Luni, 30 noiembrie:

– Noaptea de Sfântul Andrei vine cu minime ușor pozitive prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei (0 – 1, 2 grade), iar prin Dobrogea avem valori de 3 – 5, 6 grade. În nordul Olteniei și al Munteniei, în centrul și nordul Moldovei, prin Banat și Crișana vorbim de valori de la –1 spre –2, 03 grade, iar în Transilvania și Maramureș minimele coboară spre –4, –5 grade. Și mai frig va fi în zonele montane, unde ne apropiem de pragul de ger, cu valori de –6, –8, –9 grade.

Maximele nu trec de 1 – 3 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Olteniei, unde vorbim de valori de 4 – 6 grade, în timp ce în zonele montane avem valori negative, de la –3 spre –5, –6 grade.

Despre precipitații vorbim mai ales în sud-estul Olteniei, în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, unde se acumulează cantități de la 10 spre 20 de l/mp, vorbim de tot alaiul de precipitații: ploi, lapoviță și ninsori.

Marți, 01 decembrie:

– Prima zi de iarnă calendaristică și Ziua Națională a României vine cu minime negative la nivelul întregii țări, valori  de la –1 spre –3 grade, mai scăzute în zonele deluroase ale Munteniei, Olteniei, Moldovei, prin Transilvania și Maramureș (-4 spre –6. –7 grade), în timp ce în zonele montane temperaturile coboară spre –9, –11 grade. Estul extrem al Dobrogei este singura zonă din țară unde vorbim de minime ușor pozitive, spre 1 grad.

Maximele rămân modeste pentru prima zi de decembrie, cu valori ușor negative prin Muntenia (-0 spre –2 grade), respectiv 1 – 3 grade în restul țării. Mai cald va fi în Banat, unde atinge și 4 – 5 grade, iar prin zonele montane nu trecem de –3 spre –5 grade.

Precipitații slabe cantitativ sunt posibile doar prin estul extrem al Dobrogei.

Miercuri, 02 decembrie:

– O nouă noapte foarte rece, cu minime care ajung, prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Munteniei și zonele montane la valori de –6 spre –8, –9 grade. În Oltenia, restul Munteniei, nordul și centrul Moldovei tot de minime negative vorbim, de la –2 spre –4 grade, în timp ce în sudul Moldovei și Dobrogea avem valori pozitive, de 1 – 3 grade.

Maximele nu cresc, nu scad, tot de valori de la 1 spre 3, 4 grade vorbim la nivelul întregii țări, cu posibil un 5 – 6 grade prin sudul Banatului și al Transilvaniei. În zonele montane maximele rămân negative, –2 spre –4, –5 grade.

Precipitații slabe tot prin estul extrem al Dobrogei.

Joi, 03 decembrie:

– Tot o noapte cu minime negative, de la –1 spre –3, –4 grade la nivelul întregii țări, cu –7 spre –9, –10 grade prin zonele montane.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania avem parte de o încălzire semnificativă, astfel că maximele ajung la 7 – 9, 10 grade, la fel și prin Dobrogea. În restul țării vorbim de temperaturi normale pentru data din calendar, 3 – 5 grade.

Precipitații slabe prin Banat și, izolat, prin nordul Munteniei.

Vineri, 04 decembrie:

– Trecem la minime pozitive, cu valori care, prin estul Munteniei, Dobrogea și Banat pot ajunge și la 7 – 9 grade, cu mult peste ce ar fi normal ca maxime, de exemplu. În restul țării avem minime de la 3 spre 5, 6 grade, doar în zonele montane rămânem cu valori negative, de la –1 spre –3, –4 grade.

Maximele zilei de vineri ajung la valori extrem de mari pentru începutul lui Decembrie, astfel că, prin Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea se ating și 14 – 15 grade. În restul țării avem temperaturi de la 7 spre 9, 10 grade, cu 5 – 7 grade prin zonele montane și SV Olteniei. Pe crestele Meridionalilor vorbim de cele mai scăzute valori ale zilei, de la –0 spre –2 grade.

Avem parte de precipitații prin cea mai mare parte a țării, cu excepția estului Munteniei, sudului Moldovei și Dobrogei. Cantitățile așteptate să cadă pot ajunge la 15 – 20, 25 l/mp.

Sâmbătă, 05 decembrie:

– Continuă vremea deosebit de caldă, maximele ajung, în cea mai mare parte a țării, la valori de 12 – 14, 15 grade, Excepție fac sudul extrem al Olteniei și Munteniei, respectiv zonele montane, unde ne oprim la valori de 4 – 6, 7 grade. Pe crestele montane avem maxime de 0 – 2, 3 grade.

Precipitațiile continuă în Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea, prin Moldova și estul Transilvaniei. Vorbim de cantități care pot ajunge la 10 – 20 l/mp.

Citește și MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. URĂRI, SMS și felicitări frumoase pe care le poți trimite celor dragi de Moș Nicolae

Duminică, 06 decembrie:

– Moș Nicolae va asuda mult în costumul său în acest an, în condițiile unor maxime care ajung la valori de 13 – 15, 16 grade prin Banat, Crișana, Transilvania, Muntenia, Dobrogea. Se răcește prin nordul Moldovei, sudul Olteniei și zonele montane (maxime de 4 – 6, 7 grade).

Continuă precipitațiile prin Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și zonele montane. În estul Munteniei, în sudul Moldovei și Dobrogea se pot acumula și 30 – 50 l/mp.

Cu toate precipitațiile care se vor acumula în această săptămână (ploi, lapoviță și ninsori) prin Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea acoperim mai bine de jumătate din mediile multianuale de precipitații ale lunii decembrie, care nu trec decât prin zonele montane de 70 l/mp.

sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România, 

https://www.facebook.com/prognozemeteo