EVENIMENT
Prima şcoală de modeling online din lume, creată de Denisa Hodişan, Miss Planet 2019
Prima şcoală de modeling online din lume a fost creată recent de o tânără orădeancă, Denisa Hodişan, deţinătoarea unor prestigioase titluri de frumuseţe mondiale, precum Miss Planet 2019.
„În momentele acestea de criză la nivel mondial, pot să spun că sunt antreprenori români, ca mine, care nu se lasă bătuţi. M-am reinventat şi am creat prima şcoală de modeling online din lume. Oricât am căutat în toate limbile posibile pe internet, nu am mai găsit aşa ceva. Vă spun sincer că am vrut să mă inspir din experienţa altora, dar nu am avut de unde. Aşa că am conceput noi unul”, a declarat, pentru AGERPRES, Denisa Hodişan.
Cursurile online de modeling, pentru copii şi adulţi, sunt bazate pe experienţa de zece ani în acest domeniu a Denisei Hodişan. În vârstă de 26 de ani, Denisa a câştigat, în anul 2019, titlul Miss Planet şi cel de Top Model of the World, Miss Balkan în 2017 şi 2018 şi multe alte premii.
Absolventă a Facultăţii de Matematică, tânăra s-a dedicat pasiunii sale şi a înfiinţat, în anul 2016, la Oradea, Şcoala de prinţi şi prinţese „Gift of Beauty”. Cu mulţi copii, din cei peste 150 pe care îi îndrumă, s-a prezentat în concursuri internaţionale, reprezentând cu cinste România.
„Ideea site-ului s-a născut în urmă cu nouă luni, când l-am cunoscut pe prietenul meu. Ştiind că am o şcoală de modeling, m-a întrebat de ce nu o fac online, dar atunci nici prin gând nu-mi trecea cum aş putea. Acum, în plină pandemie, mi-am amintit de ideea lui şi în mai puţin de două săptămâni am făcut tot. Avem site-ul, se numeşte www.modelingonline.ro, am terminat platforma, am filmat profesionist lecţiile, ne bucurăm”, a spus Denisa.
Echipa Denisei a creat trei pachete: cursul pre-teen, cursul teen şi cursul special pentru părinţi.
În cursul pentru copii cu vârsta până în 12 ani, sunt 20 de episoade, a câte o jumătate de oră, în care copilul învaţă nu doar modeling, ci şi dezvoltare personală, bune maniere, dicţie, stil vestimentar, make-up, nutriţie.
„Filmările sunt făcute pe înţelesul lor, distractive şi atractive ca să nu îi plictisim. Am pus în cele 20 de episoade absolut tot ce trebuie să ştie. Eu îi învăţ, de exemplu, un pas, am două modele-copii care le arată cum, le explic şi ei au ca temă de casă ca, după ce învaţă pasul – uitându-se în oglindă etc, le spun tot – ei trebuie să-mi trimită o filmare cu ei. În urma clipurilor primite de la ei, eu le dau calificative şi, la finalul cursului, primesc un certificat că au absolvit cursul online”, a explicat Denisa.
Printre avantajele cursurilor online, tânăra a subliniat faptul că lecţiile pot să fie urmărite de copii ori de câte ori doresc şi oricând vor.
„Este mult mai avantajos aşa. Din experienţa mea, de patru ani, de când lucrez cu copii, mi-am dat seama că ei sunt implicaţi în foarte multe activităţi extraşcolare. Am pus cursurile de la ora 18,00, în ideea că până atunci copilul merge acasă, mănâncă, se joacă, face teme, se odihneşte şi apoi se relaxează la modeling. Dar foarte mulţi copii veneau epuizaţi, la ora 18,00. Dacă e obosit, e o oră pierdută. Trebuie să reiau activitatea cu el, data următoare, când îl prind în toane bune. Fiind însă online, el poate să vadă clipurile când are el chef. Şi dacă are chef să-l vadă, altfel învaţă, altfel prinde, altfel e entuziasmat”, a spus Denisa.
Pachetul teen cuprinde cursuri pentru copii mai mari, de la 13 ani în sus şi se adresează şi celor până la 18-20 de ani. Aici vorbim de modeling la alt nivel: mersul pe tocuri, contracte internaţionale etc.
Pachetul special creat pentru părinţi are cinci episoade a câte 45 de minute, în care Denisa le vorbeşte acestora despre ce înseamnă modelingul, cum să se ferească de anumite lucruri care ar putea să-l ducă pe copil pe un drum greşit, cum să-şi aleagă o agenţie profesionistă, cum să-şi îndrume copilul dacă merge la un concurs de Miss.
„Mulţi copii le spun părinţilor că vor pe scenă, vor modeling, dar adulţii nu sunt foarte bine informaţi, ba, mai mult, au o concepţie greşită despre acesta. Eu îi liniştesc pe părinţi, le explic ce înseamnă modelingul adevărat. Sunt în Bucureşti nişte agenţii care cer bani părinţilor să scoată copilul pe scenă. Eu în cursuri le spun părinţilor că aşa ceva nu e modeling, e o chestie urâtă care nu ar trebui să se întâmple şi să înceteze, adică să se îndrepte către agenţii profesioniste care pot să ajute copilul în dezvoltare”, spune ea.
Chiar dacă nu vor face carieră în modeling, continuă Denisa, cursurile unei asemenea agenţii trebuie să îi ajute pe copii să prindă încredere în ei înşişi, în forţele lor, pentru ca atunci când vor dori să facă ceva în viaţă să şi reuşească.
„Eu mi-aş dori pentru copii să petreacă mai mult timp cu mămicile. În toată copilăria mea, m-am jucat cu mami de-a modelingul, de-a făcutul de haine… tot ce am învăţat pe partea de frumuseţe, concursuri de Miss, a fost de la mama mea. Şi ea a fost câştigătoare de titluri Miss. Prin cursurile online, copiii pot să exerseze paşii cu mămica şi pot să se bucure de admiraţia părinţilor. Practic, cele mai importante două persoane din viaţa fiecărui om sunt părinţii. Deci primesc informaţiile de la mine, dar le pun în practică alături de persoane mult mai apropiate de ei, ceea ce este minunat”, a mai spus Denisa Hodişan. AGERPRES
Primarul Clujului, Emil Boc, este și președintele Comisiei de Buget și Coeziune Teritorială a Comitetului European a Regiunilor, organism care dă unde verde sau oprește propunerile de buget ale Uniunii Europene.
Boc s-a aflat zilele trecute la Bruxelles la sesiunea plenară unde s-au aniversat 30 de ani de la înființarea Comitetului European al Regiunilor, ocazie cu care edilul Clujului a acordat un interviu pentru Cluj24.
Rep: Ce faceți la Bruxelles?
E.B. Este…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO. Dispozitiv de alertare în premieră europeană, dezvoltat la Cluj. Primește și transmite mesaje dacă nu este semnal GSM
Un prototip al dispozitivului de alertare AlertBox, dezvoltat la Cluj-Napoca de compania AROBS, se află în fază de testare, acesta făcând parte dintr-un proiect co-finanțat de Agenția Spațială Europeană (ESA) prin programul ARTES (Advanced Research in Telecommunications Systems).
Reprezentanții AROBS au explicat, vineri, că prototipul este un sistem inovativ conceput în România și creat pentru a oferi populației acces neîntrerupt la serviciile de tip RO-Alert si…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Diana Șoșoacă (S.O.S. România): Alegerile prezidențiale, lovite de nulitate absolută. Au loc în stare de ilegalitate (PE)
Președintele Partidului S.O.S România, eurodeputatul Diana Iovanovici Șoșoacă, susține că alegerile prezidențiale care vor avea pe 24 noiembrie și 8 decembrie sunt lovite de nulitate absolută și vor avea loc într-o stare de ilegalitate.
Diana Șoșoacă a făcut această afirmație în cadrul podcastului Test de sinceritate de pe Cluj24 realizat de Vasile Măgrădean, unde a explicat că a constestat decizia CCR prin care i s-a interzis candidatura la Președinția…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Răzvan Ciortea, senator PSD: Primul centru non psihiatric pentru adicții se va deschide la Cluj (PE)
Joi, 21 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, a avut loc evenimentul de lansare a campaniei ”Fii informat. Viitorul îți va mulțumi!”, susținută de Răzvan Ciortea, senator PSD și candidat la Camera Deputaților.
Evenimentul a reunit peste 150 de participanți – tineri, părinți, cadre didactice, psihologi, specialiști din domeniu și reprezentanți ai ONG-urilor naționale și internaționale.
Primul centru non psihiatric pentru adicții se va…
Citește mai mult pe Cluj24.ro