Connect with us

EVENIMENT

Prim-ministrul Marcel Ciolacu subliniază relațiile „excelente” între România și Bulgaria într-o conferință de presă comună cu Nikolai Denkov

Publicat

bulgaria romania sursa foto guvern fb
sursa foto: Facebook / Guvernul României

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o conferință de presă comună cu omologul său bulgar Nikolai Denkov, aflat într-o vizită de lucru la București, că relațiile dintre România și Bulgaria sunt caracterizate de „excelență”. Această afirmare este susținută și de existența parteneriatului strategic convenit între cele două țări.

„Am discutat, astăzi, cu domnul premier Denkov despre relaţiile excelente dintre ţările noastre care acum sunt confirmate şi prin existenţa unui parteneriat strategic convenit în martie anul acesta de către preşedinţii celor două state.

Am avut un schimb consistent de opinii cu privire la priorităţile comune, cu scopul de a debloca noi domenii de cooperare în beneficiul dezvoltării economice a ţărilor noastre. Discuţiile noastre au atins domenii de impact pentru cetăţenii noştri, precum transporturile sau energia”, a precizat Ciolacu.

El a evidenţiat interesul arătat de ambele părţi pentru implementarea proiectului european care va asigura o Dunăre navigabilă, precum şi pentru construirea unui al doilea pod rutier Giurgiu – Ruse.

„În al doilea rând, în domeniul energetic avem în vedere, pe de o parte, o mai bună interconectare a coridoarelor de transport a gazelor naturale, dar şi un efort comun pentru diversificarea surselor de energie, în linia propusă de Uniunea Europeană pentru asigurarea tranziţiei verzi”, a transmis Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, discuţiile au vizat şi extinderea spaţiului Schengen şi finalizarea procesului de aderare a României şi Bulgariei „cât mai curând posibil”.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu subliniază relațiile „excelente” între România și Bulgaria într-o conferință de presă comună cu Nikolai Denkov. „România a demonstrat odată în plus că este un partener responsabil şi de încredere al Uniunii Europene”

„Deja, după instalarea recentă a Guvernelor României şi Bulgariei, ţările noastre au făcut eforturi suplimentare pentru atingerea acestui obiectiv.

Suntem în continuare angajaţi în consolidarea instrumentelor europene de gestionare a migraţiei şi protejarea frontierelor externe.

Prin tot ceea ce a făcut, România a demonstrat odată în plus că este un partener responsabil şi de încredere al Uniunii Europene în acest domeniu şi un furnizor de securitate pentru întreaga Uniune.

Am convenit menţinerea dialogului direct între noi, precum şi cu ceilalţi parteneri europeni”, a afirmat Ciolacu.

El a mulţumit premierului spaniol Pedro Sanchez pentru sprijinul deschis privind avansarea acestui dosar, în condiţiile în care Spania a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Şeful Executivului de la Bucureşti a mai evidenţiat interesul pentru a continua cooperarea strânsă pentru promovarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre.

„De asemenea, am discutat cu premierul Denkov despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, atât de profund afectată de războiul de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu subliniază relațiile „excelente” între România și Bulgaria într-o conferință de presă comună cu Nikolai Denkov. „ Interesul de a continua cooperarea strânsă între România şi Bulgaria”

Am subliniat interesul de a continua cooperarea strânsă între România şi Bulgaria pentru promovarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre şi menţinerea în atenţia aliată a evoluţiilor de securitate din această regiune”, a menţionat Ciolacu.

Potrivit acestuia, o bună cooperare între autorităţile publice din cele două state, la toate nivelurile, este „esenţială” pentru avansarea proiectelor comune pe care România şi Bulgaria le au şi care sunt de mare interes pentru cetăţenii ambelor ţări.

În final, Marcel Ciolacu i-a transmis succes în îndeplinirea mandatului omologului său din Bulgaria. „Dragă Nikolai, amândoi suntem prim-miniştri de puţină vreme.

Nu ştiu cum este la tine, însă eu n-am avut parte de nicio lună de graţie, am intrat direct în foc, însă nu mă plâng, nici n-am fost silit de către nimeni şi, mai ales, ştiu că întotdeauna focul căleşte”, a transmis premierul român. Agerpres

sursa foto: Facebook / Guvernul României

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Raven’s Nest, ”satul ascuns” din Alba, într-un reportaj DW: Luxul pe care România îl are de oferit, departe de turismul de masă

Publicat

raven’s nest, ”satul ascuns” din alba, într un reportaj dw: luxul

Jurnaliștii de la Deutsche Welle au realizat un reportaj în județul Alba, dedicat turismului de lux în locuri ascunse. 

Aceștia au ales Raven’s Nest – The Hidden Village, o locație extrem de cunoscută, situată la Sălciua (Sub Piatră), pe care au descris-o drept un adevărat paradis, cu munți, ape curate și bucătărie sustenabilă.

Locul are un scor de 9,7 pe Booking (9,9 pentru cupluri).

”Gândește-te la Transilvania și în curând îți va apărea imaginea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Copilă de 15 ani din Cluj, căutată de familie. A dispărut din 28 septembrie. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

baraian roxana.jpg

Roxana Sorina Baraian, o fată de 15 ani din județul Cluj este căutată de familie. Copila a plecat de acasă în data de 28 septembrie și nu s-a mai întors.

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au fost sesizați despre faptul că minora Baraian Roxana Sorina a plecat, în jurul orei 00.40, de la locuința situată în comuna Viișoara, județul Cluj, iar până în prezent nu a mai revenit.

Copilă de 15 ani din Cluj, căutată de familie….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Testări gratuite ”Babeş Papanicolau” şi HPV la Alba Iulia, în weeekend. Cum se pot face înscrieri

Publicat

testări gratuite ”babeş papanicolau” şi hpv la alba iulia, în

În cadrul evenimentului Târgul Toamnei, ce se va desfășura la Alba Iulia, în perioada 7-8 octombrie, se pot face testări gratuite ”Babeş Papanicolau” şi HPV.

Inițiativa aparține Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș și UMFȘT Târgu Mureș.

Campania se adresează femeilor cu vârsta între 24 și 64 de ani.

Caravana mobilă va fi amplasată în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, parcarea autocare, în perioada 7-8 octombrie 2023, în intervalul orar 11.00-18.00.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sorin Comșa, campionul la dat palme din Alba, va participa în SUA la Power Slap. Competiția este deținută de șeful UFC, Dana White

Publicat

sorin comșa, campionul la dat palme din alba, va participa

Sorin Comșa, campionul primei gale din România ”de dat palme”, va merge în Statele Unite ale Americii, unde va participa la cea mai mare competiție de acest gen. 

Este vorba despre Power Slap, o competiție care este deținută de șeful ”Ultimate Fighting Championship” (UFC), Dana White. UFC este cea mai mare ligă de MMA (mix martial arts) unde activează cei mai buni luptători ai planetei. 

Sorin, sau cum îi spun prietenii ”Grosu” este din Mihalț și a devenit celebru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe