condiții de utilizare a serviciilor companiei; corectitudinea notificărilor transmise de WhatsApp în cadrul aplicației, care îi determină pe consumatori să accepte noile condiții și politica de confidențialitate; și dacă consumatorii au posibilitatea de a se familiariza în mod adecvat cu noile condiții înainte de a le accepta. Comisia și autoritățile de protecție a consumatorilor sunt, de asemenea, preocupate de schimbul de date cu caracter personal ale utilizatorilor între WhatsApp și părți terțe sau alte societăți Facebook/Meta.

WhatsApp trebuie să colaboreze cu Comisia și cu autoritățile până la sfârșitul lunii februarie.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Clujeanul Marcel Boloș este noul MINISTRU al Digitalizării

Publicat

marcel bolos.jpg

Marcel Boloș a fost propus oficial de PNL ca ministru al Digitalizării. Decizia a fost anunțată joi de șeful liberalilor Florin Cîțu. Portofoliul de la Digitalizare era vacant după demisia lui Florin Roman.

Citește și: PREOT, uns ministru la Digitalizare: A sluji lui DUMNEZEU nu e o rușine. Marcel Boloș ține slujbe în biserici din Cluj și Bihor

„A fost validată nominalizarea domnului Boloș în funcția de ministru al Digitalizării, cu un singur vot împotrivă. Are toată susținerea PNL pentru un mandat de succes”, a spus Cîțu.

Pe 15 decembrie, Florin Roman a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în urma unui scandal legat de studiile sale.

Pe 17 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care l-a desemnat interimar pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Sursa: Hotnews

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

PSD Cluj scoate la înaintare numele pentru subprefect. Cine e în cărți?

Publicat

cluj napoca prefectura e1613550728638.jpg

Conducerea PSD Cluj speră să aibă un subprefect numit la Prefectură până la sfârșitul săptămânii viitoare, urmând ca trei propuneri să fie trimise conducerii centrale care va alege una.

Președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a declarat pentru Cluj24 că sunt mai multe persoane în cărți pentru această funcție.

”Am avut în ultima perioadă mai multe întâlniri cu primarii, cu președinți de municipii și orașe, cu forurile de conducere județene și au rezultat mai multe nume pentru ocuparea funcției de subprefect, printre care Laura Chiorean Pop, avocat, președintele organizației de femei a PSD Cluj, Dan Morar, Răzvan Ciortea, președintele PSD Turda, Aurel Cherecheș, fostul prefect de Cluj, sau Valentin Cuibus, fostul șef al ISJ. La sfârșitul acestei săptămâni urmează să trimitem conducerii centrale de la București trei nume, dintre care Biroul Politic Național va alege unul”, a spus Cordoș.

Acesta speră ca săptămâna viitoare să fie desemnat noul subprefect care să fie numit prin Hotărâre de Guvern.

”S-a vorbit de funcții, care revin PSD Cluj, nu de oameni. Oamenii vin să se plieze pe funcții, nu se caută funcții pentru oameni. Nu s-au pus oamenii înaintea portofoliilor”, a precizat Alexandru Cordoș.

Acesta a decis să rămână președinte al filialei județene Cluj și consilier județean și să se dedice activității de reorganizare a organizației pentru a-și onora mandatul dat de alegători în deliberativul județean.

Incertitudine la PNL

Dacă la PSD Cluj lucrurile intră, oarecum, în linie dreaptă, la PNL situația este mai complicată, în condițiile în care în cadrul filialei nu s-a luat nicio decizie, dacă să fie avansată ca prefect Irina…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe