Connect with us

EVENIMENT

Prețurile alimentelor au explodat în februarie. Salt record de peste 24% față de anul trecut

Publicat

cumparaturi

Prețurile mondiale ale alimentelor au atins un nivel record în februarie, cu un salt de 24,1% față de anul trecut, condus de o creștere a uleiurilor vegetale și a produselor lactate, a anunțat vineri agenția ONU pentru alimentație, citată de Reuters.

Indicele prețurilor la alimente al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care urmărește cele mai tranzacționate produse alimentare la nivel mondial, a înregistrat luna trecută o medie de 140,7 puncte, față de 135,4 puncte în ianuarie, revizuit în scădere. Valoarea comunicată anterior a fost de 135,7.

Prețurile mai mari la alimente au contribuit la o creștere mai amplă a inflației, pe măsură ce economiile își revin după criza coronavirusului, iar FAO a avertizat că aceste costuri mai mari pun în pericol populațiile mai sărace din țările care depind de importuri.

De asemenea, FAO, cu sediul la Roma, a publicat primele sale proiecții privind producția de cereale în 2022, estimând că producția mondială de grâu va crește la 790 de milioane de tone, de la 775,4 milioane în 2021.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cei care pierd cardul de asigurat NU mai trebuie să ceară adeverință la fiecare trei luni. Inițiativă a CAS Cluj

Publicat

card de sanatate specimen.jpg

Veste bună pentru cei care și-au pierdut cardul de asigurat. Începând de miercuri, 27 martie, aceștia nu mai trebuie să meargă la Casa de Asigurări de Sănătate și să ceară adeverințe la fiecare trei luni.

Potrivit unui Ordin al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, adeverința de asigurat este valabilă, începând de astăzi, până la eliberarea unui nou card de asigurat.

Cei care pierd cardul de asigurat NU mai trebuie să ceară adeverință la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cinci elevi ai Liceului de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia, în faza națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală

Publicat

cinci elevi ai liceului de arte ,,regina maria” din alba

Cinci elevi ai Liceului de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia s-au calificat în faza finală a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală cu punctaj maxim.

Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală clasele V-VIII, faza zonală, s-a desfășurat recent la Alba Iulia.

Liceul de Arte ,,Regina Maria” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, a fost gazda acestui eveniment de înaltă ținută artistică, la care au participat cei mai buni elevi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO „Imobilitate” în trafic, la Alba Iulia. Cetățenii din trei cartiere, nevoiți să ocolească 1,8 km. Soluția găsită de Primărie

Publicat

video „imobilitate” în trafic, la alba iulia. cetățenii din trei

„Imobilitate” în trafic, la Alba Iulia. Locuitorii cartierelor Pâclișa, Recea și Dealul Furcilor din municipiul Alba Iulia, care vor să ajungă de pe străzile Brândușei, Lalelelor și Izvorului spre B-dul 1 Decembrie 1918 și zona Parcului Unirii sunt obligați, potrivit proiectului de mobilitate aflat în desfășurare, să ocolească pe B-dul Încoronării, respectiv să întoarcă în sensul giratoriu din zona Cimitirul Eroilor. 

Aceștia sunt nevoiți să parcurgă cu mașinile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. INCENDIU pe strada Dunării, în Cluj-Napoca. S-au aprins niște DEȘEURI și vegetație uscată

Publicat

incendiu dunarii e1711555823202.jpg

Un incendiu a izbucnit, miercuri, pe str. Dunării din Cluj-Napoca. S-au aprins niște deșeuri și vegetație uscată.

„Detașamentul 1 de pompieri a intervenit cu o autospecială pentru a stinge un incendiu pe str. Dunării. Focul a izbucnit într-o zonă cu vegetație uscată și deșeuri.

FOTO. INCENDIU pe strada Dunării, în Cluj-Napoca. S-au aprins niște DEȘEURI și vegetație uscată

Din fericire, nimeni nu a fost rănit”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe