Connect with us

EVENIMENT

Primăria Sebeș vrea intervenție imediată asupra urșilor care ajung în intravilan. Cât va costa alungarea, relocarea sau împușcarea

Publicat

primăria sebeș vrea intervenție imediată asupra urșilor care ajung în

Primăria Sebeș a cumpărat recent servicii de permanență/intervenție imediată asupra exemplarelor de urs de către medicul veterinar.

Se urmărește astfel prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților. 

Reamintim faptul că în zona localității Petrești, la sfârșitul lunii iulie a fost semnalată în mai multe zile prezența unui urs.

Achiziția serviciilor a fost făcută pe 26 iulie,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum s-au cheltuit aproape 200.000 de euro la Alba Iulia pe câteva piese de teatru de amatori. Fonduri Norvegiene cu ”Skepsis”

Publicat

cum s au cheltuit aproape 200.000 de euro la alba iulia

Trupa de teatru din Alba Iulia, ”Skepsis” formată din actori amatori, a avut în anul 2023, un buget de aproape 200.000 de euro. Banii au venit din Fonduri Norvegiene și au fost investiți în mai multe activități artistice.

Mare parte din ele au fost spectacole de amatori, concerte stradale, sau exerciții de studiu care se fac în anul I la facultatea de teatru. 

Cum au fost cheltuiți banii din proiect? Spre exemplu, două spectacole de amatori care au strâns la Poarta a IV-a a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Autobuze și microbuze electrice, pentru transportul public în Alba Iulia și Ciugud. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

autobuze și microbuze electrice, pentru transportul public în alba iulia

Municipiul Alba Iulia și comuna Ciugud vor beneficia în curând de 21 de autobuze electrice și 6 microbuze nepoluante, alături de stații de încărcare, printr-un proiect ce are ca scop dezvoltarea sistemului de transport public ecologic. Investiția se ridică la peste 63 de milioane de lei și este finanțată prin PNRR. 

Primăria Alba Iulia a lansat pe 20 februarie, în SEAP, o licitație pentru furnizarea de autobuze electrice, microbuze electrice și stații de încărcare aferente,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Și profesorii chiulesc, nu-i așa? Ce spun datele oficiale ale Inspectoratului Școlar Județean Cluj

Publicat

1708542210 scoala clasa e1584967970661.jpg

Problema absenteismului școlar în rândul elevilor este un fenomen cunoscut. Dar există și profesori care absentează nemotivat. Totuși, păstrând proporția, numărul cadrelor didactice care „trag chiulul” este mic și nu poate fi vorba de un fenomen.

Asta chiar dacă există și cadre didactice care au absențe nemotivate. Iar acestea nu sunt trecute în catalog, ci se „pedepesc” prin scăderea salariului.

Și profesorii chiulesc, nu-i așa? Ce spun datele…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Calendar alegeri 2024. Situație atipică: Primarii nou aleși își preiau mandatele după câteva luni. Traseiștii, protejați

Publicat

calendar alegeri 2024. situație atipică: primarii nou aleși își preiau

Calendar alegeri 2024: Coaliția de Guvernare a stabilit când au loc alegerile europarlamentare, locale, prezidențiale și parlamentare.

Comasarea produce și o situație atipică: primarii nou aleși își preiau mandatele după câteva luni, iar traseiștii vor fi protejați prin schimbarea codului administrativ, care în prezent prespune că își pierd mandatele dacă pleacă la o altă formațiune. 

Alegerile locale și europarlamentare vor fi comasate și vor avea loc în data de 9…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe