Connect with us

EVENIMENT

Prima ediţie a Târgului produselor bihorene: Zeci de mici producători, în Piața Unirii din Oradea

Publicat

piata oradea 3 fb
sursa foto: Facebook / Érmelléki Gazdák Egyesülete

Sâmbătă, în piața centrală a municipiului Oradea, a avut loc prima ediție a Târgului produselor bihorene, care a adunat aproximativ 40 de mici producători, prezentând o gamă diversificată de produse.

Cei care au ales să meargă la Târgul din Piaţa Unirii au găsit: legume din Borş şi Biharia, fructe din Diosig, Săcueni, Roşia şi din dealurile Oradiei, produse din carne din Beiuş, brânzeturi din Cubulcut, miere din Şişterea, Diosig şi zona Podgoria.

„Mierea pe care am adus-o a trecut azi foarte bine, peste aşteptări.

Eu, fiind apicultor, marfa noastră trece mai bine din toamnă până în primăvară, când oamenii cumpără în scop terapeutic produsele apicole, în restul anului noi ne ocupăm cu recoltarea şi producţia.

Astăzi, totuşi, am constatat că orădenii, şi nu turiştii, au fost cei care au cumpărat mai mult. Poate şi pentru că au încredere în calitatea oferită”, a declarat, pentru AGERPRES, Beatrice Ţica, din Şişterea.

Balint şi Elvira Kromek, care au adus nectarine şi caise, s-au arătat recunoscători pentru acest târg, mai ales că fructele verii trebuie vândute cât mai repede.

„Noi am fost informaţi de organizatorul târgului, Asociaţia Valea Ierului, cu care ne cunoaştem de patru-cinci ani şi care au mai organizat asemenea târguri, regionale.

piata oradea fb 2

Ne bucurăm că va fi săptămânal, pentru că altele erau doar sporadice”, a spus Elvira Kromek.

Orădenii au mai putut cumpăra turtă dulce din Valea lui Mihai, siropuri şi gemuri din Beiuş şi Oşorhei, produse de lavandă din Calea Mare şi Miheleu şi flori din Satu Nou şi Borş.

„Ideea acestui târg este genială şi mă bucur că au anunţat că va avea loc în fiecare sâmbătă. Poate pentru că este foarte cald nu s-au înscris mai mulţi, dar, odată cu toamna, eu cred că vor veni în număr mai mare.

Oricum, de mult trebuia un asemenea târg.

Mă întreb dacă nu s-ar gândi cineva să deschidă magazine doar cu produse de Bihor”, ne-a spus Constanţa Lazăr, o vizitatoare a târgului, care a plecat acasă cu plasele pline.

„Mă bucur că avem de astăzi un asemenea târg cu produse de-ale noastre, dar nu sunt destule.

Am venit expres în acest târg, dar sunt cam dezamăgită.

La câţi producători are Bihorul şi ce ofertă am putea întâlni aici, ceea ce vedem acum este mult sub aşteptări. Cei care au organizat trebuia să aducă mai mulţi producători din judeţ”, a precizat o altă doamnă venită la târg.

piata oradea fb

Târgul de produse locale se desfăşoară în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Judeţean Bihor, Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului, Primăria Municipiului Oradea, Asociaţia Pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) şi Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Bihor (ADD).

Municipiul Marghita şi Municipiul Beiuş s-au alăturat proiectului, urmând să găzduiască astfel de târguri.

Târgul Produselor Bihorene, dedicat exclusiv micilor producători din Bihor, se va organiza în fiecare sâmbătă, între orele 8,00 – 13,00, cu excepţia zilelor în care Piaţa Unirii va găzdui evenimente.

Micii producători care desfăşoară activităţi agricole şi comercializează produsele realizate în ferma, gospodăria, unitatea proprie, indiferent de forma juridică, şi care au actele valabile privind producţia proprie pot participa la eveniment contactând Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului, pe adresa de email: targbihor@gmail.com. Agerpres

sursa foto: Facebook / Érmelléki Gazdák Egyesülete

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice din Alba Iulia. Investiție de aproape 3,8 milioane de lei

Publicat

parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice

Parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice din Alba Iulia. Municipiul Alba Iulia face un pas către dezvoltarea durabilă, printr-un proiect ambițios al Primăriei în valoare de aproape 3,8 milioane de lei, finanțat prin granturi norvegiene.

În urma investițiilor făcute, consumul de energie primară se va reduce cu aproape 35 % în instituțiile implicate și sistemul de iluminat public din oraș.

Panouri fotovoltaice pe clădiri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mircea Miclea: Cultura pupatului inelului, a supunerii, nu va produce un viitor mai bun pentru universitățile tehnice

Publicat

miclea 1 e1714138386402.jpeg

O conferință despre viitorul universităților tehnice, organizată de fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, a avut loc, vineri, la Cluj-Napoca,  la eveniment fiind prezenți doi profesori, unul de la UTCN – Dan Micu și unul de la Universitatea Politehnica Timișoara – Attila Simó.

Miclea a vorbit despre cum vede el viitorul acestor instituții de învățământ superior, dar s-a referit și la presiunile făcute ca un profesor de la București să nu participe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 la Alba Iulia: Părintele Constantin Necula și Paula Seling, în ultima zi a evenimentului

Publicat

târgul de carte alba transilvana 2024 la alba iulia: părintele

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 la Alba Iulia. Părintele Constantin Necula, cvartetul de coarde al județului Alba și Paula Seling vor încheia evenimentul.

Ultima zi a Târgul de cArte Alba Transilvana va aduce în fața celor prezenți o serie de activități pentru copii, ce se vor desfășura pe parcursul întregii zile de 12 mai 2024.

Începând cu ora 10.00, cei mici pot participa la atelierele „Arta în natură!”, „English 4 Kids”, „Descoperă biblioteca”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Bazinul Olimpic de înot din Alba Iulia își redeschide porțile cu dotări la standarde internaționale

Publicat

foto: bazinul olimpic de înot din alba iulia își redeschide

Primăria Alba Iulia anunță redeschiderea Bazinului Olimpic de Înot, un simbol al orașului, acum modernizat la standarde internaționale. Implementarea noilor tehnologii asigură o reducere cu peste 60% a consumurilor energetice și a emisiilor. 

Evenimentul marchează finalizarea unui amplu proiect de eficiență energetică, finanțat prin generozitatea granturilor norvegiene și coordonat de Innovation Norway,  în cadrul Programului „Energie în România”.

Bazinul Olimpic se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe