Connect with us

EVENIMENT

Prima ediţie a Târgului produselor bihorene: Zeci de mici producători, în Piața Unirii din Oradea

Publicat

piata oradea 3 fb
sursa foto: Facebook / Érmelléki Gazdák Egyesülete

Sâmbătă, în piața centrală a municipiului Oradea, a avut loc prima ediție a Târgului produselor bihorene, care a adunat aproximativ 40 de mici producători, prezentând o gamă diversificată de produse.

Cei care au ales să meargă la Târgul din Piaţa Unirii au găsit: legume din Borş şi Biharia, fructe din Diosig, Săcueni, Roşia şi din dealurile Oradiei, produse din carne din Beiuş, brânzeturi din Cubulcut, miere din Şişterea, Diosig şi zona Podgoria.

„Mierea pe care am adus-o a trecut azi foarte bine, peste aşteptări.

Eu, fiind apicultor, marfa noastră trece mai bine din toamnă până în primăvară, când oamenii cumpără în scop terapeutic produsele apicole, în restul anului noi ne ocupăm cu recoltarea şi producţia.

Astăzi, totuşi, am constatat că orădenii, şi nu turiştii, au fost cei care au cumpărat mai mult. Poate şi pentru că au încredere în calitatea oferită”, a declarat, pentru AGERPRES, Beatrice Ţica, din Şişterea.

Balint şi Elvira Kromek, care au adus nectarine şi caise, s-au arătat recunoscători pentru acest târg, mai ales că fructele verii trebuie vândute cât mai repede.

„Noi am fost informaţi de organizatorul târgului, Asociaţia Valea Ierului, cu care ne cunoaştem de patru-cinci ani şi care au mai organizat asemenea târguri, regionale.

piata oradea fb 2

Ne bucurăm că va fi săptămânal, pentru că altele erau doar sporadice”, a spus Elvira Kromek.

Orădenii au mai putut cumpăra turtă dulce din Valea lui Mihai, siropuri şi gemuri din Beiuş şi Oşorhei, produse de lavandă din Calea Mare şi Miheleu şi flori din Satu Nou şi Borş.

„Ideea acestui târg este genială şi mă bucur că au anunţat că va avea loc în fiecare sâmbătă. Poate pentru că este foarte cald nu s-au înscris mai mulţi, dar, odată cu toamna, eu cred că vor veni în număr mai mare.

Oricum, de mult trebuia un asemenea târg.

Mă întreb dacă nu s-ar gândi cineva să deschidă magazine doar cu produse de Bihor”, ne-a spus Constanţa Lazăr, o vizitatoare a târgului, care a plecat acasă cu plasele pline.

„Mă bucur că avem de astăzi un asemenea târg cu produse de-ale noastre, dar nu sunt destule.

Am venit expres în acest târg, dar sunt cam dezamăgită.

La câţi producători are Bihorul şi ce ofertă am putea întâlni aici, ceea ce vedem acum este mult sub aşteptări. Cei care au organizat trebuia să aducă mai mulţi producători din judeţ”, a precizat o altă doamnă venită la târg.

piata oradea fb

Târgul de produse locale se desfăşoară în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Judeţean Bihor, Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului, Primăria Municipiului Oradea, Asociaţia Pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) şi Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Bihor (ADD).

Municipiul Marghita şi Municipiul Beiuş s-au alăturat proiectului, urmând să găzduiască astfel de târguri.

Târgul Produselor Bihorene, dedicat exclusiv micilor producători din Bihor, se va organiza în fiecare sâmbătă, între orele 8,00 – 13,00, cu excepţia zilelor în care Piaţa Unirii va găzdui evenimente.

Micii producători care desfăşoară activităţi agricole şi comercializează produsele realizate în ferma, gospodăria, unitatea proprie, indiferent de forma juridică, şi care au actele valabile privind producţia proprie pot participa la eveniment contactând Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului, pe adresa de email: targbihor@gmail.com. Agerpres

sursa foto: Facebook / Érmelléki Gazdák Egyesülete

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sunt interzise ANVELOPELE all-season? RAR: Vă anunțăm din timp când vor apărea NOUTĂȚI legislative

Publicat

goh rhy yan ud0twv98uvg unsplash scaled e1732189709920.jpg

În vară, presa prelua o informație din mass-media europeană legată de faptul că de la 1 octombrie 2024, așa numitele anvelope all-season vor fi interzise.

„Începând cu 1 octombrie 2024, șoferii se pot confrunta cu amenzi dacă nu respectă noile reglementări referitoare la anvelope. O regulă importantă este schimbarea cauciucurilor de două ori pe an. Deși anvelopele all-season oferă o opțiune convenabilă pentru a evita aceste schimbări, o nouă reglementare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comuna Gârda de Sus din Munții Apuseni, atestată oficial ca stațiune de interes local. Obiective și trasee turistice din zonă

Publicat

comuna gârda de sus din munții apuseni, atestată oficial ca

Comuna Gârda de Sus din județul Alba a fost atestată oficial ca stațiune de interes local. Hotărârea a fost luată în ședința Guvernului de joi, 21 noiembrie. 

Potrivit Executivului, atestarea ca stațiune turistică va genera creșterea circulației turistice și a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniul turismului. De asemenea, va avea un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Revelion 2025 în costum de baie, la Băile Sărate de la Ocna Mureș. Prețul unui bilet și meniul

Publicat

revelion 2025 în costum de baie, la băile sărate de

Revelion 2025 în costum de baie, la Băile Sărate de la Ocna Mureș. Băile Sărate din Ocna Mureș organizează în acest an un Revelion 2025 aparte, neconvențional. Cei prezenți la Revelion Pool Party vor schimba rochia de gală și costumul cu o ținută lejeră, pentru a se bucura de multă bălăceală și dans în jurul piscinelor interioare din cadrul complexului.

Cetățenii care vor alege să petreacă trecerea dintre ani…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dragoș Damian: N-ai chef, timp sau bani să investești în resursa umană? Participă la un târg de cariere și fură de la competiție

Publicat

dragos damian.jpg

CEO Terapia, Dragoș Damian, critică lipsa de investiție reală în formarea resursei umane de către companii și o practică frecventă: recrutarea agresivă de la competitori.

„N-ai chef, timp sau bani să investești în resursa umană? În învățământ dual? În burse și practică pentru studenți? În laboratoare scumpe în facultăți? Nici o problemă! Participă la un târg de cariere și fură de la competiție câți angajați ai nevoie!

Povești de adormit…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe