Connect with us

EVENIMENT

Primăria Municipiului București anunţă tratamente de combatere a larvelor de ţânţari şi deratizare

Publicat

Compania Municipală Eco Igienizare va începe miercuri cel de-al şaselea tratament de combatere a larvelor de ţânţari, informează Primăria Municipiului Bucureşti, prin intermediul unui comunicat.

Operaţiunile de combatere a larvelor de ţânţari se desfăşoară în zonele din imediata apropiere a malurilor de lac sau în zonele cu vegetaţie dezvoltată în interiorul lacurilor, în zonele de mică adâncime a apei.

Lacurile pe care se va interveni sunt cele aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, respectiv: Lacul Herăstrău, Cişmigiu, Tei, Circului, Naţional, Floreasca, Tineretului, Carol, Băneasa, Străuleşti, Mogoşoaia.

Substanţa biocidă folosită pentru combaterea larvelor de ţânţari este VectoBac, substanţă aprobată de Ministerul Sănătăţii, care nu pune în pericol flora şi fauna de pe malurile lacurilor.

Potrivit PMB, marţi a început şi cel de-al treilea tratament de combatere a şobolanilor în incinta cimitirelor care aparţin Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU).

Tratamentele de deratizare sunt în plină desfăşurare şi pe spaţiile verzi din proprietatea PMB, în subsolurile blocurilor de locuinţe, dar şi în subsolurile tehnice ale instituţiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Naţională).

Pentru tratamentele de deratizare se folosesc substanţele Agrorat Wax Blocks (pentru subsoluri şi reţele de termoficare) şi Racumin Paste (în staţiile de intoxicare amplasate la exterior).

Tratamentele de dezinsecţie pentru combaterea ţânţarilor adulţi continuă conform planificărilor din Programul Anual de Acţiune aprobat de CGMB pe 2021, pe tot perimetrul Municipiului Bucureşti, în acest moment fiind în curs de finalizare cel de-al 8 lea tratament.

Substanţa folosită pentru combaterea ţânţarilor adulţi este Microsin, substanţă biocidă aprobată de Ministerul Sănătăţii.

Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde aceştia pot face sesizări şi reclamaţii în legătură cu apariţia posibilelor focare de infestare în Capitală. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate, publicată de MAE. Lista locurilor unde pot vota românii din diaspora

Publicat

harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate, publicată de

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat joi că a publicat harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate. MAE a publicat, pe pagina web, lista celor 950 de secții de votare organizate în străinătate pentru alegerile prezidențiale și parlamentare 2024, care include și adresele sediilor acestora, a anunțat ministerul printr-un comunicat.

Lista este disponibilă în secțiunea dedicată alegerilor și poate fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu

Publicat

mihai rus sef ipj cluj 4.jpg

Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.

Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.

Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu

Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică

Publicat

calorifer bun e1730300477355.jpg

ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale

Publicat

guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce

Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.

Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate