Connect with us

ACTUALITATE

Prima operație de prelevare de organe din Oradea în 2019: Patru pacienți vor avea o viață mai bună

Publicat

prelevare

Prima operaţie de prelevare de organe din acest an din Oradea a fost efectuată, marţi, la Spitalul Judeţean din Oradea, unde echipe de medici din Bucureşti şi Oradea au prelevat rinichii şi corneea unui bihorean de 60 de ani care intrase în moarte cerebrală.

„Este prima operaţie de prelevare din Oradea din 2019 şi a 12-a în ţară”, a declarat pentru eBihoreanul.ro, dr. Carmen Pantiş, coordonatorul programului de transplant în Bihor. 

Potrivit acesteia, pacientul a fost un bărbat de 60 de ani dintr-un sat din Bihor, care a făcut hemoragie cerebrală. „A fost operat miercurea trecută, duminică a fost declarat în moarte cerebrală, iar acordul familiei a fost obţinut luni”, a precizat Pantiş.

Rinichii au fost transportaţi cu un elcopter la Centrul de Transplant din Iaşi, iar corneea va merge la Bucureşti. 

„Patru pacienţi vor avea o viaţă mai bună”, a precizat Pantiş. Concret, două persoane vor scăpa de dializă, iar doi oameni vor vedea.

Aceasta a mai declarat că alte două prelevări de organe au avut loc în aceeaşi zi la Deva şi la Spitalul Floreasca din Capitală.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Vă place Disney sau Netflix? Ei bine, pe băieții care fac jocuri pentru cei doi giganți îi cunoașteți. Sunt din Botoșani

Publicat

disney1.jpg

Băieții din studioul care face jocuri video pentru Disney sau Netflix nu sunt chiar niște străini pentru noi cei din nordul Moldovei, iar mulți dintre dumneavoastră îi cunoașteți, pentru că locuiesc și muncesc la Botoșani.

Compania românească de gaming Amber Studio s-a extins de-a lungul timpului atât la nivel local, în mai multe orașe din România, dar și internațional, cu studiouri deschise în țări precum Statele Unite, Mexic sau Polonia, scrie StartupCafe.

Una dintre locațiile studioului cunoscut pentru colaborările sale cu giganți ca Amazon, Disney sau Netflix este la Botoșani.

Am fost curioși să aflăm cum a ajuns Amber în orașul din nordul Moldovei, scrie StartupCafe.

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Lucrări de asigurare a versanților împotriva căderilor de pietre, pe DN 67C – Transalpina. Cât vor costa și ce vor presupune

Publicat

alunecari teren transalpina 1000x600.jpg

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se pregătește pentru asigurarea versanților pe șase sectoare din drumul național DN 67 C – Transalpina, aflate pe raza comunelor Șugag (județul Alba) și Jina (județul Sibiu). Lucrările sunt necesare deoarece există pericolul de producere a accidentelor datorate căderilor de pietre. Investiția se va ridica la peste 66 de milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat miercuri, 23 noiembrie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Generalul de brigadă Bogdan Cernat este NOUL comandant al Diviziei 4 Infanterie de la Cluj. A fost prezent și ministrul Tîlvăr

Publicat

angel tilvar e1669310965430.jpg

Conducerea MApN, în frunte cu ministrul Angel Tîlvăr, a fost prezentă, joi, la Cluj-Napoca, unde a participat la schimbarea conducerii Diviziei 4 de infanterie „Gemina”. Noul comandant este general de brigadă Bogdan Cernat, care l-a înlocuit pe general de brigadă Nicolae Tonu.

bogdan cernat

G-ral de brigadă Bogdan Cernat

„Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat joi, 24 noiembrie, o serie de vizite de informare în garnizoanele Cluj-Napoca și Câmpia Turzii.

La Cluj-Napoca, conducerea MApN a fost prezentă la ceremonia de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Nesimțire sau PROSTIE? Un clujean a BLOCAT ieșirea din parkingul Piața Mărăști

Publicat

parcare 1.jpg

Da, locurile de parcare sunt, într-adevăr, o problemă într-un Cluj sufocat de mașini. Dar asta nu e o scuză ca să-ți lași autoturismul pe unde apuci, fie el și pe avarii. Este și cazul, nu singular, din păcate al unui clujean care s-a gândit că „nu moare nimeni” dacă așteaptă după el până își cumpără ce are de cumpărat. Și-a lăsat mașina fix la ieșirea din parkingul de la Piața Mărăști, blocând mașinile care voiau să iasă.

Un alt clujean, martor la ceea ce s-a întâmplat, a scris pe Facebook: „Vă asigur că, în Clujul smart și de cinci stele, nu mă mai surprinde, absolut…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe