Connect with us

EVENIMENT

Preşedintele Iohannis a primit anul trecut cadouri în valoare de peste 6.500 de euro

Publicat

iohannis

Tablouri, butoni, o şapcă, o pagaie din lemn cu semnătura lui Ivan Patzaichin, mănuşi de portar semnate de Helmut Dukadam, un clop cu pană de păun, un ştergar artizanal şi o traistă ţărănească se numără printre bunurile primite de preşedintele Klaus Iohannis, în 2019, cu titlu gratuit, cu prilejul unor acţiuni de protocol.

Valoarea totală a bunurilor primite de şeful statului anul trecut este de 6.563 de euro (31.320,98 de lei), potrivit listei bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol şi depuse la Comisia de evaluare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Cele mai scumpe cadouri primite de preşedintele Iohannis sunt două tablouri, fiecare în valoare de 600 de euro (2.862 de lei). Acestea sunt tabloul – medalie realizat de artista Daniela Longo special pentru vizita apostolică a Papei Francisc în România şi tabloul realizat de Mircea Cantor – „Anthroposynaptic”.

Potrivit listei publicate de Administraţia Prezidenţială, printre cadourile primite de şeful statului în 2019 se mai numără: un tablou pe sticlă fuzionată pictată manual şi cu mozaic artistic, reprezentând stema Principatelor Unite – 1863, la 550 de euro (2.623,5 de lei); un tablou realizat de artista Anca Boeriu în tehnica aquaforte, intitulat „Aici-Acolo”, la 500 de euro (2.385 de lei); o replică a covorului „de Transilvania” cu nişă ornamentată, realizată din lână şi mohair, la 400 de euro (1.908 de lei); un tablou cu fir de argint ilustrând Templul Literaturii din Hanoi, la 300 de euro (1.431 de lei); o pălărie artizanală „Clop cu pană de păun” – Bistriţa-Năsăud, realizată de meşterul popular Lucia Mihaela Poll, la 290 de euro (1.383,30 de lei); un mini paravan asiatic, din lemn lăcuit cu sidef, la 220 de euro (1.049,40 de lei); o sculptură din argint reprezentând o vedere în ansamblu a oraşului Ierusalim, la 220 de euro (1.049,4 de lei); un tablou cu „Broderia Hunan cu Bujori” din fire de mătase colorată, tot la 220 de euro (1.049,4 de lei); o tăviţă pătrată pentru bijuterii – Tiny Jewel Box, cu fotografie vintage cu harta aeriană a DC din 1829, la 210 de euro (1.004 de lei); un cufăr din lemn pictat cu imagini din Piaţa Mare a Sibiului şi cu încuietoare artizanală, dimensiuni 44×29 cm, la 200 de euro (954 de lei); un set de cinci cărţi scrise de Papa Francisc legate în piele şi editate la Vatican Press, la 105 de euro (500,85 de lei); un stilou Poenari Office Marin, la 104 de euro (500 de lei); o replică a bastonului de mareşal al României purtat de Alexandru Averescu, la 100 de euro (477 de lei).

Între cadourile primite de preşedintele Iohannis anul trecut s-au mai aflat: butoni din metal argintiu cu motive ornamentale din Croaţia, la 74 de euro (358,13 de lei); mănuşi de portar de fotbal semnate de Helmut Dukadam, măsura 10, la 52 de euro (249 de lei); o traistă ţărănească din lână de oaie, realizată manual de meşteri populari maramureşeni, la 20 de euro (95,40 de lei); un ştergar artizanal cusut industrial cu motive populare, la 10 euro (47,70 de lei); o pagaie aniversară de lemn cu semnătura lui Ivan Patzaichin, la 25 de euro (119,25 de lei); un tricou de bumbac de culoare neagră cu inscripţia „PSD – Toxic pentru democraţie”, la 10 euro (47,70 de lei); o şapcă albă cu inscripţia „Make Romania Great Again”, la 25 de euro (119,25 de lei).

Şeful statului a primit anul trecut tablouri, drapele, icoane şi alte obiecte decorative, printre care unele realizate de copii. Printre acestea se numără un tablou modern realizat de copii de la Şcoala nr. 1 din satul Gălbinaşi reprezentând un copac cu frunze colorate realizate cu amprentele palmelor copiiilor, la 10 euro (47,70 de lei), o pisică realizată de copii din materiale reciclabile, la 5 euro (23,85 de lei).

Tot în 2019, preşedintele Klaus Iohannis a primit 57 de obiecte cu prilejul unor acţiuni de protocol, care au rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Publicat

vulpi scaled.jpg

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.

Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Publicat

politia 5 bun e1649668125144.jpg

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. 

În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.

„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

Publicat

foto elevi cluj.jpg

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).

Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție  a acestei competiții internaționale fiind organizată la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Publicat

whatsapp image 2025 07 04 at 14.08.04 2.jpeg

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.

În…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe