Connect with us

EVENIMENT

Prezidenţiale 2019: Plângeri privind buletinele de vot specimen şi continuarea campaniei electorale, depuse la BEJ Bistrița-Năsăud

Publicat


vot

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud a fost sesizat, duminică dimineaţa, cu privire la buletinele de vot tip specimen distribuite la nivelul judeţului, care ar avea aplicată ştampila “Anulat” chiar pe numele unuia dintre competitorii electorali, dar şi cu privire la distribuirea pe o reţea de socializare a unui material video de campanie, chiar în ziua celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Prima sesizare, privind buletinele de vot specimen, a fost respinsă, iar a doua a intrat în atenţia Poliţiei.

“A fost adresată o întâmpinare Biroului Electoral Judeţean, formulată de către competitorul Partidul Naţional Liberal, care a fost respinsă, cu privire la modul în care s-a făcut anularea buletinului de vot specimen în birourile electorale ale secţiilor de votare. De asemenea, am mai avut şi o plângere privind o postare pe Facebook, care face trimitere la competitorul electoral Partidul Social Democrat, care a fost admisă în parte, în sensul sesizării Inspectoratului de Poliţie Judeţean cu privire de a face o cercetare şi de a dispune, dacă există cazul, o sancţionare în acest sens”, a declarat duminică Alexandru Vintilă, membru în cadrul BEJ Bistriţa-Năsăud.

Potrivit lui Vintilă, în ceea ce priveşte buletinele de vot tip specimen, acestea au fost comandate la o tipografie de către Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, iar membrii BEJ au stabilit că sesizarea trebuie respinsă, pentru că legea nu prevede cum şi unde se aplică ştampila cu menţiunea “Anulat”, iar ştampila are un singur scop, acela de a invalida documentul.

În ceea ce priveşte a doua sesizare, cazul a fost preluat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

“Din câte am constatat noi, se află o postare pe o pagină de Facebook denumită “campanieelectoralăpsd2019″, este un videoclip care face referire la un competitor electoral, cu menţiunea de a vota. Noi nu am putut să stabilim cine este aparţinătorul sau dacă se află în vreo culpă privind data la care a fost înregistrat respectivul material video sau când a fost publicat, însă am admis acea plângere, în sensul sesizării IPJ”, a menţionat reprezentantul BEJ Bistriţa-Năsăud. AGERPRES

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Încă o persoană infectată cu COVID-19 a murit. Este al 44-lea deces înregistrat în România

Publicat

A fost înregistrat al 44-lea deces în România la o persoană infectată cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 74 de ani din județul Satu Mare.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, bărbatului i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 în data de 27 martie, care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal Oradea.

Rezultatul testării din data de 28 martie a fost  pozitiv, iar pe 29 martie bărbatul a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase din Satu Mare.

Acesta suferea de hipertensiune arterială și diabet zaharat tip II insulino-dependent.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: TIR încărcat cu îngrășământ agricol, răsturnat în județul Ialomița. Trafic întrerupt pe breteaua de legătură dintre A2 și Fetești

Publicat

accident

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier este întrerupt pe breteaua de legătură dintre A2 și municipiul Fetești, din cauza unui accident rutier.

accident

Potrivit sursei citate, un TIR încărcat cu îngrășământ agricol s-a răsturnat, blocând intrarea dinspre București spre A2, respectiv, ieșirea de la Fetești către Constanța.

accident

Din fericire, în urma accidentului rutier nu au rezultat victime.

sursa foto: Info trafic poliția Fetești – Ialomița

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Artistul Damian Drăghici, concert de nai din balcon, pentru vecinii izolați în case. ”Noi, artiștii, suntem datori să vă dăruim neîncetat hrană pentru suflet”

Publicat

draghici damian

Renumitul artist Damian Drăghici și-a câștigat aplauzele pe care de obicei le primea la concertele sale, de această dată de la vecini.

Artisul a susținut un adevărat concert din balconul locuinței sale pentru toți vecinii nevoiți să stea în casă din cauza epidemiei de coronavirus.

La finalul reprezentației, artistul a fost aplaudat minute în șir.

Drăghici a lansat o provocare pentru colegii de breaslă, aceea de a-i bucura pe oamenii care sunt nevoiți să stea închiși în case: “Noi, artiștii, suntem datori să vă dăruim neîncetat hrană pentru suflet”, a scris Drăghici pe Facebook.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: AGLOMERAȚIE pe Aeroportul Otopeni. Peste 400 de români s-au întors acasă din Marea Britanie

Publicat

aglomeratie otopeni

Imagini incredibile surprinse luni, pe Aeroportul Otopeni, unde s-a creat o aglomerație periculoasă, după ce zeci de români s-au întors acasă din Marea Britanie. Imaginile au fost postate pe Facebook de  Mihai Sturzu, fost cântăreț și parlamentar PSD, devenit pilot.

„Distanțare socială la controlul vamal. Otopeni, sosiri. Acum! 30 martie 2020. 03:30. Suntem bine”, a scris Mihai Sturzu.

Reprezentanții Aeroportului Henri Coandă au declarat, pentru Antena 3 că aglomerația s-a produs pentru că trei avioane au ajuns în același timp pe aeroport.

Conform sursei citate. peste 400 de pasageri sosiți cu trei avioane dinspre Doncaster, Londra Southend și Londra Gatwick s-au înghesuit pentru formalitățile de la controlul de frontieră.

 

sursa foto: Facebook

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate