Connect with us

EVENIMENT

Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, urmărit penal pentru luare de mită, anunță DNA

Publicat

dna
Arhivă foto

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a informat că Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, membru al Partidului Național Liberal, este urmărit penal sub acuzația de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, în acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal trei suspecţi.

Este vorba de Ermil Chelariu, director general al Direcţiei Generale Administrarea Domeniului Public şi Privat – Autoritatea Judeţeană de Transport, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită; Petrică Adrian Constantin, funcţionar public în cadrul Primăriei Năvodari, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; Adrian Roşu, funcţionar public în cadrul Primăriei Mangalia, judeţul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită.

„În perioada martie-aprilie 2023, suspecţii Chelariu Ermil, Constantin Petrică Adrian şi Roşu Adrian, în calităţile menţionate mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi permis unui om de afaceri accesul la informaţii nedestinate publicităţii (ofertele depuse de alte societăţi comerciale, etc.), care i-ar fi permis acestuia să câştige mai multe licitaţii (ce priveau amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi) organizate de instituţiile publice pe care le reprezentau funcţionarii menţionaţi anterior”, se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, suspecţii Mihai Lupu, Ermil Chelariu şi Adrian Roşu ar fi primit de la omul de afaceri, pentru „ajutorul” acordat, mai multe foloase necuvenite, constând în furnizarea de plante decorative şi ornamentale precum şi lucrări de amenajare şi irigare a grădinilor.

DNA precizează că suspecţilor li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală, iar în dosar se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO VIDEO: Urs la Oarda, lângă Alba Iulia. Animalul se mișcă greoi, autoritățile cred că ar putea fi rănit

Publicat

foto video: urs la oarda, lângă alba iulia. animalul se

FOTO VIDEO: Urs la Oarda. Un urs a fost văzut joi la Oarda, un cartier al municpiului Alba Iulia.

Autoritățile au emis un mesaj de RO-ALERT, cu privire la animal și au avertizat oamenii să rămână în case. 

Ursul a fost identificat în apropiere de Autostrada Sebeș – Turda, într-o grădină.

În imaginile transmise de jandarmii din Alba, se obsevă că ursul se mișcă greoi în timp ce încearcă să forțeze gardul pentru a ieși.

Autoritățile bănuiesc că a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, ȘOFERI! Restricții de CIRCULAȚIE pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă

Publicat

autostrada transilvania reparatii 3.jpg

Din cauza efectuării unor lucrări de reparații sau asfaltare, CNAIR anunță restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, dar și la Arad și București-Pitești.

Restricții de circulație

A1 Sebeș-Sibiu, km 283+990 – 285+200 Miercurea Sibiului – Apoldu de Jos, până la ora 19.00 se execută lucrări de reparații la partea carosabilă, scrie Alba24.ro. Banda 1 și banda de urgență sunt restricționate, pe calea 2 (sens Sebeș – Sibiu); se circulă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Urs observat în Oarda, lângă Alba Iulia. Locuitorii din zonă, avertizați prin mesaj RO-Alert

Publicat

urs observat în oarda, lângă alba iulia. locuitorii din zonă,

Prezența unui urs a fost semnalată în localitatea Oarda ce aparține de municipiul Alba Iulia. Locuitorii din zonă au fost avertizați prin mesaj RO-Alert.

Aceștia au fost atenționați să rămână în locuințe și să evite zona.

De asemenea, sunt avertizați să păstreze distanța și să nu încerce să hrănească animalul sau să se apropie să îl fotografieze.

Li s-a recomandat și să-și protejeze animalele din gospodărie.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Furt la Mănăstirea Râmeț: Un hoț care a intrat pe geamul unei chilii a lăsat o femeie fără bani

Publicat

furt la mănăstirea râmeț: un hoț care a intrat pe

O femeie cazată într-o chilie a Mănăstirii Râmeț, care a rămas fără bani va fi parte vătămată într-un dosar de furt. 

Hoțul este un bărbat care a reușit să intre în camera acesteia și să îi fure banii dintr-un dulap. Este vorba despre un caz de furt calificat la Mănăstirea Râmeț din județul Alba.

Recent, în data de 19 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Nicolae C.,, va fi judecat pentru furt calificat. Dosarul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe