Connect with us

EVENIMENT

Prezentatoare de știri populară dată afară după ce a „încărunțit”

Publicat

untitled

O prezentatoare de știri populară din Canada și-ar fi pierdut locul de muncă după ce a refuzat să își mai vopsească părul.

Într-un videoclip de 2 minute postat luni pe Twitter, Lisa LaFlamme a anunțat că a fost înlăturată din funcția de prezentatoare a postului CTV National News, una dintre cele mai urmărite emisiuni de seară din țară. În clipul, care a fost vizionat de peste 4 milioane de ori, LaFlamme a spus că a fost „luată prin surprindere” de decizia de a-i încheia contractul.

„Sunt încă șocată și întristată”, a spus ea. „La 58 de ani, încă mai credeam că voi avea mult mai mult timp pentru a spune mai multe povești care au impact asupra vieții noastre de zi cu zi”.

LaFlamme, care a început să prezinte emisiunea emblematică în 2011, a fost una dintre multele femei care au încetat să își mai vopsească părul în timpul pandemiei și a lăsat să i se vadă culoarea naturală a părului. LaFlamme a numit decizia „eliberatoare” și le-a spus telespectatorilor că și-ar fi dorit să fi făcut această mișcare mai devreme, scrie The Guardian.

 

Prezentatoare de știri populară dată afară după ce a „încărunțit”: a lucrat pentru CTV News în ultimii 35 de ani

 

Dar joi, Globe and Mail a relatat că Michael Melling, un director executiv de la CTV News, a întrebat cine a aprobat decizia de a „lăsa părul Lisei să devină gri”. Melling și LaFlamme au avut, de asemenea, conflicte legate de probleme jurnalistice înainte ca Melling să-i spună în cele din urmă lui LaFlamme că i se încheie contractul, a relatat Globe and Mail.

LaFlamme a lucrat pentru CTV News în ultimii 35 de ani, realizând reportaje din zone de conflict și de la locurile unor dezastre naturale devastatoare. Ea a câștigat recent premiul pentru cel mai bun prezentator de știri la Premiile Canadian Screen Awards.

Șocul provocat de plecarea ei s-a răspândit rapid în jurnalismul canadian, iar liderii politici și din mediul de afaceri s-au exprimat și ei.

Fostul premier al provinciei Alberta, Rachel Notley, a numit-o pe LaFlamme „o voce masivă în mass-media canadiană”, iar fostul ministru al mediului, Catherine McKenna, a calificat tratamentul veteranului jurnalist drept „îngrozitor de prost făcut”.

Alții au făcut aluzie la sexism și ageism. Arlene Dickinson, un investitor proeminent, a lăudat-o pe LaFlamme pentru că a îmbătrânit „cu grație” la televiziunea națională și i-a inspirat pe alții.

Compania mamă a CTV, Bell Media, a declarat că îndepărtarea lui LaFlamme din funcția de prezentator a fost un răspuns la „schimbarea obiceiurilor telespectatorilor”, dar nu a menționat dacă părul a jucat sau nu vreun rol.

Prezentatoare de știri populară dată afară după ce a „încărunțit”: Directorii au negat

Directorii au negat că decizia în privința lui LaFlamme a fost motivată de vârsta sau de sexul acesteia.

„Vineri, compania a declarat într-un comunicat că ia „foarte în serios” acuzațiile de discriminare și că ia măsuri pentru a iniția o analiză internă independentă, efectuată de o terță parte, la locul de muncă.

De asemenea, compania a declarat că „regretă” modul în care a gestionat plecarea lui LaFlamme de la CTV, deoarece „este posibil să fi lăsat telespectatorilor impresia greșită” cum că nu i-ar fi apreciat cariera. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Traseu de mobilitate și depou în municipiul Blaj. Ruta pe care vor circula autobuzele. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

traseu de mobilitate și depou în municipiul blaj. traseul pe

Traseu de mobilitate și depou în municipiul Blaj. Primăria Blaj se pregătește pentru realizarea unui traseu de mobilitate și a unui depou. Noul traseu pe care urmează să circule mijloacele de transport public este propus pe străzile Clujului, Gh. Doja, B-dul Republicii, Eroilor și Gării. De asemenea, un depou cu o suprafață de peste 1.100 mp urmează să fie construit pe strada Clujului, în zona intersecției cu stația de epurare. 


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Urs semnalat în localitatea Valea Lungă. Locuitorii au fost avertizați prin sistemul RO-ALERT

Publicat

foto Știrea ta: urs surprins la plimbare pe strada principală

Prezența unui urs a fost semnalată în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 11:20, în localitatea Valea Lungă, zona Valea Podului.

Potrivit ISU Alba a fost transmis mesaj Ro-Alert locuitorilor din zonă.

Aceștia au fost atenționați să rămână în locuințe și să evite zona.

De asemenea, sunt avertizați să păstreze distanța și să nu încerce să hrănească animalul sau să se apropie să îl…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Cercetător UBB: Podul scufundat dintr-o peșteră din Mallorca indică prezența umană 
acum 6.000 de ani

Publicat

mallorca2.jpg

Oamenii ar fi putut ajunge în Mallorca, Spania, cu cel puțin 5.600 de ani în urmă.

Asta arată un nou studiu realizat de profesorul Bogdan P. Onac, cercetător colaborator al Institutului Emil G. Racoviță al Universității Babeș-Bolyai și profesor de geologia carstului și paleoclimatologie la Universitatea South Florida (SUA), alături de colegii săi.

Cercetător UBB: Podul scufundat dintr-o peșteră din Mallorca indică prezența umană 
acum 6.000 de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE. Restricții privind transportul lichidelor în bagajele de mână pe Aeroportul Cluj din 1 septembrie

Publicat

aeroport e1613998578635.jpg

Începând cu data de 1 septembrie 2024, pe Aeroprtul Cluj vor fi impuse restricții temporare privind limitarea volumului recipientelor pentru lichide, aerosoli și geluri la 100 ml transportate în bagajele de mână.

Restricțiile la controlul de securitate al lichidelor în bagajele de mână vin ca urmare a unei decizii a Comisiei Erupene și sunt impuse pe aeroporturile din UE, anunță reprezentanții Aeroportului Internațional Cluj-Napoca.

Astfel, recipientele pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe