Connect with us

ACTUALITATE

Alimentele s-au scumpit. Lista produselor cu cele mai mari creșteri

Publicat

cumparaturi

Prețurile alimentelor au crescut în august, după două luni consecutive de scădere. Creșterea vine pe fondul majorării puternice la zahăr, uleiuri vegetale și unele cereale. Anunțul a fost făcut de Food and Agriculture Organization (FAO) a Organizației Națiunilor Unite, citată de Reuters.

Organizația, cu sediul la Roma, a spus într-un comunicat că recoltele mondiale de cereale vor ajunge la aproape 2,788 miliarde de tone în 2021, în scădere față de estimarea sa anterioară de 2,817 miliarde tone, dar totuși în creștere față de nivelurile din 2020.

Indicele FAO al prețurilor la alimente, care urmărește prețurile celor mai tranzacționate produse alimentare la nivel mondial, a avut în medie 127,4 puncte luna trecută, comparativ cu 123,5 în iulie.

Prețurile au crescut cu 32,9%

Față de august 2020, prețurile au crescut cu 32,9%.

Indicele FAO al prețurilor cerealelor a fost cu 3,4% mai ridicat în august față de luna precedentă. Sunt estimări în scădere ale recoltelor în mai multe țări exportatoare majore.

Prețurile pentru porumb și orez au scăzut.

Indicele prețului zahărului a crescut cu 9,6% față de luna iulie

Indicele prețului zahărului a crescut cu 9,6% față de luna iulie, impulsionat de îngrijorările legate de deteriorarea culturilor din Brazilia. Țara este cel mai mare exportator de zahăr din lume, din cauza înghețului.

Perspectivele bune de producție din India și Uniunea Europeană au contribuit la atenuarea acestor îngrijorări, într-o anumită măsură. Prețurile uleiului vegetal au crescut cu 6,7%, prețurile uleiului de palmier atingând maximele istorice din cauza îngrijorărilor cu privire la nivelurile de producție și la reducerile de stocuri din Malaezia. Cotațiile pentru uleiul de rapiță și uleiul de floarea soarelui au crescut, de asemenea.

Prețurile cărnii au crescut ușor în august

Prețurile cărnii au crescut ușor în august, întrucât achizițiile puternice din China au susținut prețurile cărnii de ovine și bovine și cererea solidă de import din Asia de Est și Orientul Mijlociu a ridicat prețurile păsărilor, a spus FAO.

Indicele prețurilor lactatelor a fost ușor mai mic în cursul lunii.

Dintre cerealele majore, prognoza pentru producția de grâu a înregistrat cea mai mare revizuire descendentă. E în scădere cu 15,2 milioane tone din iulie la 769,5 milioane tone, Se întâmplă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din Statele Unite, Canada, Kazahstan și Rusia.

Prognoza pentru utilizarea cerealelor mondiale în 2021/22 a fost redusă cu 1,7 milioane tone din iulie la 2,809 miliarde tone, cu 1,4% mai mare decât în ​​2020/21.

sursa: mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Actul care te lasă fără moştenire, în 2025. Ce trebuie scris pe document exact

Publicat

actul care te lasă fără moştenire, în 2025. ce trebuie

Publicitate

În România, legislația privind moștenirea poate părea simplă, dar realitatea din teren ne arată că un detaliu trecut cu vederea, o semnătură lipsă sau chiar o exprimare greșită într-un document pot duce la pierderea definitivă a dreptului de a primi o moștenire. Iar în 2025, aceste aspecte devin cu atât mai importante, mai ales în contextul intensificării controalelor și digitalizării actelor notariale, scrie playtech.ro.

.

Care este termenul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Raed Arafat susține că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici

Publicat

raed arafat susține că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii,

Publicitate

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, la Focșani, că adăposturile de protecție civilă sunt obligatorii, chiar dacă riscurile sunt mici.

‘A fi pregătit nu înseamnă că noi știm că va fi ceva. Dar există riscuri. Există riscul inundațiilor, există riscul fenomenelor meteo extreme, există riscul cutremurului, există riscul incendiilor, există riscul infecțiilor și există și riscul unui…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat care căuta ciuperci în pădure la Băiceni a dat peste un proiectil în perfectă stare de funcționare

Publicat

un bărbat care căuta ciuperci în pădure la băiceni a

Publicitate

Un element de muniție rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, a fost descoperit, în această dimineață, într-o pădure din localitatea Băiceni, de un bărbat care era la cules ciuperci. Realizând pericolul acesta a chemat în sprijin pirotehnicienii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoșani.

 

Echipa pirotehnică a constatat faptul că este vorba de un proiectil perforant trasor, cal. 57 mm, în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Județul Botoșani a fost plasat sub COD GALBEN de viscol și ninsori

Publicat

județul botoșani a fost plasat sub cod galben de viscol

Publicitate

Meteorologii au actualizat prognoza și au anunțat că până mâine seară, la ora 23:00, județul Botoșani, va fi sub incidența a două coduri galbene de intensificări ale vântului, viscol și ninsori. Potrivit acestora, vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50-70 km/h.

Din această seară, de la ora 23:00, până mâine seară, la aceeași oră, va ninge, pe alocuri viscolit. Stratul de zăpadă va fi atinge 5 ….10 centimetri.

Pentru a gestiona…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe