Connect with us

EVENIMENT

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce permite intervenția împotriva urșilor și în extravilanul localităților

Publicat

iohannis
Arhivă foto

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea ce permite intervenția împotriva urșilor periculoși, nu doar în interiorul, ci și în exteriorul localităților.

Administrația Prezidențială informează că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

Parlamentul a adoptat pe 22 iunie, după reexaminarea cerută de președinte, legea care permite intervenția imediată împotriva urșilor periculoși, nu doar în interiorul, ci și în exteriorul localităților.

Potrivit ministrului Mediului, încă de anul trecut este în vigoare Ordonanța de Urgentă care a permis intervenția în intravilan.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce permite intervenția împotriva urșilor și în extravilanul localităților: Ce a susținut ministrul Mediului

„Prin completările aduse de Parlament, acum avem o reglementare și pentru situația în care acest pericol apare în extravilan. Totodată, la inițiativa noastră, cheltuielile administrațiilor locale privind permanența și intervenția imediată vor fi decontate de către Ministerul Mediului”, susținea Tánczos Barna.

Acesta spune că România are, în sfârșit, toate instrumentele pentru a salva vieți, pentru a apăra viața și bunurile oamenilor împotriva urșilor deveniți agresivi.

„Sunt soluții imediate, imperios necesare în condițiile înmulțirii atacurilor de urs și a pagubelor provocate de aceste carnivore mari, pe fondul creșterii constante a populației de urs brun din cauza unui management impropriu. Soluția pe termen lung rămâne gestionarea corectă a populației de urs”, anunța ministrul.

Conform acestuia, Ministerul Mediului derulează un proiect de 10 milioane de euro pentru estimarea populației de urs brun cu ajutorul unor metode științifice moderne, proiect care va avea ca rezultat scăderea numărului conflictelor om-urs, conservarea habitatului natural al ursului, respectiv managementul durabil al speciei.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Un minor a fost filmat în timp ce fura energizante, dintr-un magazin din Alba Iulia

Publicat

video Știrea ta: un minor a fost filmat în timp

Un video în care un minor a fost surprins în timp ce ar fi sustras mai multe doze de energizant dintr-un magazin din Alba Iulia, a fost făcut public pe un grup de Facebook. 

Mai exact, video-ul a fost postat pe grupul Părinți de Alba, o comunitate online cu peste 12.000 de membri. 

”Îi cunoaște cineva? Au furat energizante din magazinul Agra’s Ampoi 3 ( lângă fostul BT)”, a scris utilizatorul contului Mariana C., persoana care a făcut public video-ul pe Facebook.

Data de pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Se circulă pe secțiunea Nușfalău-Suplacu de Barcău din A3. Cei 13,5 kilometri au costat 384 de milioane de lei

Publicat

autostrada nusfalau suplacu de barcau.png

Joi a fost deschisă circulația pe secțiunea Nușfalău-Suplacu de Barcău a autostrăzii Transilvania, anunță CNAIR.

Tronsonul de autostradă are 13,5 kilometri.

Se circulă pe secțiunea Nușfalău-Suplacu de Barcău din A3. Cei 13,5 kilometri au costat 384 de milioane de lei

România a ajuns joi, 21 septembrie, la borna de 1.000 de kilometri de drum de mare viteză, respectiv autostrăzi sau drumuri expres.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Închisoare cu executare pentru un bărbat din Sebeș care a lovit un medic de pe Ambulanță. Cum a reacționat echipajul

Publicat

Închisoare cu executare pentru un bărbat din sebeș care a

Un bărbat din Sebeș care a lovit un medic de pe ambulanță a fost condamnat la închisoare cu executare, de magistrații Judecătoriei din oraș. 

Mai exact, este vorba despre David T., un bărbat din Sebeș, care în timpul unei intervenții a echipajului, a devenit recalcitrant și l-a lovit pe unul dintre medicii sosiți la fața locului. 

În data de 20 septembrie 2023, magistrații Judecătoriei Sebeș l-au condamnat pe bărbat, iar motivarea a devenit publică.

Fapta s-a petrecut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Țeapă de proporții în numele Hidroelectrica. Reclame înșelătoare în mediul online, pentru ”investiții” în acțiunile companiei

Publicat

Țeapă de proporții în numele hidroelectrica. reclame înșelătoare în mediul

O înșelătorie de proporții, în numele companiei Hidroelectrica, se desfășoară în aceste zile în mediul online, fără ca autoritățile să arate că reacționează în vreaun fel. 

Oamenii sunt invitați pe rețelele sociale să investească în acțiunile companiei și să câștige lunar sume de câteva ori mai mari decât investiția.

Spre exemplu, la 1.200 de lei ”investiți”, oamenilor li se promit câștiguri de 8.000 de lei pe lună.

Este vorba despre o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe