Connect with us

EVENIMENT

Prima ediţie a şcolii de vară a STS: 18 studenţi de la universităţi cu profil tehnic din România şi din străinătate

Publicat

sts bootcamp
sursa foto: Facebook / STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

Un număr de 18 studenţi de la unele dintre cele mai importante instituţii de învăţământ universitar tehnic din ţară şi din străinătate participă la prima ediţie a şcolii de vară Bootcamp STS.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) transmis AGERPRES, luni a început prima ediţie a şcolii de vară Bootcamp STS, iar cei 18 studenţi de la universităţi cu profil tehnic din România şi din străinătate au vizitat Centrul Operaţional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) şi Centrul de Management Reţele (NOC-STS).

Experienţa IT&C pentru tinerii din Bootcamp continuă în judeţul Braşov, unde vor experimenta cele mai noi tehnologii şi îşi vor aprofunda cunoştinţele în domeniul telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei alături de specialiştii STS, menţionează sursa citată

În următoarele cinci zile, arată STS, studenţii vor participa la diferite prezentări, activităţi şi ateliere practice în domeniile sisteme şi servicii informatice, dezvoltare software, securitate cibernetică, protecţia comunicaţiilor, INFOSEC şi protecţia infrastructurilor critice, administrare şi configurare reţele voce-video-date, centre de date şi platforme de virtualizare.

De asemenea, vor lua parte la aplicaţii de asigurare a comunicaţiilor securizate în teren, cu ajutorul autospecialelor din dotarea STS, în cadrul unor exerciţii comune alături de Salvamont Braşov.

„Fiecare activitate are rolul de a dezvolta deprinderile tehnice învăţate de studenţi în facultate, de a-i sprijini în dobândirea de noi competenţe şi de a experimenta practic modul în care asigurăm comunicaţiile guvernamentale şi administrăm cele mai complexe servicii informatice utilizate de instituţiile publice din România”, se precizează în comunicat.

Cei 18 studenţi selectaţi să participe la Bootcamp STS urmează cursurile celor mai importante instituţii de învăţământ universitar tehnic din ţară şi din străinătate: Universitatea Politehnica din Bucureşti, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea din Piteşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova şi Universitatea din Manchester, Marea Britanie. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cazul accidentelor în lanț produse pe o stradă cu polei din Alba Iulia: AMENDĂ pentru firma care trebuia să întrețină drumul

Publicat

cazul accidentelor în lanț produse pe o stradă cu polei

În urma accidentelor produse marți dimineața, pe pasarela din zona cartierului Partoș din Alba Iulia, în urma cărora 16 mașini au fost avariate, polițiștii au amendat firma care trebuia să întrețină drumul pe timp de iarnă cu suma de 3.465 de lei.

Potrivit IPJ Alba, în conformitate cu OUG nr.195/12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, art.105 pct.28, polițiștii Biroului Rutier, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

10 ani de colinde care dăruiesc: Ediție aniversară a concertului de colinde românești

Publicat

concert colinde.jpg

Concertul de colinde românești, devenit o tradiție a lunii decembrie în Cluj-Napoca, sărbătorește anul acesta 10 ani de la prima sa ediție, într-un eveniment aniversar dedicat speranței și generozității.

Pe 17 decembrie, la ora 19:00, la Auditorium Maximum UBB, publicul va avea ocazia să asculte colindele tradiționale românești într-o prelucrare și orchestrare de excepție a compozitorului Cristian Bence-Muk.

10 ani de colinde care dăruiesc: Ediție…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vineri, 22 noiembrie: Concert de orgă și trompetă la Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia. Programul evenimentului

Publicat

vineri, 22 noiembrie: concert de orgă și trompetă la catedrala

Un concert de orgă și trompetă are loc vineri, 22 noiembrie 2024, de la ora 17.00, la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia.

Concertul este susținut de KOVÁCS Szilárd Ferenc, organist și director muzical al Bazilicii din Pécs, Ungaria, profesor de orgă al Facultății de Artă din cadrul Universității Pécs.

Programul concertului

  •  KOVÁCS Szilárd Ferenc: Intrada (2019)
  •  KOVÁCS Szilárd…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

22-26 noiembrie: Festivalul Internațional de Șah al României, la Sebeș și Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

22 26 noiembrie: festivalul internațional de Șah al româniei, la sebeș

La Sebeș și Alba Iulia are loc, în perioada 22 – 26 noiembrie, Festivalul Internațional de șah al României, organizat de Federația Română de Șah, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba.

Județul Alba devine astfel locul de întâlnire pentru toți iubitorii șahului. În această perioadă, vor avea loc o serie de turnee de șah, deschise pentru toate categoriile de sportivi.

Campionatul Internațional al României…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe