Connect with us

ACTUALITATE

Preșdintele Rusiei: Lumea a intrat în deceniul „cel mai periculos” după al Doilea Război Mondial

Publicat

Arhivă foto

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a estimat joi că „ lumea a intrat în deceniul său cel mai periculos şi imprevizibil după al Doilea Război Mondial”. Acesta a acuzat apoi Occidentul că urmăreşte să-şi menţină dominaţia asupra planetei, relatează agenţiile AFP şi EFE.

„Suntem într-un moment istoric. Ne aflăm fără îndoială în faţa deceniului cel mai periculos, cel mai important, cel mai imprevizibil” după 1945, a apreciat liderul de la Kremlin în intervenţia sa la forumul de discuţii Valdai de la Moscova.

„Occidentul nu este în măsură să conducă lumea, dar încearcă asta cu disperare, şi majoritatea popoarelor lumii nu o vor accepta”, a continuat Putin, conform căruia omenirea se află acum într-o ”situaţie revoluţionară”.

Potrivit preşedintelui rus, ofensiva militară pe care a ordonat-o împotriva Ucrainei se înscrie în această ”schimbare tectonică a ordinii mondiale”.

Preșdintele Rusiei: Lumea a intrat în deceniul „cel mai periculos” după al Doilea Război Mondial. El a prezentat această ofensivă drept o luptă pentru supravieţuirea Rusiei

De asemenea, el a prezentat această ofensivă drept o luptă pentru supravieţuirea Rusiei. ”Rusia nu sfidează Occidentul, Rusia doar îşi apără dreptul de a exista”, a susţinut Putin.

În acest nou rechizitoriu împotriva rivalilor săi geopolitici care susţin şi înarmează Ucraina pentru ca această ţară să facă faţă armatei ruse, liderul de la Kremlin a acuzat SUA şi statele occidentale în general că încearcă ”să distrugă, să şteargă (Rusia) de pe hartă” printr-un joc geopolitic ”periculos, sângeros şi murdar”.

Dar, „cel care seamănă vânt, culege furtună”, a avertizat el, susţinând că statele occidentale vor fi în final nevoite să discute ”în condiţii de egalitate” cu Rusia şi cu restul lumii asupra ”unui viitor comun”. El a pledat în acest sens şi pentru reflectarea diversităţii lumii în structurile ONU, inclusiv în componenţa Consiliului de Securitate. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cadrele militare nu mai pot pleca din MApN decât după 8 ani. Legea a fost promulgată

Publicat

messenger creation 2b165100 0e6c 489d 8d3d 4a3f1c7772e5 1000x600.jpeg

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Acțiune ,,Blitz” a polițiștilor din Botoșani. Zeci de șoferi amendați

Publicat

politie razie.webp.webp

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune de tip ”blitz”, pe raza municipiului Botoșani, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.
În cadrul activităților desfășurate, au fost controlate 60 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.465 de lei.
De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere, 9 dintre acestea fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar unul pentru alte abateri la regimul rutier

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA dă bani apicultorilor. Se primesc cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2024

Publicat

apia fundal deschis sau transp.png

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează potențialii beneficiari că până la data de 31 iulie 2024 inclusiv, pot depune cererile de plată şi documentele doveditoare pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2024 din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat.

Solicitanţii depun o singură cerere de plată la Centrele APIA, direct sau prin intermediul persoanei împuternicite notarial/reprezentantul legal, însoţită de documentele justificative….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbat de 57 de ani, din comuna Hănești, arestat după ce ar fi înjunghiat un consătean

Publicat

retinut.jpg

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 57 de ani, din comuna Hănești, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală. Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în data de 8 iulie a.c., pe fondul unui conflict spontan, a lovit victima, un bărbat de 52 de ani, din localitatea Borolea, comuna Hănești, cu un obiect înțepător, provocându-i acestuia leziuni care au necesitat îngrijiri medicale.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe