Connect with us

EVENIMENT

Primar din Prahova, reţinut pentru instigare la furtul unor saci cu buletine de vot

Publicat

arestat catuse

Primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, trimis în judecată într-un dosar de fraudă electorală, a fost reţinut, marţi, într-o speţă care vizează furtul unor saci cu buletine de vot din arhiva Judecătoriei Mizil, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit acestora, Voicu este acuzat de instigare la sustragerea de probe, în aceeaşi cauză fiind reţinute alte două persoane, autorul furtului şi un complice.

Cei trei vor fi prezentaţi, miercuri, Judecătoriei Ploieşti cu propunere de arestare preventivă.

Ancheta în acest dosar a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti de la Parchetul de pe lângă Judecătoria (PJ) Mizil.

În martie, PJ Mizil anunţa că procurorii acestei structuri fac cercetări într-un dosar privind sustragerea buletinelor de vot de la alegerile locale organizate în septembrie 2020 în comuna prahoveană Ciorani, cu privire la acest scrutin existând suspiciuni de fraudare a votului.

Potrivit unui comunicat emis la acel moment, buletinele de vot erau depozitate în arhiva Judecătoriei Mizil, care funcţionează într-o clădire proprietate a Primăriei Mizil, acestea fiind furate în seara zilei de 8 februarie.

Organele de cercetare penală au fost sesizate asupra acestui aspect la data de 23 februarie iar ancheta în acest dosar vizează săvârşirea faptelor de violarea sediului profesional şi sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, preciza sursa citată.

Un număr de 23 de inculpaţi, între care şi primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, au fost trimişi în judecată, în luna iulie, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti într-un dosar privind fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020.

Astfel, 20 de persoane sunt acuzate de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, două sunt acuzate de complicitate la comiterea acestei fapte şi primarul Marin Voicu este trimis în judecată pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

În acest dosar au fost încheiate anterior patru acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, preciza Parchetul.

Inculpaţii din dosarul fraudei electorale din comuna Ciorani „nu au absolut niciun trac infracţional”, sunt „naturali” şi râd în legătură cu modul propriu de fraudare a alegerilor, „furând” voturile alegătorilor „fără niciun resentiment”, se arăta în motivarea Tribunalului Prahova, care a dispus în iunie arestarea preventivă a inculpaţilor.

Conform documentului, aceştia sunt naturali „pentru că nu le pasă de valorile unei societăţi democratice”.

Dosarul va fi fi judecat la Judecătoria Buzău, după ce procurorii care instrumentează cauza au cerut şi obţinut în instanţă ca, la momentul trimiterii în judecată, acesta să nu ajungă pe rolul Judecătoriei Mizil, care era competentă să judece cauza.

Solicitarea procurorilor a fost făcută în condiţiile în care Judecătoria Mizil nu ar putea fi imparţială în judecarea acestui dosar, deoarece din arhiva acestei instanţe au fost furate buletine de vot de la alegerile din Ciorani. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Clujeanca Alisia Perșa (17 ani), locul 1 la cel mai mare festival de fitness din Europa

Publicat

alisia st e1713254657173.jpg

Clujeanca Alisia Perșa (17 ani) a participat zilele trecute la Koln, în Germania, la KIBO, cel mai mare festival de fitness din Europa și a reușit să obțină locul I pentru România.

Tânăra a concurat alături de fete din Bulgaria, Franța, Slovacia, Brazilia și Hong Kong și a reușit să impresioneze jurații cu o combinație de excepție.

Finalul, ca în povești

”Nu m-am dus la această competiție cu aşteptări foarte mari deoarece ştiam că nu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Colaborare Cluj-Eindhoven în domeniul inovării și IT. Boc: Putem să ne conectăm cu Europa prin soluții inteligente de mobilitate

Publicat

cluj eindhoven colaborare boc 1.jpg

Colaborarea între Cluj și orașul olandez Eindhoven în domeniu inovării și IT. O delegație din regiunea Brabant a fost astăzi la Primăria Cluj-Napoca pentru a discuta cu universitățile clujene despre colaborări pe verticale comune legate de conceptul Smart Cities și dezvoltarea de orașe reziliente.

Delegația din Țările de Jos, de la Universitatea Tehnică Eindhoven, regiunea Brabant, parte a consorțiului european Cities 4.0, a fost primită marți la Primărie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Impactul prin VOLUNTARIAT: Experiența Magdei în Izmir cu AIESEC Cluj

Publicat

mert kahveci hk7rvlxgvbw unsplash scaled e1713252851877.jpg

Magda a fost într-un voluntariat cu AIESEC din august până în octombrie, în Izmir. Aici, ea a predat timp de 6 săptămâni copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani.

De ce a vrut să meargă într-o astfel de oportunitate? Pentru că acasă făcea parte dintr-o echipă de organizare a unor tabere pentru copii și voia să afle cum poate aduce mai mult impact și ce activități inovative poate aduce în interacțiunea cu copiii din aceste tabere.

magdamagda

Cum au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Georgiana Teodorescu (AUR): România a avut comisar european pentru Transporturi timp de 5 ani.Rezultatele? Zero pe toate liniile

Publicat

georgiana teodorescu 1.jpg

Georgiana Teodorescu, candidat AUR pentru Parlamentul European, o acuză pe Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, că nu a făcut aproape nimic în mandatul său de 5 ani la Bruxelles.

„Toți românii știu că suntem în urmă cu infrastructura. Zi de zi de ne confruntăm cu șantiere care ajung în scurt timp să aibă 34 de ani de la inaugurare.

Mortalitatea pe șoselele României este printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Acestea sunt doar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe