Connect with us

EVENIMENT

Primăria Arad a ajuns la fundul sacului cu banii pentru căldură. Localnici: Este la fel ca înainte de 1989. Avem şi 15 grade în locuințe când este frig

Publicat

calorifer.jpg

Primăria Arad nu mai are bani pentru plata facturilor la gazul consumat pentru producerea agentului termic livrat populaţiei. Prețul facturii se ridică, în medie, la un milion de lei pe zi, iar gazul mai este asigurat pentru zece zile, în timp ce mulţi localnici se plâng că în locuinţe este la fel de frig ca înainte de 1989.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat, marţi, că furnizorul de gaz cere în continuare plata facturilor în avans, însă municipalitatea încasează puţin bani din taxe şi impozite în această perioadă şi nu are lichidităţi.

„În momentul de faţă avem gazul asigurat vreo zece zile. Problema este aceeaşi: pe lângă faptul că noi deja suntem cu plăţi în avans din cauza preţului foarte mare, am trecut de luna martie-aprilie cu subvenţiile, nu mai avem nici încasări, pentru că suntem la început de an şi populaţia nu a luat cu asalt casieriile Primăriei să plătească taxele şi impozitele. Nu avem lichidităţi pentru a putea plăti, acesta este riscul cel mai mare pe care îl au şi alte primării din ţară”, a declarat primarul Călin Bibarţ.

Primăria a plătit în acest sezon, în medie, 30 de milioane lei/ lună pentru căldura arădenilor

El a adăugat că „aşteaptă un semnal din capitală”, precizând că municipalitatea a plătit în acest sezon rece, în medie, un milion de lei pe zi pentru a asigura încălzirea locuinţelor, adică în jur de 30 de milioane de lei pe lună.

În zilele geroase, încălzirea a costat municipalitatea chiar şi două milioane de lei pe zi.

„Este imposibil de susţinut financiar de o administraţie locală pe termen lung”, a spus primarul.

Pe de altă parte, în ultimele două luni mulţi arădeni ale căror locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic s-au plâns că au avut cele mai mici temperaturi în case din ultimii 30 de ani.

”Este la fel ca înainte de 1989. Avem şi 15 grade în locuințe când este frig afară”

„Este la fel ca înainte de 1989, avem şi 15 grade când este frig. Facem mucegai pe pereţi şi suntem nevoiţi să stăm la flacăra aragazului, pentru că abia simţi caloriferele dezmorţite dacă le atingi. Am sesizat asociaţia de proprietari a blocului şi ni s-a transmis că la fel este în tot oraşul şi că totul ţine de primărie”, a declarat, pentru AGERPRES, Mariana Chiş, care locuieşte în cel mai mare cartier de blocuri din oraş – Micălaca.

Preşedintele Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative Arad, Dorina Lupşe, a declarat, pentru AGERPRES, că a primit numeroase sesizări de la administratori de blocuri care au măsurat temperatura apei din reţeaua de încălzire, care este sub parametrii contractaţi.

„Mulţi administratori au verificat contoarele, care înregistrează şi temperatura apei, iar la intrarea în bloc au constatat că apa are 38 – 41 de grade, faţă de 55 – 65 de grade, cât ar trebui să fie temperatura. În condiţiile astea, la ultimele etaje apa ajunge şi mai rece, iar caloriferele nu încălzesc suficient locuinţele. Este o situaţie foarte neplăcută, iar noi am sesizat deja Prefectura”, a spus Dorina Lupşe.

În oraşul Arad, agentul termic este asigurat de CET Hidrocarburi, care mai are aproximativ 25.000 de clienţi casnici, cu circa 10.000 mai puţini decât în urmă cu zece ani, după ce mulţi s-au debranşat şi au optat pentru centrale de apartament pe gaz. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dispută în instanță, între doi vecini din cea mai depopulată comună din Alba. Motivul: Mai multe vaci au cauzat distrugeri

Publicat

dispută în instanță, între doi vecini din cea mai depopulată

Un bărbat din Alba a fost obligat de instanță să ofere despăguburi unui vecin. Motivul: turma de vaci pe care o are a distrus curtea vecinului. S-a întâmplat în Alba, în comuna cu cel mai mic număr de locuitori: Ceru Băcăinți. 

Drept urmare păgubitul a mers în instanță și a cerut ca vecinul să plătească pentru daunele făcute. La mai bine de doi ani de la distrugerile cauzate, magistrații din Alba Iulia au dat o soluție.

Mai exact, în data de 25 aprilie 2024, au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Oameni buni. Cine sunt candidatele Dreptei Unite pentru Consiliul Local Cluj-Napoca

Publicat

femei candidate dreapta unita.jpg

Cinci din primii zece candidați ai Alianței Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei) pentru Consiliul Local Cluj-Napoca sunt femei.

Cine sunt candidatele Dreptei Unite pentru Consiliul Local Cluj-Napoca: Adriana Cristian

Lista de candidați este deschisă de Adriana Cristian, ingineră telecomunicații cu un master în Studii Europene și cu experiență de peste 14 ani ca manager de proiect, de risc și de schimbare în diverse companii.

De trei ani, Adriana…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Investiții în infrastructura rutieră, la Ocoliș. 9,8 km de drumuri vor fi asfaltate printr-o investiție de peste 7,3 milioane lei

Publicat

investiții în infrastructura rutieră, la ocoliș. 9,8 km de drumuri

Investiții în infrastructura rutieră, la Ocoliș. Două drumuri din comună, în lungime totală de 9,8 km, vor fi asfaltate printr-o investiție de peste 7,3 milioane de lei. 

Primăria Ocoliș a lansat pe 7 mai, în SEAP, o licitație pentru lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere în comună.

Valoarea totală a investiției este estimată la 7.374.280,93 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, au fost proiectați în total 9,8 km de drumuri, în intravilanul și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Park & Ride-ul de 14,5 milioane de euro de la Aeroportul Cluj, realizat 50%. Emil Boc: Vor fi plantați 300 de copaci

Publicat

park and ride cluj fabebook emil boc 1.jpg

Park & Ride cu 863 locuri de parcare care se construiește la Aeroportul Cluj este realizat în proporție de 50%, anunță primarul Emil Boc.

Valoarea investiției este de peste 14,5 milioane de euro.

FOTO. Park & Ride-ul de 14,5 milioane de euro de la Aeroportul Cluj, realizat 50%. Emil Boc: Vor fi plantați 300 de copaci

Vor fi plantați și 300 de copaci în cadrul acestui proiect, a mai artătat Emil Boc, care a verificat marți lucrările.

Ultimele…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe