Connect with us

EVENIMENT

Prim-ministrul Marcel Ciolacu subliniază relațiile „excelente” între România și Bulgaria într-o conferință de presă comună cu Nikolai Denkov

Publicat

bulgaria romania sursa foto guvern fb
sursa foto: Facebook / Guvernul României

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o conferință de presă comună cu omologul său bulgar Nikolai Denkov, aflat într-o vizită de lucru la București, că relațiile dintre România și Bulgaria sunt caracterizate de „excelență”. Această afirmare este susținută și de existența parteneriatului strategic convenit între cele două țări.

„Am discutat, astăzi, cu domnul premier Denkov despre relaţiile excelente dintre ţările noastre care acum sunt confirmate şi prin existenţa unui parteneriat strategic convenit în martie anul acesta de către preşedinţii celor două state.

Am avut un schimb consistent de opinii cu privire la priorităţile comune, cu scopul de a debloca noi domenii de cooperare în beneficiul dezvoltării economice a ţărilor noastre. Discuţiile noastre au atins domenii de impact pentru cetăţenii noştri, precum transporturile sau energia”, a precizat Ciolacu.

El a evidenţiat interesul arătat de ambele părţi pentru implementarea proiectului european care va asigura o Dunăre navigabilă, precum şi pentru construirea unui al doilea pod rutier Giurgiu – Ruse.

„În al doilea rând, în domeniul energetic avem în vedere, pe de o parte, o mai bună interconectare a coridoarelor de transport a gazelor naturale, dar şi un efort comun pentru diversificarea surselor de energie, în linia propusă de Uniunea Europeană pentru asigurarea tranziţiei verzi”, a transmis Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, discuţiile au vizat şi extinderea spaţiului Schengen şi finalizarea procesului de aderare a României şi Bulgariei „cât mai curând posibil”.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu subliniază relațiile „excelente” între România și Bulgaria într-o conferință de presă comună cu Nikolai Denkov. „România a demonstrat odată în plus că este un partener responsabil şi de încredere al Uniunii Europene”

„Deja, după instalarea recentă a Guvernelor României şi Bulgariei, ţările noastre au făcut eforturi suplimentare pentru atingerea acestui obiectiv.

Suntem în continuare angajaţi în consolidarea instrumentelor europene de gestionare a migraţiei şi protejarea frontierelor externe.

Prin tot ceea ce a făcut, România a demonstrat odată în plus că este un partener responsabil şi de încredere al Uniunii Europene în acest domeniu şi un furnizor de securitate pentru întreaga Uniune.

Am convenit menţinerea dialogului direct între noi, precum şi cu ceilalţi parteneri europeni”, a afirmat Ciolacu.

El a mulţumit premierului spaniol Pedro Sanchez pentru sprijinul deschis privind avansarea acestui dosar, în condiţiile în care Spania a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Şeful Executivului de la Bucureşti a mai evidenţiat interesul pentru a continua cooperarea strânsă pentru promovarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre.

„De asemenea, am discutat cu premierul Denkov despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, atât de profund afectată de războiul de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu subliniază relațiile „excelente” între România și Bulgaria într-o conferință de presă comună cu Nikolai Denkov. „ Interesul de a continua cooperarea strânsă între România şi Bulgaria”

Am subliniat interesul de a continua cooperarea strânsă între România şi Bulgaria pentru promovarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre şi menţinerea în atenţia aliată a evoluţiilor de securitate din această regiune”, a menţionat Ciolacu.

Potrivit acestuia, o bună cooperare între autorităţile publice din cele două state, la toate nivelurile, este „esenţială” pentru avansarea proiectelor comune pe care România şi Bulgaria le au şi care sunt de mare interes pentru cetăţenii ambelor ţări.

În final, Marcel Ciolacu i-a transmis succes în îndeplinirea mandatului omologului său din Bulgaria. „Dragă Nikolai, amândoi suntem prim-miniştri de puţină vreme.

Nu ştiu cum este la tine, însă eu n-am avut parte de nicio lună de graţie, am intrat direct în foc, însă nu mă plâng, nici n-am fost silit de către nimeni şi, mai ales, ştiu că întotdeauna focul căleşte”, a transmis premierul român. Agerpres

sursa foto: Facebook / Guvernul României

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

George Simion (AUR): Cerem românilor pentru realizarea PLANULUI SIMION un vot la alegerile parlamentare și prezidențiale

Publicat

b2baede8 6e32 4803 9325 de3596cfc097.jpeg

Președintele AUR, George Simion, candidat la alegerile prezidențiale din acest an, a inaugurat luni, 22 iulie, sediul central de campanie. Acesta a ales drept locație Magazinul București. Cu ocazia inaugurării sediului de campanie, sute de persoane interesate de propunerile lansate de liderul AUR, privind locuințele la prețuri accesibile și refinanțarea creditelor imobiliare existente, cu implicarea statului, au fost prezente pentru a semna contractele de înscriere în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ciolacu: România are nevoie de o reformă a sistemului bugetar. Există cadrul legal pentru o REORGANIZARE a sistemului public

Publicat

ciolacu.jpg

România are nevoie de o reformă a sistemului bugetar, spune premierul Marcel Ciolacu și, în acest moment, există cadrul legal pentru o reorganizare totală a sistemului public.

El a fost întrebat despre faptul că nu au fost reduse toate cele 200.000 de posturi din aparatul bugetar, aşa cum a fost anunţat iniţial.

Ciolacu: România are nevoie de o reformă a sistemului bugetar. Există cadrul legal pentru o REORGANIZARE a sistemului public

„Eu am creat un cadru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Siguranța în mediul online, în vacanță: cum să evitați capcanele și tentativele de fraudă. Recomandările DNSC

Publicat

siguranța în mediul online, în vacanță: cum să evitați capcanele

Siguranța în mediul online, în vacanță. Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Poliția Română și Asociația Română a Băncilor (ARB), prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, vin cu o serie de recomandări esențiale dedicate utilizatorilor din România, pentru a-și proteja datele personale și financiare în sezonul estival.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Viitor consilier local din Teiuș, de la Forța Dreptei, filmat la furat de vinete. Înjuraturi adresate reporterului Alba24

Publicat

video: viitor consilier local din teiuș, de la forța dreptei,

Un consilier local din Teiuș, alături de alte două persoane ar fi sustras vinete de pe terenul unor agricultori din localitate. Este vorba despre viitorul consilier local Forța Dreptei, Florea Dumitru. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe