Connect with us

ACTUALITATE

Președintele Vladimir Putin a votat în alegerile regionale din Rusia

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Preşedintele rus Vladimir Putin a votat electronic, sâmbătă la alegerile municipale şi regionale care au început vineri, 9 septembrie, în Rusia şi vor avea loc până duminică, 11 septembrie, în timp ce Moscova îşi continuă campania militară în Ucraina, transmite EFE.

„11 septembrie este ziua votului unit în Rusia. Dar se poate vota şi anticipat şi la distanţă. Este un sistem de vot comod şi de încredere. Cine poate şi vrea să-l folosească, le-o recomand”, a declarat Putin într-o înregistrare video publicată de Kremlin, în care se poate vedea cum preşedintele rus votează de la computerul din biroul său.

Putin şi-a exprimat convingerea că alegătorii ruşi îşi vor exprima „poziţia activă” şi vor vota.

Este pentru a doua oară când Putin votează la distanţă. Prima dată a făcut-o anul trecut, când s-a autoizolat din cauza faptului că mai mulţi angajaţi din cercul său apropiat s-au îmbolnăvit de coronavirus.

Președintele Vladimir Putin a votat în alegerile regionale din Rusia: Rusia a dat startul alegerilor municipale şi regionale, cu deschiderea a peste 38.000 de secţii de vot

Vineri, Rusia a dat startul alegerilor municipale şi regionale, cu deschiderea a peste 38.000 de secţii de vot. Potrivit autorităţilor electorale ruse, în cadrul acestor scrutine urmează să fie aleşi peste 31.000 de deputaţi şi funcţionari în 82 de regiuni ale ţării, inclusiv 14 guvernatori, pentru care vor putea vota peste 44 de milioane de alegători din întreaga ţară.

Preşedinta Comisiei Electorale Centrale din Rusia, Ella Pamfilova, a calificat campania electorală drept ‘destul de competitivă, energică şi animată’, candidaţii opoziţiei au denunţat faptul că au fost înlăturaţi sub diverse pretexte din campania electorală.

La Moscova, vor avea loc alegeri în 125 din cele 146 de municipalităţi ale capitalei, urmând să fie aleşi 1.417 deputaţi municipali dintr-un total de peste 5.700 de candidaţi.

Spre deosebire de anii precedenţi, în acest an practic nu pare să fi existat niciun fel de propagandă electorală şi nici nu au avut loc manifestaţii de sprijin sau proteste, înaintea acestui scrutin. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cod GALBEN de ceață la Cluj. Atenție, ȘOFERI

Publicat

ceata noaptea.jpg

Începând cu ora 20 și până la 23, meteorologii anunță cod galben de ceață în județul Cluj.

„Se va semnala ceață locală, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului”, se arată pe meteoromania.ro.

Șoferilor li se recomandă luarea măsurilor de siguranță necesare pentru a preveni accidentele cauzate de ghețuș și lipsa vizibilității.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

O bătrânică de 70 de ani din Cluj va dormi iarna pe stradă. Proprietarul beciului în care stă o dă afară. O puteți ajuta?

Publicat

danie franco cezypkdceqc unsplash scaled e1670089242860.jpg

O vârstnică de 70 de ani din Cluj-Napoca are nevoie de ajutorul comunității. Iarna aceasta va dormi pe stradă deoarece proprietarul vrea să o dea afară.

„Doamna Maria trăiește la un subsol de casă plin de igrasie în Cluj, lucrează ca menajeră la o familie. De câteva zile a aflat că proprietarul subsolului o va da afară în plină iarnă. Vă ajunge să doarmă în gară/autoagară sau pe străzi. Primăria Cluj i-a aprobat o chirie de 900 ron/lună, cu următoarele condiții:

1) CF actualizat nu mai vechi de 30 de zile

2) contract de închiriere, înregistrat la ANAF”, se arată în postarea de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Indemnizația pentru creșterea copilului: modificări în modalitatea de calcul. Care sunt noutățile aprobate de Guvern

Publicat

mana copil familie parinti pixabay.jpg

Schimbări privind modul de acordare a indemnizației de creștere a copilului și concediul aferent au fost aprobate recent de Guvern. Una dintre noutăți este includerea în calcul și a veniturilor obținute de părinți, în străinătate.

Guvernul a aprobat în 29 noiembrie Ordonanța de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizația lunară pentru creșterea copiilor. Actul normativ aprobat aduce o serie de modificări ce vizează repartizarea echitabilă a responsabilităților de îngrijire a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Biserica de lemn din Stolna, județul Cluj, o bijuterie arhitecturală „țărănească”

Publicat

biserica stolna 10.jpg

Un lăcaș de cult, ridicat din stejarii aflați în împrejurimi, dăinuie pe unul din dealurile care mărginesc Valea Stolnei, aproape de Săvădisla din 1730 . Biserica de lemn din Stolna are hramul „Cuvioasa Paraschiva” și este declarată monument istoric.

Unele inscripții, deteriorate între timp, ofereau detalii despre ridicarea edificiului prin contribuția a tot satul, în anul Domnului 1730, în zilele guvernatorului Korniș și prin grija preotului Ioan Popa. Pictura interioară s-a realizat în două etape, în 1730 și 1772, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe