Connect with us

EVENIMENT

Primăria Municipiului București anunţă tratamente de combatere a larvelor de ţânţari şi deratizare

PublicatCompania Municipală Eco Igienizare va începe miercuri cel de-al şaselea tratament de combatere a larvelor de ţânţari, informează Primăria Municipiului Bucureşti, prin intermediul unui comunicat.

Operaţiunile de combatere a larvelor de ţânţari se desfăşoară în zonele din imediata apropiere a malurilor de lac sau în zonele cu vegetaţie dezvoltată în interiorul lacurilor, în zonele de mică adâncime a apei.

Lacurile pe care se va interveni sunt cele aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, respectiv: Lacul Herăstrău, Cişmigiu, Tei, Circului, Naţional, Floreasca, Tineretului, Carol, Băneasa, Străuleşti, Mogoşoaia.

Substanţa biocidă folosită pentru combaterea larvelor de ţânţari este VectoBac, substanţă aprobată de Ministerul Sănătăţii, care nu pune în pericol flora şi fauna de pe malurile lacurilor.

Potrivit PMB, marţi a început şi cel de-al treilea tratament de combatere a şobolanilor în incinta cimitirelor care aparţin Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU).

Tratamentele de deratizare sunt în plină desfăşurare şi pe spaţiile verzi din proprietatea PMB, în subsolurile blocurilor de locuinţe, dar şi în subsolurile tehnice ale instituţiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Naţională).

Pentru tratamentele de deratizare se folosesc substanţele Agrorat Wax Blocks (pentru subsoluri şi reţele de termoficare) şi Racumin Paste (în staţiile de intoxicare amplasate la exterior).

Tratamentele de dezinsecţie pentru combaterea ţânţarilor adulţi continuă conform planificărilor din Programul Anual de Acţiune aprobat de CGMB pe 2021, pe tot perimetrul Municipiului Bucureşti, în acest moment fiind în curs de finalizare cel de-al 8 lea tratament.

Substanţa folosită pentru combaterea ţânţarilor adulţi este Microsin, substanţă biocidă aprobată de Ministerul Sănătăţii.

Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde aceştia pot face sesizări şi reclamaţii în legătură cu apariţia posibilelor focare de infestare în Capitală. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Sucevean beat care a condus haotic zeci de kilometri, prins în Galați

Publicat

Un sucevean de 44 de ani, beat, a fost prins după ce a condus haotic aproape 40 de kilometri, din orașul Galați spre Fălticeni. Sesizarea a venit din partea altui șofer.

Poliția orașului Târgu Bujor a fost sesizată miercuri că pe DN 24D, pe ruta Galați-Cuca, circulă haotic o autoutilitară, scrie MEDIAFAX.

Polițiștii au identificat autoutilitara la ieșirea din comuna Cuca spre Bârlad, oprită pe partea dreaptă a DN24D, dar cu motorul pornit, la volanul căreia se afla un bărbat în vârstă de 44 ani, din comuna Rădășeni, județul Suceava.

Acesta a declarat că a condus autoutilitara din orașul Galați până unde se oprise, că merge spre municipiul Fălticeni, din județul Suceava și nu a consumat băuturi alcoolice.

Fiind testat alcoolscopic, a rezultat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Târgu Bujor, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

S-a întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident GRAV în județul Ilfov. Sunt 5 răniți, doi în stare gravă

Publicat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 3 București-Fundulea, la intersecție cu DJ 301 B, în zona comunei Brănești, județul Ilfov, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 2 autovehicule.

Potrivit primelor date, 2 persoane au suferit răni grave și alte 3 persoane răni ușoare, toate fiind evaluate medical.

 Traficul este oprit pe ambele sensuri și se estimează reluarea normală a circulației în 45 de minute.

Citește mai departe

EVENIMENT

Percheziții în Satu Mare și Maramureș. Polițiști de frontieră bănuiți că au luat mită ca să nu plaseze în carantină persoane venite în țară

Publicat

Polițiștii de la Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare fac joi 9 percheziții domiciliare pe raza județelor Satu Mare și Maramureș la polițiști și la alte persoane într-un dosar în care se fac cercetări în legătură cu primirea de bani pentru neaplicarea măsurilor de carantină.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, sunt puse în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Satu Mare și Maramureș, la mai multe imobile ale unor polițiști de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației – SPF Petea, precum și la alte persoane, dar și la imobile aparținând SPF Petea.

Activitățile se desfășoară într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autoritățile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de corupție, printre care luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, dar și alte infracțiuni, cum ar fi fals informatic, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată, săvârșite de agenți de poliție de frontieră.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și primit, în mod direct sau prin intermediul șoferilor ai unor mijloace de transport în regim international, a unor sume de bani, cuprinse între 50 și 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din țări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României.

Joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, ofițerii DGA au prins în flagrant un agent de poliție de frontieră în timp ce primea suma de 200 de euro pentru ca unele persoane să nu fie introduse în carantină.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Victimă în stare critică după un accident în Vâlcea

Publicat

O victimă este în stare critică după un accident produs în urmă cu câteva momente în județul Vâlcea.

Accidentul rutier este în comuna Mateești, sat Turcești, pe DJ 605A.

UPDATE: Pacientul a fost preluat de ambulanța SAJ.Vctima este conștientă cu traumatism la coloană.

S-a anunțat o autobasculantă răsturnată cu o victimă în stare gravă – semiconștientă.

Pompierii militari se deplasează cu o ambulanță SMURD și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, iar SAJ cu o ambulanță.

Citește mai departe