Connect with us

ACTUALITATE

Prima ediţie a Festivalului Bucharest Best Comedy începe vineri

Publicat

Sursa foto: Bucharest Best Comedy Film / Facebook

O selecţie de filme internaţionale de comedie va fi prezentată la prima ediţie a Festivalului Bucharest Best Comedy, care va avea loc de vineri până pe data de 27 noiembrie, în Capitală.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor – Asociaţia culturală „Grigore Vasiliu Birlic”, transmis luni AGERPRES, invitaţi speciali ai festivalului vor fi Radu Mihăileanu şi Horaţiu Mălăele, care vor susţine masterclass-uri pe perioada evenimentului.

Proiecţiile vor avea loc la Grand Cinema & More Băneasa, Cineplexx Titan şi Arcub, precizează organizatorii.

Selecţia internaţională a festivalului cuprinde zece filme de comedie provenind din toate colţurile lumii – SUA, Anglia, Israel, Franţa, Germania, Italia, Norvegia, Argentina, Singapore – multe dintre ele fiind proiectate pentru prima dată în România. Filmele prezentate acoperă marea majoritate a genurilor de comedie: comedie neagră, comedie fantastică, comedie istorică, comedie socială, comedie politică, comedie dramă, comedie thriller, comedie de autor şi, nu în ultimul rând, comedie romantică.

Pentru competiţia românească a festivalului a fost făcută o selecţie a filmelor de comedie produse în ultimii ani.

Pelicula „Crazy Rich Asians”, în regia lui John M. Chu, va fi proiectată în premieră în România chiar la Gala de deschidere, care va avea loc vineri, de la ora 19,30.

YouTube video

O premieră bucureşteană va fi şi pelicula „All About Me”, în regia Carolinei Link, un film bazat pe cea mai bine vândută autobiografie – a lui Hape Kerkeling, unul dintre cei mai îndrăgiţi comedianţi şi gazde de televiziune din Germania.

Printre filmele care pot fi văzute în festival se numără comedia politică „Vice”, în regia lui Adam Mckay, comedia neagră „Rebelles” – regia Allan Mauduit, comedia de tip road movie „Heavy Trip” – regia Juuso Laatio şi Jukka Vidgren, comedia israeliană „Tel Aviv on Fire” – regia Sameh Zoabi, comedia socială „The Party” – regia Sally Poter, comedia bazată pe fantezie „Re Loca” – regia Martino Zaidelis, „Life on the Party” în regia lui Ben Falcone şi „Benedetta Follia” – regia Carlo Verdone.

Selecţia internaţională a festivalului este completată de selecţia naţională a filmelor de comedie produse în România în ultimii ani. Această selecţie cuprinde „6,9 pe scara Richter” în regia lui Nae Caranfil, „Două lozuri” – regia Paul Negoescu, „Ghinionistul” – regia Iura Luncasu, „Nunta mută” – regia Horaţiu Mălăele, „Pup-o mă!” – regia Camelia Popa.

YouTube video

Conform organizatorilor, Bucharest Best Comedy Film promovează, de asemenea, cineaştii români la început de carieră, scurtmetrajul de debut „Romanian Traditions” în regia lui Pavel Bartoş urmând a fi proiectat în afara competiţiei româneşti. Comedia are la bază o întâmplare reală, petrecută la o nuntă sătească, şi are o distribuţie generoasă: Alexandru Papadopol, Elvira Deatcu, Alexandru Ion, Vladimir Purdel, Ruxandra Maniu şi Adrian Damian.

În programul primei ediţii a festivalului sunt incluse 12 masterclassuri şi două workshopuri destinate filmului de comedie şi se vor desfăşura în perioada 23 – 26 noiembrie, la Arcub. Masterclassurile vor fi susţinute de Antonio Flamini, Phil Hughes, Claudio Bucci, Liza Reichardt, Martino Zaidelis, Steve Coombes, Nadia Kibout, Vanessa Tonnini, Irina Malcea, Cristina Cepraga. Cele două workshopuri sunt adresate scenariştilor şi actorilor de comedie şi sunt coordonate de Christian Routh, respectiv de Arndt Schwering-Sohnrey. Intrarea este liberă, iar înscrierile se fac în secţiunea Masterclass pe www.bucharestbestcomedyfilm.ro.

Prima ediţie a Bucharest Best Comedy Film este organizată de Asociaţia culturală „Grigore Vasiliu Birlic” în parteneriat cu Primăria Capitalei.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener media principal al evenimentului. AGERPRESÂ

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe