Connect with us

ACTUALITATE

Preşedintele CJ Hunedoara cere tarife reduse cu 50% la energie şi gaze pentru locuitorii zonei Munţilor Apuseni

Publicat

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a transmis miercuri o adresă premierului Nicolae Ciucă prin care solicită ca furnizorii de energie electrică şi gaze să respecte prevederile unei legi prin care locuitorii zonei Munţilor Apuseni beneficiază de reducerea cu 50% a tarifelor pentru energie electrică şi gaze naturale.

„În cuprinsul Anexei 1 la Hotărârea Guvernului nr. 323/1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltarii economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni, cu modificările şi completările ulterioare, se regăsesc şi locuitori ai judeţului Hunedoara ale căror interese le reprezint în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Este vorba despre locuitori ai municipiului Brad şi ai unui număr de 15 comune (Baia de Criş, Balşa, Baiţa, Blăjeni, Buceş, Bucureşci, Bulzeştii de Sus, Certeju de Sus (parţial), Crişcior, Geoagiu (parţial), Luncoiu de Jos, Ribiţa, Tomeşti, Vaţa de Jos, Vălişoara)”, a notat, pe pagina sa de socializare, preşedintele CJ Hunedoara.

Preşedintele CJ Hunedoara cere tarife reduse cu 50% la energie şi gaze pentru locuitorii zonei Munţilor Apuseni: să ia urgent măsurile legale

În acest context, preşedintele CJ Hunedoara a precizat că a trimis miercuri premierului Nicolae Ciucă şi ministrului Energiei, Virgil Popescu, o adresă prin care aduce la cunoştinţa conducerii Executivului faptul că „furnizorul de energie ‘SC ENEL ENERGIE SA’ nu aplică prevederile legale în vigoare”.

„Pe această cale, am solicitat premierului Nicolae Ionel Ciucă să ia urgent măsurile legale ce se impun, astfel încât locuitorii să beneficieze de măsurile adoptate de Guvern pentru ca Programul special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni să producă efecte!”, a conchis Laurenţiu Nistor.

UPDATE: Precizările reprezentanților Enel Energie

”Enel Energie respectă legislația în vigoare și ne asigurăm clienții că îi susținem în demersurile lor și avem toată deschiderea pentru a colabora cu autoritățile locale în acest sens.

Reducerea de care ar putea beneficia locuitorii din zona Munților Apuseni se aplică în baza OG nr. 27/1996, care prevede ca autoritățile locale să transmită către furnizorii de energie (nu doar către companiile Enel) o listă a acestor beneficiari, care au domiciliul în localitățile specificate în actul normativ și normele de aplicare ale acestuia.

Până la acest moment, compania nu a primit solicitări din partea autorităților locale din zonele menționate în declarațiile publice”, au declarat reprezentanții Enel Energie.

 

Mulțumesc,

AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FOTO. Concert festiv cu ocazia binecuvântării Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca, după RESTAURARE

Publicat

szent mihaly templom felujitas utan 20220526 1354 vlb8112 low light scaled e1659936774446.jpg

Majoritatea locuitorilor Clujului urmăresc de câteva luni finalizarea lucrărilor de restaurare a Bisericii Romano-Catolice ”Sfântul Mihail” din Piața Unirii.

”După 2 ani de proiectare și 4 ani de lucrări de ample, după folosirea a aproximativ 33.000 de metri pătrați de schele și 14.000 de metri pătrați lucrări de zidărie și fortificație, s-a ajuns în acel moment când toate aceste lucrări se vor termina oficial.

Cu prilejul inaugurării și binecuvântării bisericii Sfântul Mihail: vineri, 12 august, de la ora 19, va avea loc concertul festiv susținut de Corul și Orchestra Sfânta Cecilia,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

SUA îndeamnă Rusia să oprească atacurile în apropierea centralelor nucleare

Publicat

sua steag america sursa foto pixabay

Administraţia Joseph Biden a cerut, luni, Rusiei să oprească activităţile militare în jurul centralelor nucleare din Ucraina, în condiţiile în care Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de acţiuni riscante în apropierea instalaţiilor atomice.

„Continuăm să cerem Rusiei să înceteze toate operaţiunile militare în incinta şi în jurul centralelor nucleare ucrainene şi să ofere controlul acestora Ucrainei. Confruntările militare în jurul unei centrale nucleare sunt periculoase. Din fericire, nu avem indicaţii despre vreo creştere anormală a nivelului de radioactivitate”, a declarat luni după-amiază Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

Însă Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de câteva zile de efectuarea unor bombardamente în apropierea Centralei nucleare Zaporojie, situată în sud-estul Ucrainei şi ocupată din martie de armata rusă.

SUA îndeamnă Rusia să oprească atacurile în apropierea centralelor nucleare: Ce susține Rusia

Rusia susţine că armata ucraineană a atacat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică o linie de înaltă tensiune din apropierea Centralei nucleare Zaporojie. Aceste bombardamente ale forţelor militare ucrainene „au un potenţial extrem de periculos şi pot avea consecinţe catastrofale pentru o zonă vastă, inclusiv pentru teritoriul european”, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Monde. Ministerul de Externe de la Moscova a acuzat Kievul că „încearcă să ia ostatică întreaga Europă”, conform agenţiei Reuters.

Atacurile asupra instalaţiilor Centralei nucleare Zaporojie nu pot fi verificate în mod independent. Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) consideră „din ce în ce mai alarmante” informaţiile despre situaţia de la Centrala atomoelectrică Zaporojie.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

PROPUNERE. Defibrilatoare în autobuzele din Cluj-Napoca. Ajută la salvarea de VIEȚI  

Publicat

richard bell grbsxwjucrm unsplash 1 e1659962165458.jpg

Un clujean propune amplasarea de defibrilatoare în autobuzele din Cluj-Napoca și susține că orașul este, de departe, cel mai cosmopolit din România și unul în care digitalizarea dorește să fie la cel mai înalt nivel.

”În fiecare am zeci de evenimente sportive si muzica face ca acest oras sa fie unul foarte activ.

La Untold persoane din peste 100 de tari au vizitat orasul in lung si in larg timp de 5 zile , deasemenea si la Electric Castle.

Dar oare in cazul unei urgente, stop cardio-respirator, cetatenii stiu cum sa acorde primul ajutor?

Stiu unde sa gasesca un defibrilator pentru a reporni…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. La Cluj, ca la Rio. Steagul Braziliei, asortat cu tanga, la Untold

Publicat

untold steag brazilia tanga prima 1.jpg

Un cititor al Cluj24 ne-a trimis imagini din ultima zi a festivalului Untold, în care se pot regăsi asemănări între festivalul clujean şi celebrul carnaval de la Rio, Brazilia.

untold steag brazilia

Noi am descoperit că tanga şi steagul din imagine se asortează. Dar, poate că mai sunt şi alte asemănări…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe