Connect with us

EVENIMENT

Primăria Capitalei şi primăriile de sector, amendate de Garda de Mediu pentru calitatea aerului

Publicat

calitatea aerului garda de mediu

Ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a afirmat sâmbătă că toate măsurile asumate de către Primăria Generală a Capitalei pentru a reduce poluarea aerului în Bucureşti „sunt zero sau aproape de zero” şi aceasta şi primăriile de sector au fost amendate cu 75.000 lei de către comisarii Gărzii de mediu, pentru neimplementarea măsurilor asumate în Planul integrat de calitate al aerului.

„Aş vrea să vă spun foarte clar, în momentul de faţă scrie în Planul integrat de calitate al aerului, asumat de Primăria Generală a Capitalei, că sursa principală pentru poluarea aerului din Bucureşti o reprezintă traficul auto. Până în acest moment, toate aceste măsuri, asumate de către Primăria Generală a Capitalei şi de doamna primar Gabriela Firea pentru a reduce poluarea aerului în Bucureşti, sunt zero sau aproape de zer”, a declarat Alexe.

Acesta a anunţat că Primăria Generală a Capitalei şi primăriile de sector au fost amendate cu 75.000 lei de către comisarii Gărzii de mediu pentru neimplementarea măsurilor asumate în Planul integrat de calitate al aerului.

De asemenea, a explicat Alexe, „în acest moment, Planul integrat de calitate al aerului din Bucureşti are 20 de măsuri, din care până acum şase nu au fost implementate deloc, plus că în momentul de faţă sunt măsuri care au termen de finalizare în 2020, 2021 şi 2022. Comisarii Gărzii de mediu au evaluat faptul că doar 40% din tot ce şi-a asumat Primăria Generală a Capitalei ca măsuri pentru reducerea poluării din Bucureşti au fost operaţionalizate şi implementate”.

„Comisarii Gărzii de mediu au sancţionat cu amenzi Primăria Generală a Capitalei şi primăriile de sector pentru neimplementarea acestor măsuri pe care şi le-au asumat în Planul integrat de calitate al aerului. Pentru că, dacă am avea acest control asupra traficului din Bucureşti, dacă am avea o salubrizare eficientă a străzilor din Bucureşti şi dacă am avea şi un control mai bun asupra tuturor acestor arderi necontrolate, cu siguranţă calitatea aerului din Bucureşti ar fi una mult, mult mai bună”, a afirmat ministrul interimar al Mediului.

Oficialul a explicat că episodul din Bucureşti de poluare aerului de duminică spre luni a fost rezultatul unui cumul de factori.

„Din păcate, Bucureştiul în mod frecvent în ultima perioadă este supus unor astfel de episoade de poluare a aerului. Din păcate, spun acest lucru pentru că am avea un aer mult mai curat dacă măsurile asumate de Administraţia publică locală, Primăria Generală a Capitalei din Planul integrat de calitate al aerului ar fi implementate, nu am avea atât de multe surse de poluare, şi duminică seara, din păcate, nici condiţiile meteo nu au ajutat la dispersia poluanţilor de pe cerul Capitalei. Aceleaşi episoade de poluare au avut loc în ultimul timp în Bucureşti, mai ales în perioadele în care avem calm atmosferic şi viteze reduse ale vântului”, a spus Alexe.

Acesta a adăugat că autorităţile au toleranţă zero faţă de toţi cei care depozitează neconform deşeurile, le incendiază, sau nu respectă reglementările legale în vigoare în ceea ce priveşte protecţia mediului.

„Este foarte important pentru noi, fie că vorbim de Bucureşti şi împrejurimile lui, sau de toate celelalte oraşe ale României. Vom reveni cu controale ori de câte ori va fi cazul, săptămânal, până la remedierea situaţiei”, a mai afirmat ministrul interimar.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a participat sâmbătă la lansarea campaniei „România plantează pentru mâine”, care are a avut loc în Parcul Natural Văcăreşti. Campania OMV Petrom se desfăşoară în parteneriat cu ministerul şi şase ONG-uri de mediu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

STUDIU: Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la ACCIDENTE

Publicat

bmw.jpg

Un studiu efectuat arată că mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente. Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele. Cu toate acestea, vehiculele puternice au sisteme de frânare mai avansate și o manevrabilitate mai bună, ceea ce le face mai ușor de condus.

„carVertical, o companie de date auto, a efectuat cercetări pe baza…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Directivă europeană cu obligații pentru producători

Publicat

produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri

Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Dreptul la reparare pentru consumatori a fost adoptat de Parlamentul European. Legislația prevede obligații pentru producători, în relația cu clienții.

Parlamentul European a adoptat marți, 23 aprilie, directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile. Acestea încurajează consumatorii să prelungească ciclul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Poșta Română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, apartamente și terenuri. A lansat o platformă imobiliară

Publicat

poșta română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, apartamente

Poșta Română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, spații pentru birouri, apartamente și terenuri. Acestea nu au mai fost utilizate de mai mulți ani. Compania a lansat miercuri un portal imobiliar prin intermediul căruia va închiria aceste proprietăți.

„Poşta are cam 2.000 de proprietăţi. Din cele 2.000, 1.000 sunt în circuit poştal, deci nu ne atingem de ele. Restul de 1.000 sunt valorificate spre închiriere.

Din cele 1.000 care sunt deschise spre închiriere,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Accident grav în comuna Sânpaul. Trei bărbați răniți, duși la spital de echipajele SMURD și SAJ

Publicat

accident 1 1 e1714007298381.jpg

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca și a Gărzii Aghireșu au intervenit miercuri seară la un grav accident rutier petrecut pe E 81, pe raza localității Șardu, comuna Sânpaul.

La fața locului au ajuns două autospeciale cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD și un echipaj SAJ, unde au găsit un autoturism și două autoutilitare avariate.

Într-unul dintre vehicule se afla încarcerat un bărbat, în vârstă de aproximativ 30 de ani, ce prezenta…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe