Connect with us

EVENIMENT

Prima şcoală de modeling online din lume, creată de Denisa Hodişan, Miss Planet 2019

PublicatPrima şcoală de modeling online din lume a fost creată recent de o tânără orădeancă, Denisa Hodişan, deţinătoarea unor prestigioase titluri de frumuseţe mondiale, precum Miss Planet 2019.

“În momentele acestea de criză la nivel mondial, pot să spun că sunt antreprenori români, ca mine, care nu se lasă bătuţi. M-am reinventat şi am creat prima şcoală de modeling online din lume. Oricât am căutat în toate limbile posibile pe internet, nu am mai găsit aşa ceva. Vă spun sincer că am vrut să mă inspir din experienţa altora, dar nu am avut de unde. Aşa că am conceput noi unul”, a declarat, pentru AGERPRES, Denisa Hodişan.

Cursurile online de modeling, pentru copii şi adulţi, sunt bazate pe experienţa de zece ani în acest domeniu a Denisei Hodişan. În vârstă de 26 de ani, Denisa a câştigat, în anul 2019, titlul Miss Planet şi cel de Top Model of the World, Miss Balkan în 2017 şi 2018 şi multe alte premii.

Absolventă a Facultăţii de Matematică, tânăra s-a dedicat pasiunii sale şi a înfiinţat, în anul 2016, la Oradea, Şcoala de prinţi şi prinţese “Gift of Beauty”. Cu mulţi copii, din cei peste 150 pe care îi îndrumă, s-a prezentat în concursuri internaţionale, reprezentând cu cinste România.

“Ideea site-ului s-a născut în urmă cu nouă luni, când l-am cunoscut pe prietenul meu. Ştiind că am o şcoală de modeling, m-a întrebat de ce nu o fac online, dar atunci nici prin gând nu-mi trecea cum aş putea. Acum, în plină pandemie, mi-am amintit de ideea lui şi în mai puţin de două săptămâni am făcut tot. Avem site-ul, se numeşte www.modelingonline.ro, am terminat platforma, am filmat profesionist lecţiile, ne bucurăm”, a spus Denisa.

Echipa Denisei a creat trei pachete: cursul pre-teen, cursul teen şi cursul special pentru părinţi.

În cursul pentru copii cu vârsta până în 12 ani, sunt 20 de episoade, a câte o jumătate de oră, în care copilul învaţă nu doar modeling, ci şi dezvoltare personală, bune maniere, dicţie, stil vestimentar, make-up, nutriţie.

“Filmările sunt făcute pe înţelesul lor, distractive şi atractive ca să nu îi plictisim. Am pus în cele 20 de episoade absolut tot ce trebuie să ştie. Eu îi învăţ, de exemplu, un pas, am două modele-copii care le arată cum, le explic şi ei au ca temă de casă ca, după ce învaţă pasul – uitându-se în oglindă etc, le spun tot – ei trebuie să-mi trimită o filmare cu ei. În urma clipurilor primite de la ei, eu le dau calificative şi, la finalul cursului, primesc un certificat că au absolvit cursul online”, a explicat Denisa.

Printre avantajele cursurilor online, tânăra a subliniat faptul că lecţiile pot să fie urmărite de copii ori de câte ori doresc şi oricând vor.

“Este mult mai avantajos aşa. Din experienţa mea, de patru ani, de când lucrez cu copii, mi-am dat seama că ei sunt implicaţi în foarte multe activităţi extraşcolare. Am pus cursurile de la ora 18,00, în ideea că până atunci copilul merge acasă, mănâncă, se joacă, face teme, se odihneşte şi apoi se relaxează la modeling. Dar foarte mulţi copii veneau epuizaţi, la ora 18,00. Dacă e obosit, e o oră pierdută. Trebuie să reiau activitatea cu el, data următoare, când îl prind în toane bune. Fiind însă online, el poate să vadă clipurile când are el chef. Şi dacă are chef să-l vadă, altfel învaţă, altfel prinde, altfel e entuziasmat”, a spus Denisa.

Pachetul teen cuprinde cursuri pentru copii mai mari, de la 13 ani în sus şi se adresează şi celor până la 18-20 de ani. Aici vorbim de modeling la alt nivel: mersul pe tocuri, contracte internaţionale etc.

Pachetul special creat pentru părinţi are cinci episoade a câte 45 de minute, în care Denisa le vorbeşte acestora despre ce înseamnă modelingul, cum să se ferească de anumite lucruri care ar putea să-l ducă pe copil pe un drum greşit, cum să-şi aleagă o agenţie profesionistă, cum să-şi îndrume copilul dacă merge la un concurs de Miss.

“Mulţi copii le spun părinţilor că vor pe scenă, vor modeling, dar adulţii nu sunt foarte bine informaţi, ba, mai mult, au o concepţie greşită despre acesta. Eu îi liniştesc pe părinţi, le explic ce înseamnă modelingul adevărat. Sunt în Bucureşti nişte agenţii care cer bani părinţilor să scoată copilul pe scenă. Eu în cursuri le spun părinţilor că aşa ceva nu e modeling, e o chestie urâtă care nu ar trebui să se întâmple şi să înceteze, adică să se îndrepte către agenţii profesioniste care pot să ajute copilul în dezvoltare”, spune ea.

Chiar dacă nu vor face carieră în modeling, continuă Denisa, cursurile unei asemenea agenţii trebuie să îi ajute pe copii să prindă încredere în ei înşişi, în forţele lor, pentru ca atunci când vor dori să facă ceva în viaţă să şi reuşească.

“Eu mi-aş dori pentru copii să petreacă mai mult timp cu mămicile. În toată copilăria mea, m-am jucat cu mami de-a modelingul, de-a făcutul de haine… tot ce am învăţat pe partea de frumuseţe, concursuri de Miss, a fost de la mama mea. Şi ea a fost câştigătoare de titluri Miss. Prin cursurile online, copiii pot să exerseze paşii cu mămica şi pot să se bucure de admiraţia părinţilor. Practic, cele mai importante două persoane din viaţa fiecărui om sunt părinţii. Deci primesc informaţiile de la mine, dar le pun în practică alături de persoane mult mai apropiate de ei, ceea ce este minunat”, a mai spus Denisa Hodişan. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

În Spania, starea de urgență ar putea fi prelungită până în 20 iunie. Premierul Sanchez a cerut aprobarea Parlamentului

Publicat

Premierul Pedro Sanchez, a cerut miercuri Parlamentului Spaniei aprobarea pentru a şasea şi ultima prelungire a controversatei stări de urgenţă pe teritoriul ţării, informează dpa.

Este de aşteptat ca parlamentarii să aprobe cererea sa pentru prelungirea stării de urgenţă până pe 20 iunie, datorită susţinerii din partea Ciudadanos şi altor câtorva partide regionale.

“Virusul este un duşman şi trebuie să folosim politici pentru a-l combate împreună”, a spus premierul de stânga, adresându-se parlamentarilor conservatori, care intenţionează să voteze împotrivă.

“Ce a fost mai rău a trecut”, a declarat totodată Sanchez, subliniind că starea de urgenţă a ajutat la stăvilirea epidemiei de COVID-19.

El a atenţionat că este nevoie de precauţie în condiţiile în care restricţiile pentru combaterea coronavirusului au fost relaxate.

Stării de urgenţă i se opun în Spania Partidul Popular, conservator, cel mai mare grup de opoziţie din Parlament, şi partidul populist Vox, al treilea grup din Parlament, care îl acuză pe Sanchez că distruge economia ţării.

Proteste de stradă au fost organizate împotriva restricţiilor impuse pentru a opri răspândirea virusului şi oponenţi l-au etichetat pe Sanchez drept dictator.

În timpul actualei stări de urgenţă, spaniolii nu pot părăsi provinciile în care locuiesc. De asemenea, frontierele ţării sunt închise pentru turişti până pe 1 iulie.

Spania, una dintre cele mai afectate ţări de pandemia de coronavirus, a înregistrat până acum circa 240.000 de contaminări şi 27.000 de decese. Cu toate acestea cifrele se îmbunătăţesc treptat, iar marţi a fost a doua zi consecutiv când în Spania nu s-a înregistrat niciun deces de COVID-19. AGERPRES

Sursa foto: Facebook/ Pedro Sánchez

Citește mai departe

EVENIMENT

Se reia pescuitul în mediul natural, după aproape două luni de la restricție

Publicat

interzis la pescuit

Pescuitul în mediul natural se reia, începând de miercuri, după ce timp de aproape două luni activitatea a fost restricţionată, conform ordinului de prohibiţie emis de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii.

Pescuitul se va relua în alte arii decât zonele de protecţie pentru resursele acvatice sau în cele de refacere biologică, zone de pe râuri şi pâraie care se modifică anual şi al căror număr a ajuns, în 2020, la peste 50.

În aceste zone care sunt marcate de asociaţiile de pescari sunt interzise capturarea resursei naturale şi lucrările pe malurile apelor şi în albii, lucrări care ar putea afecta reproducerea peştilor.

Ordinul de prohibiţie a pescuitului din acest an menţionează şi speciile care nu pot fi capturate, întrucât sunt protejate, iar printre ele se află delfinii, sturionii şi păstrăvul de mare.

De asemenea, actul normativ stabileşte uneltele care pot fi folosite în unele zone şi menţionează că pescuitul poate fi suspendat la propunerea guvernatorului Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în funcţie de condiţiile hidrologice.

Spre deosebire de ordinele de prohibiţie din anii trecuţi, cel din 2020 nu prevede interzicerea reţinerii capturilor de ştiucă a căror greutate depăşeşte cinci kilograme, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, pe teritoriul Rezervaţiei. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un TIR a rupt glisiera mediană și a intrat pe contrasens, pe autostrada A1 în județul Alba

Publicat

Un accident rutier în care a fost implicat un TIR, s-a produs miercuri după-amiaza, pe Autostrada A1, în zona municipiului Sebeș, județul Alba. Autovehiculul a rupt glisiera mediană și a intrat pe contrasens. În zona evenimentului rutier, circulația este deviată pe banda de urgență, scrie Alba24.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, la kilometrul 304, în zona municipiului Sebeș (județul Alba), un autotren a pierdut controlul direcției, a rupt glisiera mediană și a trecut de pe sensul către Sibiu pe sensul opus.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime.

La ora publicării acestei știri circulația rutieră în zona accidentului este întreruptă, fiind deviată de polițiștii rutieri pe banda de urgență.

S-au format coloane de autovehicule.

Sursa foto: Ghiță V. – Facebook, Info Trafic jud. Sibiu

Citește mai departe

EVENIMENT

O femeie de 84 de ani din Brăila a supravieţuit după ce a căzut de la 16 metri înălțime, în vechea albie a râului Buzău

Publicat

smurd

O femeie în vârstă de 84 de ani a căzut de la o înălţime de 16 metri în vechea albie a râului Buzău, miercuri, în timp ce se afla la munci agricole, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, colonelul Ştefan Stoian.

“Garda de Intervenţie Ianca a intervenit cu mijloace specifice pentru degajarea unei persoane de sex feminin, în vârsta de 84 de ani, căzută în vechea albie a râului Buzău, pe raza localităţii Şuteşti. Persoana se afla la munci agricole în zona respectivă şi din neatenţie a căzut de pe mal, de la o înălţime de aproximativ 16 metri”, a declarat Stoian.

Un echipajul SMURD i-a acordat primele îngrijiri bătrânei, care era conştientă, apoi a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila. AGERPRES

v

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate