Connect with us

EVENIMENT

Prim-ministrul Marcel Ciolacu subliniază relațiile „excelente” între România și Bulgaria într-o conferință de presă comună cu Nikolai Denkov

Publicat

bulgaria romania sursa foto guvern fb
sursa foto: Facebook / Guvernul României

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o conferință de presă comună cu omologul său bulgar Nikolai Denkov, aflat într-o vizită de lucru la București, că relațiile dintre România și Bulgaria sunt caracterizate de „excelență”. Această afirmare este susținută și de existența parteneriatului strategic convenit între cele două țări.

„Am discutat, astăzi, cu domnul premier Denkov despre relaţiile excelente dintre ţările noastre care acum sunt confirmate şi prin existenţa unui parteneriat strategic convenit în martie anul acesta de către preşedinţii celor două state.

Am avut un schimb consistent de opinii cu privire la priorităţile comune, cu scopul de a debloca noi domenii de cooperare în beneficiul dezvoltării economice a ţărilor noastre. Discuţiile noastre au atins domenii de impact pentru cetăţenii noştri, precum transporturile sau energia”, a precizat Ciolacu.

El a evidenţiat interesul arătat de ambele părţi pentru implementarea proiectului european care va asigura o Dunăre navigabilă, precum şi pentru construirea unui al doilea pod rutier Giurgiu – Ruse.

„În al doilea rând, în domeniul energetic avem în vedere, pe de o parte, o mai bună interconectare a coridoarelor de transport a gazelor naturale, dar şi un efort comun pentru diversificarea surselor de energie, în linia propusă de Uniunea Europeană pentru asigurarea tranziţiei verzi”, a transmis Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, discuţiile au vizat şi extinderea spaţiului Schengen şi finalizarea procesului de aderare a României şi Bulgariei „cât mai curând posibil”.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu subliniază relațiile „excelente” între România și Bulgaria într-o conferință de presă comună cu Nikolai Denkov. „România a demonstrat odată în plus că este un partener responsabil şi de încredere al Uniunii Europene”

„Deja, după instalarea recentă a Guvernelor României şi Bulgariei, ţările noastre au făcut eforturi suplimentare pentru atingerea acestui obiectiv.

Suntem în continuare angajaţi în consolidarea instrumentelor europene de gestionare a migraţiei şi protejarea frontierelor externe.

Prin tot ceea ce a făcut, România a demonstrat odată în plus că este un partener responsabil şi de încredere al Uniunii Europene în acest domeniu şi un furnizor de securitate pentru întreaga Uniune.

Am convenit menţinerea dialogului direct între noi, precum şi cu ceilalţi parteneri europeni”, a afirmat Ciolacu.

El a mulţumit premierului spaniol Pedro Sanchez pentru sprijinul deschis privind avansarea acestui dosar, în condiţiile în care Spania a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Şeful Executivului de la Bucureşti a mai evidenţiat interesul pentru a continua cooperarea strânsă pentru promovarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre.

„De asemenea, am discutat cu premierul Denkov despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, atât de profund afectată de războiul de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu subliniază relațiile „excelente” între România și Bulgaria într-o conferință de presă comună cu Nikolai Denkov. „ Interesul de a continua cooperarea strânsă între România şi Bulgaria”

Am subliniat interesul de a continua cooperarea strânsă între România şi Bulgaria pentru promovarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre şi menţinerea în atenţia aliată a evoluţiilor de securitate din această regiune”, a menţionat Ciolacu.

Potrivit acestuia, o bună cooperare între autorităţile publice din cele două state, la toate nivelurile, este „esenţială” pentru avansarea proiectelor comune pe care România şi Bulgaria le au şi care sunt de mare interes pentru cetăţenii ambelor ţări.

În final, Marcel Ciolacu i-a transmis succes în îndeplinirea mandatului omologului său din Bulgaria. „Dragă Nikolai, amândoi suntem prim-miniştri de puţină vreme.

Nu ştiu cum este la tine, însă eu n-am avut parte de nicio lună de graţie, am intrat direct în foc, însă nu mă plâng, nici n-am fost silit de către nimeni şi, mai ales, ştiu că întotdeauna focul căleşte”, a transmis premierul român. Agerpres

sursa foto: Facebook / Guvernul României

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Szakats Istvan: Nemulțumirile clujenilor – traficul, construcția, gunoiul, putoarea, chiriile

Publicat

szakacs e1712834883627.jpg

Activistul civic Szakats Istvan vorbește la podcastul Contraste de la Cluj24 de despre nemulțumirile clujenilor și susține că, din punctul lui de vedere, problema centrală este că orașul a ajuns la un nivel de plafonare.

”Problema Clujului și nemulțumirile clujenilor sunt două lucruri vag diferite. Nemulțumirile clujenilor sunt alea pe care le știm: traficul, construcția, verdele, gunoiul, putoarea, chiriile, prețurile.

Podcast Cluj24 Contraste. Szakats…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în Alba în weekend 12 – 14 aprilie 2024: Temperaturi de 26 de grade, dar și câteva ploi. Prognoza meteo pe localități

Publicat

vremea în alba în weekend 12 – 14 aprilie 2024:

Vremea în Alba în weekend 12-14 aprilie 2024: Temperaturi de 26 de grade, dar și câteva ploi. Ne vom bucura de câteva zile mai degrabă specifice sezonului estival. Chiar dacă pentru vineri se anunță câteva averse, temperaturile rămân mult mai mari decât ce ar trebui să avem în această perioadă.

Temperaturile vor fi plăcute, cu minime ce nu coboară mai mult de 10 grade Celsius și maxime care ating valori de 24 – 26 de grade Celsius. Și la munte va fi o vreme frumoasă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânără prinsă la volanul unui autoturism neînmatriculat, pe o stradă din Alba Iulia. Ce măsuri au luat polițiștii

Publicat

tânără prinsă la volanul unui autoturism neînmatriculat, pe o stradă

O tânără de 25 de ani a fost prinsă la volanul unui autoturism neînmatriculat. Circula cu acesta pe o stradă din Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, tânăra, din Bălcaciu, a fost oprită în noaptea de 10/11 aprilie, în jurul orei 00.20, de polițiștii de ordine publică din Alba Iulia. Conducea un autoturism, pe Bulevardul Încoronării din municipiu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de tânără nu era înmatriculat în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum scăpăm de DURERE

Publicat

7 e1712760256220.jpg

În prezent, durerea articulară este foarte răspândită. Ea poate varia în intensitate și durată, de la una, sâcâitoare, pentru scurt timp, până la una de disconfort cumplit, cronică pe termen lung, care afectează calitatea vieții.

Durerea este o leziune tisulară existentă sau potențială și se manifestă prin dureri articulare, de genunchi, de șold, de umăr, la nivelul articulației mâinii sau gleznei ș.a.m.d. care este însoțită de inflamație, edem,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe