Connect with us

ACTUALITATE

Preșdintele Rusiei: Lumea a intrat în deceniul „cel mai periculos” după al Doilea Război Mondial

Publicat

Arhivă foto

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a estimat joi că „ lumea a intrat în deceniul său cel mai periculos şi imprevizibil după al Doilea Război Mondial”. Acesta a acuzat apoi Occidentul că urmăreşte să-şi menţină dominaţia asupra planetei, relatează agenţiile AFP şi EFE.

„Suntem într-un moment istoric. Ne aflăm fără îndoială în faţa deceniului cel mai periculos, cel mai important, cel mai imprevizibil” după 1945, a apreciat liderul de la Kremlin în intervenţia sa la forumul de discuţii Valdai de la Moscova.

„Occidentul nu este în măsură să conducă lumea, dar încearcă asta cu disperare, şi majoritatea popoarelor lumii nu o vor accepta”, a continuat Putin, conform căruia omenirea se află acum într-o ”situaţie revoluţionară”.

Potrivit preşedintelui rus, ofensiva militară pe care a ordonat-o împotriva Ucrainei se înscrie în această ”schimbare tectonică a ordinii mondiale”.

Preșdintele Rusiei: Lumea a intrat în deceniul „cel mai periculos” după al Doilea Război Mondial. El a prezentat această ofensivă drept o luptă pentru supravieţuirea Rusiei

De asemenea, el a prezentat această ofensivă drept o luptă pentru supravieţuirea Rusiei. ”Rusia nu sfidează Occidentul, Rusia doar îşi apără dreptul de a exista”, a susţinut Putin.

În acest nou rechizitoriu împotriva rivalilor săi geopolitici care susţin şi înarmează Ucraina pentru ca această ţară să facă faţă armatei ruse, liderul de la Kremlin a acuzat SUA şi statele occidentale în general că încearcă ”să distrugă, să şteargă (Rusia) de pe hartă” printr-un joc geopolitic ”periculos, sângeros şi murdar”.

Dar, „cel care seamănă vânt, culege furtună”, a avertizat el, susţinând că statele occidentale vor fi în final nevoite să discute ”în condiţii de egalitate” cu Rusia şi cu restul lumii asupra ”unui viitor comun”. El a pledat în acest sens şi pentru reflectarea diversităţii lumii în structurile ONU, inclusiv în componenţa Consiliului de Securitate. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un tânăr de 21 de ani, din Vorona, s-a urcat la volan chiar dacă avea permisul suspendat. În municipiul Botoșani s-a întâlnit cu ghinionul

Publicat

razie sosele prahpva politisti 6d835 1000x600.png

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani au oprit pentru control, pe bulevardul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, din comuna Vorona.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule, suspendat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a fost prezent, joi, la Botoșani. Declarații

Publicat

fe8ad2db da8c 4700 bde5 89dc2fcbafea 1000x600.jpg

Publicitate

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a fost prezent, joi, la Botoșani, unde a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri din județ, față de care a dezvăluit ca vor urma o serie de măsuri menite să detensioneze într-o mică sau mai mare măsură mediul fiscal. Președintele PSD a spus printre altele că nu vor mai fi acele controale, făcute aleatoriu, care pus presiune în mediul de afaceri.

Iată declarațiile sale:

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șofer pe două cărări, din municipiul Botoșani, scos din trafic de polițiști

Publicat

drogat11.jpg

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani au oprit pentru control, pe Calea Națională, un autoturism, condus de un bărbat, de 55 de ani, din același municipiu.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent a crescut cu aproape cinci procente în 2024

Publicat

top scumpiri 2024. cât au crescut prețurile la alimente, produse

Valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent pentru o familie de doi adulţi şi doi copii a crescut în 2024 cu 4,7% faţă de 2023, de la 9.978 lei/lună la 10.450 lei/lună, potrivit unui raport al Fundaţiei Friedrich Ebert România şi Sydex România, care actualizează valoarea acestui coş minim de consum pentru anul 2024 la nivelul lunii septembrie.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, valoarea coşului pentru o familie de doi adulţi şi un copil este de 8.586 lei pe lună, pentru o familie de doi adulţi fără copii este de 6.435 lei pe lună, iar pentru o persoană adultă singură este de 3.972 lei pe lună.

Fundaţia Friedrich Ebert şi Sydex precizează că recalcularea valorii coşului s-a realizat în baza indicilor de preţuri comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică pentru luna septembrie 2024 raportat la luna septembrie 2023.

Potrivit sursei citate, creşterea valorii totale a coşului de consum în acest an e determinată de creşterea costurilor pentru majoritatea capitolelor, cu excepţia cheltuielilor cu locuinţa (cheltuielile cu utilităţile şi întreţinerea).

Creşterile cele mai semnificative (peste 100 de lei pe lună în plus) au fost pentru alimentaţie şi pentru achiziţionarea unei locuinţe.

„Ideea unui coş minim de consum pentru un trai decent presupune alcătuirea unui set de cheltuieli periodice necesare pentru îndeplinirea unor nevoi de bază pentru o familie cu o structură dată. Pe lângă nevoile imediat necesare supravieţuirii – adăpost, alimentaţie – coşul minim pentru un trai decent acoperă o serie cuprinzătoare de nevoi curente cum ar fi îmbrăcămintea, igiena personală, educaţia, îngrijirea sănătăţii, transportul, comunicaţiile, recreerea, precum şi eventualele cheltuieli neprevăzute (evenimente familiale, probleme de sănătate etc.)”, se mai scrie în comunicat.

sursa: Agerpres

Citește mai departe