Connect with us

EVENIMENT

Prezenţa COVID-19, descoperită pe ambalaje de fructe de mare în China

Publicat

laborator

Autorităţile din China au descoperit prezenţa noului coronavirus pe ambalaje de fructe de mare congelate importate şi transportate din oraşul port Dalian. Recent, localitatea s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de infectare, au anunţat marţi autorităţile locale, citate de Reuters.

Virusul a fost descoperit pe suprafaţa exterioară a ambalajelor cu fructe de mare congelate achiziţionate de trei companii din Yantai, un oraş-port din provincia estică Shandong.

Autorităţile guvernamentale din oraşul Yantai au declarat într-un comunicat că fructele de mare proveneau dintr-un transport de bunuri importate aduse în Dalian, însă nu au precizat originea acestuia.

În luna iulie, autorităţile vamale din Dalian, un important port din provincia nord-estică Liaoning, au descoperit prezenţa coronavirusului pe ambalaje de creveţi congelaţi importaţi din Ecuador, China suspendând ulterior importurile de la trei producători de creveţi din această ţară.

Se crede că noul coronavirus a apărut la sfârşitul anului trecut într-o piaţă în care erau comercializate fructe de mare şi animale sălbatice din oraşul Wuhan, situat în centrul Chinei.

O parte din fructele de mare achiziţionate de cele trei companii din Yantai au fost procesate pentru export, în timp ce restul au fost depozitate şi nu au ajuns încă pe piaţă, au indicat autorităţile guvernamentale din Yantai.

Întrebat dacă fructele de mare procesate au fost exportate, un membru al personalului din cadrul unei unităţi din Yantai care gestionează răspunsul la epidemia de coronavirus a refuzat să ofere mai multe informaţii la solicitarea Reuters, indicând comunicatul emis de conducerea oraşului Yantai.

Produsele au fost sigilate de autorităţi, a precizat conducerea oraşului adăugând că toate persoanele care au manipulat marfa au fost plasate în carantină şi au avut rezultatele negative la testul pentru depistarea coronavirusului.

Cel mai recent focar de coronavirus din oraşul Dalian a început la sfârşitul lunii iulie, primul caz fiind cel al unei persoane care lucra la o companie de procesare a fructelor de mare, notează Reuters. Până la 9 august, Dalian a raportat în total de 92 de cazuri de infectare.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Publicat

euro 2 ok e1658928584829.jpg

De la începutul acestui an volatilitatea cursului euro a fost minimă și s-a menținut în jurul pragului de 4,97 lei.

Miercuri media monedei unice a scăzut marginal de 4,9712 la 4,9710 lei, iar tranzacțiile s-au realizat între 4,969 și 4,972 lei, valori identice cu cele de luni și marți.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea CREȘTE în septembrie la 5 lei

Majoritatea participanților la sondajul realizat în februarie de către CFA România anticipează o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce firme au depus oferte pentru modernizarea Palatului de Justiție Cluj. Valoarea proiectului, peste 70 de milioane de euro

Publicat

curtea de apel e1641468442626.jpg

Trei asocieri de firme au depus oferte la licitația organizată de Curtea de Apel Cluj pentru proiectare și execuția de reparații capitale și modernizarea clădirii Palatului de Justiție din Cluj-Napoca, proiect cu o valoare estimată de 353.450.340 lei (peste 70 de milioane de euro).

Astfel, până la termenul limită de depunere a ofertelor, 25 martie, au depus oferte trei asocieri de firme de contrucții, unele având în portofoliu lucrări de anvergură…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENT

Publicat

lista școlilor și liceelor din alba care primesc bani pentru

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENTUL poate fi consultat mai jos. 

Ministerul Educației a publicat lista intermediară care conține punctajele proiectelor depuse pentru renovarea sau construirea de “școli verzi” cu bani din PNRR, componenta C15, Educație.

Proiectele care au obținut peste 70 de puncte obțin contractarea. Un proiect care conține reabilitarea pentru mai multe școli poate primi cel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită. Ce prevede noul ordin al șefului CNAS

Publicat

valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită.

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul naţional de asigurări de sănătate până la emiterea cardului duplicat a fost prelungită, printr-un ordin al preşedintelui CNAS, informează un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

Astfel, conform ordinului, adeverinţa înlocuitoare a cardului va fi valabilă până la emiterea cardului duplicat.

„Până acum, durata valabilităţii adeverinţei era de 60 de zile, fiind astfel necesară emiterea periodică a unei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe