Connect with us

EVENIMENT

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind Fondul Cultural Național și taxarea activităților culturale

Publicat

iohannis
fotografie cu caracter ilustrativ

Legea privind categoriile de contributori și activitățile supuse taxării la Fondul Cultural Național a fost promulgată de către Președintele Klaus Iohannis marți.

Actul normativ vizează aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 10/2023 pentru modificarea art. 21 alin. (1) lit. h) din Ordonanţa Guvernului nr. 51/1998 privind îmbunătăţirea sistemului de finanţare nerambursabilă a proiectelor culturale.

Potrivit legii, perioada de derulare/desfăşurare a proiectului cultural reprezintă intervalul de timp, precizat în cererea de finanţare, situat între data demarării primei şi data finalizării ultimei activităţi de pregătire/implementare a proiectului cultural, independent de data semnării contractului de finanţare şi/sau de data-limită a depunerii dosarului de decont, cuprinzând – fără ca enumerarea să fie limitativă – activităţi transversale, precum managementul de proiect, monitorizarea, activităţi de evaluare şi raportare.

Actul normativ stabileşte că aceeaşi parte de cheltuială eligibilă din cadrul proiectului nu poate fi decontată din două sau mai multe surse de finanţare.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind Fondul Cultural Național și taxarea activităților culturale. Ce stabilește această lege

Din finanţările nerambursabile acordate se mai pot acoperi următoarele categorii de cheltuieli directe eligibile: cheltuieli cu personalul, inclusiv contribuţiile sociale obligatorii şi impozitul pe venit aferente salariilor, în limita unui procent de cel mult 20% din totalul finanţării nerambursabile acordate, cu excepţia cheltuielilor salariale ale beneficiarilor persoane juridice de drept public, finanţate integral sau parţial de la bugetul de stat sau de la bugetele autorităţilor publice locale; cheltuieli cu achiziţia de mijloace fixe necesare implementării proiectului, în procent de cel mult 25% din totalul finanţării nerambursabile acordate, a căror durată de amortizare poate depăşi durata proiectului, cu respectarea condiţiilor/măsurilor asiguratorii prevăzute în contractul de finanţare.

Legea mai stabileşte că finanţările nerambursabile se acordă în tranşe, prin virament bancar, din bugetul autorităţii finanţatoare în contul beneficiarului, pe baza cererii de plată sau, după caz, a facturii emise de acesta pentru fiecare tranşă. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Caz şocant la Cluj. Spitalul Judeţean, obligat să plătească 300.000 de euro urmaşilor unui pacient care a murit

Publicat

caz medical emanuel ungureanu.jpg

Spitalul Județean din Cluj-Napoca este obligat de instanţă, conform deputatului Emanuel Ungureanu, să plătească despăgubiri în valoare de 300.000 de euro fiului şi soţiei unui bărbat care a murit în urma unei operaţii.

Pacientul a murit în urma unei operaţii

„”Mi-au omorât tatăl…”. Dreptate pentru Denair Bali după 7 ani de chinuri în instanțele judecătorești din România! Spitalul Județean din Cluj-Napoca obligat să plătească 300.000 de euro…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Părintele din Alba Iulia, Dumitru Vanca, a explicat importanța postului și care este darul făcut de Dumnezeu de Crăciun

Publicat

video: părintele din alba iulia, dumitru vanca, a explicat importanța

Despre post, colinde, și Ziua de Crăciun, au fost subiectele dezbătute de preotul Dumitru Vanca, la radio alba24.ro. 

Principala temă abordată a fost postul. Ce înseamnă postul și când a apărut. Preotul Vanca a explicat atât din punct de vedere istoric, dar și religios cum a apărut noțiunea de post. 

De asemenea, un alt subiect pe care jurnalistul Emil Pojar l-a abordat este darul. De ce dam și primim daruri de Sfântul Nicolae, dar și de Crăciun.

Preotul Dumitru Vanca a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: De prin TÂRGUL de Crăciun din Cluj adunate. „De urat am boteza/ Dar ni-i c-om abera”

Publicat

targ 1.jpg

Se apropie sărbătorile de iarnă. Clujul și-a pregătit arsenalul festiv și abia așteaptă să-i calce clujenii pragurile târgurilor de Crăciun. Bineînțeles, cine-și permite. Da’ uitatul e pe gratis, spune-o vorbă din bătrâni. Așa că, bine hrănit de-acasă ori cu buget predestinat evenimentului, cetățeanul urbei își ia familia și iese seara la bradul din Piața Unirii, la roata panoramică și la căsuțele îmbietoare.

Începând de anul ăsta, de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cel mai mic telefon din lume a fost introdus în Penitenciarul Aiud ascuns într-o ciocolată. Zanco, microtelefonul de 7 centimetri

Publicat

cel mai mic telefon din lume a fost introdus în

Zanco Fly este cel mai mic telefon din lume și ar fi fost creat special pentru a fi introdus în închisori.  Telefonul are opțiuni de disimulare a vocii. Asta face ca vocea unui deținut să nu fie recunoscută în convorbiri. 

Un astfel de telefon a fost trimis către un deținut închis în penitenciarul Aiud, iar modul în care fost ascuns este unul inedit. Cazul a fost făcut public într-o hotărâre la Judecătoria Aiud, în data de 28 noiembrie 2023.

Mai exact telefonul de 2…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe