Connect with us

EVENIMENT

Președintele Iohannis: Acesta este ultimul MCV pentru țara noastră. Avem confirmarea că România a făcut reformele necesare

Publicat

presedintele iohannis captura video fb
sursa foto: captură video Facebook / Administrația Prezidențială a României 

Comisia Europeană a confirmat, marți, progresul făcut de România în cadrul MCV, ceea ce înseamnă că țara noastră îndeplinește recomandările și obiectivele fixate prin MCV, așa cum au fost stabilitate la aderarea la UE. Astfel că acesta este ultimul MCV al României, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Astăzi este o zi foarte importantă pentru România, care a făcut un nou pas semnificativ pe calea integrării europene. Mecanismul de Cooperare și Verificare s-a încheiat astăzi (marți – n.r.) pentru țara noastră!

Avem, așadar, confirmarea clară că România a făcut reformele necesare pentru consolidarea statului de drept și s-a înscris pe drumul ireversibil al luptei împotriva corupției.

Comisia Europeană a confirmat în urmă cu câteva minute, în raportul făcut public, progresul făcut de România în cadrul acestui mecanism, ceea ce înseamnă că îndeplinim recomandările și obiectivele fixate prin MCV, Mecanismul de Cooperare și Verificare, așa cum au fost stabilite la momentul aderării noastre la Uniunea Europeană.

Acesta este ultimul raport MCV al Comisiei Europene pentru țara noastră”, spune Klaus Iohannis.

El precizează că de acum înainte, România va fi, la fel ca și toate celelalte state membre, monitorizată doar prin intermediul Mecanismului generalizat privind statul de drept.

Președintele Iohannis: Acesta este ultimul MCV pentru țara noastră. Parlamentul României a adoptat legile fundamentale ale sistemului judiciar

„Anul acesta, Parlamentul României a adoptat legile fundamentale ale sistemului judiciar, pe care le-am promulgat după ce Curtea Constituțională le-a declarat constituționale.

România a demonstrat voință politică, dar mai ales o puternică susținere a cetățenilor pentru a corecta orice deviere de la un parcurs democratic și pentru a relua rapid reformele, așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani.

Mă bucur că toate aceste progrese au fost consemnate în Raportul MCV de astăzi, pentru că aceste reforme sunt esențiale în primul rând pentru români.

Cetățenii au dreptul la un sistem de justiție independent, funcțional, eficient, la o societate în care combaterea corupției și integritatea sunt obiective pe deplin asumate.

Președintele Iohannis: Acesta este ultimul MCV pentru țara noastră. Cui au fost adresate mulțumiri

Felicit autoritățile – Guvernul României, ministrul justiției, Parlamentul și instituțiile din sistemul judiciar – pentru aceste rezultate și îmi exprim aprecierea și pentru eforturile diplomatice, inclusiv ale Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană, care au contribuit la atingerea acestui obiectiv”, adaugă șeful statului.

El a mulțumit și Comisiei Europene, precum și președintei Ursula von der Leyen, pentru sprijinul constant și pentru dialogul deschis.

„Dialogul a vizat, totodată, și Comisia de la Veneția, care a constatat recent că elementele esențiale din pachetul legilor justiției respectă standardele europene.

Raportul de astăzi încheie o etapă, dar eforturile noastre comune, la nivel de autorități și societate, trebuie să continue.

Sunt convins și încrezător că realizările confirmate astăzi de Comisia Europeană vor fi urmate și de altele, astfel încât independența și eficiența justiției, ca și combaterea corupției să rămână constante ireversibile pentru România”, a încheiat Iohannis.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

S-a aflat când intră în concurs România la Eurovision 2023. A fost anunțată data oficială

Publicat

s a aflat când intră în concurs românia la eurovision 2023.

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest 2023 va marca o premieră. Deși țara câștigătoare este Ucraina, Marea Britanie este care va organiza evenimentul, în numele acesteia, victimă a agresiunii Rusiei. Iată când va intra țara noastră în concurs. A avut loc tragerea la sorţi pentru desemnarea ţărilor participante.

Eurovision 2023: Când va concura România

Tragerea la sorţi pentru desemnarea ţărilor participante în cele două semifinale ale Eurovision 2023 a avut loc la Liverpool, orașul în care se va organiza ediția din acest an. Dar până atunci, pe 11 februarie, va avea loc finala Selecţiei Naţionale Eurovision, în cadrul căreia va fi ales reprezentantul României și piesa cu care va reprezenta țara noastră la Eurovision Song Contest 2023.

Câștigătorul va fi desemnat exclusiv prin votul…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Scuza găsită de doi părinți pentru a-și abandona copilul în aeroport. Poliția a intervenit prompt

Publicat

scuza găsită de doi părinți pentru a și abandona copilul în

Moment șocant într-un aeroport din Israel. Un cuplu și-a abandonat bebelușul la biroul de check-in de pe aeroportul Ben-Gurion, înainte de a încerca să se îmbarce într-un zbor spre Bruxelles. Cei doi au fost rapid reținut de poliție. Ce motiv au invocat pentru fapta lor.

Doi părinți și-au abandonat copilul într-un aeroport

Personalul unui aeroport din Israel a fost șocat după ce niște părinți și-au abandonat bebelușul în zona de check-in. Cei doi au sosit marți pe aeroportul din Tel Aviv și aveau bilete pentru un zbor către capitala Belgiei. Dar numai pentru ei doi, nu și pentru micuț.

Când personalul aeroportului le-a spus că nu se pot îmbarca fără a cumpăra un bilet separat, au lăsat pur și simplu copilul în cărucior la biroul de check-in și s-au îndreptat spre terminalul de securitate….

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Echipa care părăsește competiția după ce cufărul a dezvăluit un vultur roșu. „Drumul vostru în America Express se încheie aici”

Publicat

echipa care părăsește competiția după ce cufărul a dezvăluit un

Dacă este miercuri, este zi de Cursa pentru Ultima Șansă la America Express. În ediția din 1 februarie 2023, alte trei echipei își vor juca o ultimă carte pentru a rămâne în competiție. Dacă echipele formate din Bordea și Cortea și Bie și mama ei, Mikey, și-au asigurat biletul către etapa următoare, fiind imune, restul echipelor vor trăi la intensitate momentul votului. Cine riscă eliminarea.

Vot tensionat la Cursa pentru Ultima Șansă

Update – Vulturul Irinei a dat vestea cea rea pentru echipa care a terminat pe ultima poziție Cursa pentru Ultima Șansă. Culoarea roșie a dus la eliminarea cuplului format de Bruja și Pufeh, care și-au luat la revedere de la celelalte echipe.

„Din păcate, drumul vostru în America Express se încheie aici. Știu că părerile voastre sunt împărțite, că ați vrut să…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Echipa Faimoșilor rămâne fără doi membri la Survivor România. Concurentul care părăsește competiția în cârje. „Nu știu dacă să râd sau să plâng”

Publicat

echipa faimoșilor rămâne fără doi membri la survivor românia. concurentul

Eliminare neașteptată la Survivor România 2023. În ediția de miercuri, 1 februarie, Jorge a fost nevoit să părăsească competiția din Dominicană, în urma unei accidentări teribile care nu i-a dat voie să mai continue lupta. Totodată, fiindcă au pierdut jocul pentru Imunitate, Ada Dumitru, Vica Blochina și DOC au fost cei trei concurenți care au intrat la votul publicului. Cine a fost pe ultimul loc în preferințe.

Momente dureroase la Survivor România

După accidentarea suferită la jocul pentru imunitate, Jorge a fost transportat de urgență la spital, unde a avut parte de îngrijirile necesare. Din păcate însă, el nu va mai putea merge mai departe în show. Acesta este nevoit să părăsească competiția pentru a se putea recupera în condiții favorabile acasă.

Astfel, Consiliul de eliminare din ediția de…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate