EVENIMENT
Președintele Iohannis: ”NU vor urma trei zile fără restricții și reguli. Dacă situația se va înrăutăți, nu voi ezita să declar din nou stare de urgență”

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat că nu vor urma trei zile fără reguli, fiind în continuare în vigoare restricții, până luni, 18 mai, când vom intra oficial în starea de alertă.
”De mâine intrăm într-o nouă etapă. Încetarea stării de urgență nu echivalează cu finalizarea epidemiei.Trebuie să conștientizăm că pericolul virsului e departe de a fi trecut. Ceea ce s-a făcut până acum s-a dovedit eficient și am ținut epidemia sub control.
În continuare sunt necesare măsuri pentru revenirea la o viață apropiată de normalitate.
Și în starea de alertă se vor institui toate reglementările obligatorii pentru măsurile de prevenție. Noua lege privind starea de alertă abia de luni intră în vigoare. Însă nu vor urma trei zile făra reguli și restrictii. În următoarele trei zile păstrăm toate regulile necesare pentru ca sănătatea și viața cetețenilor să nu fie puse în pericol.
Intrarea în starea de alertă aduce cu sine riscuri noi și responsabilități suplimentare pentru ce care își reiau activitatea.
Distanțarea socială, munca de acasă, respectarea normelor de igiena, purtatul măștii de protecție – sunt esențiale pentru a controla în continuare epidemia.
Fără reponsabilitatea fiecăruia, lucrurile pot ușor degenera.
Vreau să fiu foarte clar: dacă situația se va înrăutăți și datele vor arăta un număr crescut de infectați, nu voi ezita să declar din nou stare de urgență.
Să nu compromitem ce am realizat cu mari sacrificii. COVID-19 este o boală greu de combătut, pentru că oamenii îi pot infecta pe ceilalți fără să dezvolte simptome și fără să fie conștienți de riscuri.
Este fundamental să înțelegem că facem aceste lucruri nu de teama amenzilor, ci pentru că sunt spre binele nostru și al celor de lângă noi. Nimeni nu poate spune cu precizie când depășim această pandemie.
Ce știm este că depinde de fiecare dintre noi să facem ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”.
EVENIMENT
Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.
Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.
„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).
Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție a acestei competiții internaționale fiind organizată la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.
În…
Citește mai mult pe Cluj24.ro