EVENIMENT
Președintele Iohannis anunță că urmează „măsuri clare restrictive”
Președintele Klaus Iohannis anunță că a convocat pentru miercuri o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri „clare, restrictive”.
Iohannis a evocat cifrele zilei de marți – 18.863 de noi cazuri, 574 decese și 1.805 de pacienți în stare gravă la Terapie Intensivă – spunând că nu sunt simple numere, ci „inimi de români care de astăzi bat cu teamă de necunoscut”, „inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș, oameni care în urmă cu doar câteva săptămâni se bucurau de viață, visau și își făceau planuri de viitor” și care „lasă în urmă lacrimile și disperarea celor care le plâng moartea”.
În ce-i privește pe cei din ATI, președintele a afirmat că sunt „români care se luptă minut de minut pentru fiecare respirație, pentru fiecare gură de aer”.
Spitalele sunt arhipline, secțiile de terapie intensivă nu mai fac față, medicii sunt epuizați: „acest coșmar ne arată că din păcate valul 4 se dovedește mult mai agresiv chiar și decât cele mai pesimiste așteptări”.
Miercuri, ședință cu toți responsabilii de gestionarea pandemiei pentru a decide o serie de măsuri restrictive
„Lipsa de acțiune concretă din partea autorităților și cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum.
Am decis să convocam mâine ședință cu toți responsabili guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a afirmat Iohannis.
„Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim. Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie.
Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja.
Zi de zi, chiar în aceste momente, medicii și personalul medical din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viață. Dar nici sistemele medicale performante din țări cu o infrastructură sanitară dezvoltată nu pot face față unui număr atât de mare de îmbolnăviri.
Este motivul pentru care am solicitat ajutor extern și suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin”, a adăugat Iohannis.
(sursa: Mediafax)
Turneul Naţional ”Zâmbetul Muzicii” se va desfășura, în perioada 6 – 18 noiembrie, în mai multe oraşe din România.
Soprana Teodora Gheorghiu, bas-baritonul Sorin Coliban şi pianista Diana Ionescu se reunesc, între 6 şi 18 noiembrie, pentru Turneul Naţional „Zâmbetul Muzicii”, în care prezintă un program de chansons, lieduri, arii şi duete celebre de operă în mai multe oraşe din România.
Potrivit organizatorilor, turneul va aduce pe scenă doi artişti născuţi şi formaţi din punct de vedere muzical în România.
Este vorba despre soprana Teodora Gheorghiu, stabilită în Elveţia, şi bas-baritonul Sorin Coliban, stabilit în Austria, acompaniaţi de pianista Diana Ionescu. Aceștia vor performa într-o serie de recitaluri care continuă tradiţia turneului pe care Teodora Gheorghiu îl realizează de mai mulţi ani în ţară.
Turneul Naţional ”Zâmbetul Muzicii”, în mai multe oraşe din România. PROGRAM
Programul muzical abordează un repertoriu vast şi variat, care include piese pentru toate preferinţele muzicale: arii celebre din opere precum „Cenuşăreasa” şi „Don Giovanni”, duete romantice din operete precum „Văduva veselă”, piese franceze rafinate semnate de Duparc şi Hahn, compoziţii româneşti îndrăgite ale lui Tiberiu Brediceanu şi melodii populare prelucrate de Constantin Brăiloiu, se arată în comunicat.
Turneul naţional începe pe 6 noiembrie, la Sala Patria din Braşov şi continuă pe 9 noiembrie la Galaţi, Teatrul de Operă şi Operetă „Nae Leonard” – în Festivalul Internaţional „Leonard”, ediţia a 20-a, pe 11 noiembrie la Timişoara, Opera Română – Gala „Corneliu Coposu”, pe 13 noiembrie la Deva, Sala Pro Arte, pe 15 noiembrie la Ploieşti, Sala Filarmonicii, şi pe 17 noiembrie la Bistriţa, Palatul Culturii.
Turneul va continua cu reprezentaţii internaţionale, la Lausanne pe 25 noiembrie, la Christ Church (Eglise Anglicane), şi la Roma pe 1 decembrie Roma, la Sala Accademica Conservatorio di Musica „S. Cecilia” di Roma, şi se va încheia cu un concert extraordinar pe 4 decembrie, la Bucureşti, la Ateneul Român.
Cele două reprezentaţii din Elveţia şi Italia, precum şi recitalul de gală de la Bucureşti, în care cei trei vor cânta împreună cu Ruxandra Donose, Sergiu Tuhuţiu, Leontina Văduva şi Cătălin Răducanu, fac parte din proiectul Turnee de poveste pretutindeni şi sunt finanţate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
sursa: Agerpres
Sursa foto: Filarmonica Brasov / Facebook
EVENIMENT
Interzicerea circulației pe timp de noapte pentru șoferii începători: Poate sau nu UE să impună această măsură, statelor membre?
Informația potrivită căreia Uniunea Europeană intenționează să impună statelor membre ca șoferii începători să nu aibă dreptul în primii 3 ani să conducă noaptea, preluată și de presa din România, este inexactă.
Cu toate că există o propunere a UE privind o serie de reguli pentru şoferii începători, implementarea unor astfel de reguli rămâne la latitudinea statelor membre, transmite Rador, care a realizat o…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Dragoș Petrescu (City Grill): Păstrăm brandul Marty la Cluj-Napoca. Achiziția a fost cea mai importantă pentru noi până acum
Grupul City Grill Restaurants București, care a achiziționat, recent, pachetul majoritar de 55% din acțiunile lanțului de restaurante Marty, va păstra brandul Marty, a declarat pentru Cluj24 Dragoș Petrescu, președintele companiei din Capitală.
Petrescu a spus că piața Clujului este una importantă și interesantă, dar diferită de cea din București.
”Pentru City Grill, achiziția Marty a fost cea mai importantă pentru noi până acum, fiind și cea mai mare din…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ajutor pentru încălzirea locuinței 2024-2025. Câți bani pot primi unii români de la stat, din noiembrie. Condiții și acte necesare
Ajutor pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 2024-2025. În această perioadă, persoanele singure și familiile cu venituri mici pot solicita bani de la stat pentru încălzirea locuinței. Sprijinul financiar se acordă în perioada 1 noiembrie 2024 – 31 martie 2025.
Ajutorul este destinat acoperirii costurilor pentru gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și petrolieri, anunță Agenția Națională…
Citește mai mult pe Alba24.ro