Connect with us

ACTUALITATE

Primărie din Brăila, amendată de Garda de Mediu din cauza lipsei unui contract pentru salubritate

Publicat

gunoi

Primăria comunei brăilene Chiscani a fost amendată de Garda de Mediu, pentru lipsa unui contract valabil cu un operator de salubritate, având în vedere că nu a fost încheiat un nou contract, înainte de expirarea celui vechi.

Primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, a declarat pentru AGERPRES că s-a ajuns în această situaţie din cauza unui „război politic” existent la nivelul Consiliului Local, mai mult de jumătate din numărul consilierilor fiind împotriva organizării unei licitaţii în vederea desemnării noului operator de salubritate, deşi contractul cu cel vechi a expirat la finalul lunii aprilie.

Astfel, de la începutul lunii mai, gunoiul din comună a rămas depozitat în curţile oamenilor la solicitarea primarului Coja, care i-a rugat pe toţi localnicii să îşi „păstreze gunoiul în gospodării, până se va relua serviciul de salubrizare”.

„Serviciul de salubrizare se află în licitaţie publică, avem oferte depuse şi sperăm ca lucrurile să intre pe făgaşul normal cât mai curând. Din păcate, avem printre noi şi cetăţeni rău-voitori, care au sesizat Garda de Mediu, sesizări în urma cărora am fost controlaţi şi amendaţi! Menţionăm că nu conducerea Primăriei Chiscani se face vinovată de situaţia creată, ci refuzul unor consilieri de a scoate la licitaţie acest serviciu”, se arată într-un comunicat făcut public de Primăria Chiscani.

Sesizaţi de problema existentă la nivelul comunei, comisarii Gărzii de Mediu au sancţionat Primăria Chiscani cu 5.000 lei, în conformitate cu Legea 211 din 2011, pentru lipsa unui contract valabil cu un operator de salubritate.

Ca măsură complementară, Garda de Mediu a dispus convocarea, în regim de urgenţă, a Consiliului Local Chiscani pentru găsirea unei soluţii de colectare a deşeurilor de la cetăţeni, până la finalizarea procedurii de încheiere a unui nou contract cu o firmă de salubritate, altfel riscă o altă amendă între 50.000 şi 100.000 lei. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Practici HOMOSEXUALE între elevi de 10 ani într-o tabără școlară. Anchetă la Liceul ”Lucian Blaga” Cluj-Napoca

Publicat

robert v ruggiero pghruv5tpvi unsplash scaled e1656933273838.jpg

O anchetă a fost declanșată la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Cluj-Napoca după un incident de natură sexuală care a avut loc într-o tabără școlară.

Surse au precizat că incidentul a avut loc la sfârșitul lunii mai într-o tabără școlară din Munții Călimani la care au participat mai mulți elevi de 10 ani dintr-o clasă a IV-a.

Astfel, un băiat le-ar fi dat jos pantalonii altor doi băieți după care le-a făcut sex oral, aceștia fiind surprinși de un alt elev care a chemat învățătoarea.

O informare pe această temă a fost transmisă și ISJ Cluj.

Părinții au fost…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ne mai „TOPIM” un pic. Canicula ia o PAUZĂ. Vremea se va RĂCI semnificativ la Cluj, la mijlocul săptămânii

Publicat

caldura.jpeg

Clujul este sub cod galben de caniculă până marți, 5 iulie, inclusiv, dar de la mijlocul săptămânii temperaturile urmează să scadă, anunță meteorologii, iar nopțile vor fi chiar reci. Dar pauza nu va dura foarte mult.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni, iar vestea bună este că la Cluj căldura se mai domolește.

Astfel, valul de căldură se va menține la începutul săptămânii când media temperaturilor maxime pentru această regiunie va fi de 32 – 34 de grade.

Canicula ia pauză la Cluj

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Spitalul Transilvania își deschide porțile: Un nou reper în sănătate în Cluj-Napoca!

Publicat

spital transilvania .png

Ai vrea ca cei dragi ție să fie pe mâini bune atunci când au probleme de sănătate? Îți dorești ca serviciile medicale și de îngrijire să nu mai însemne anxietate și teamă, ci să fie realizate într-un spațiu modern, de către specialiști empatici și calificați? Spitalul Transilvania s-a deschis în 1 iulie și își propune să fie un reper în sănătate, un standard de calitate și de respect față de pacienți și aparținători!

Spitalul Transilvania este un proiect ambițios care a pornit de la dorința de a oferi pacienților un circuit medical complet atunci când se confruntă cu o problemă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Câți bani ar vrea Ucraina pentru reconstrucție

Publicat

guerra russia ucraina, le drammatiche immagini del conflitto

Administraţia de la Kiev a susţinut luni că are nevoie de 750 de miliarde de dolari pentru eforturile de reconstrucţie după invazia militară rusă, conform agenţiei Reuters.

Premierul Denis Şmigal a declarat la Conferinţa pentru Relansarea Ucrainei, găzduită de Elveţia, că daunele asupra infrastructurii sunt evaluate la 100 de miliarde de dolari.

„În prezent, daunele directe asupra infrastructurii Ucrainei se ridică la 100 de miliarde de dolari. Cine va suporta planul de reconstrucţie, evaluat deja la 750 de miliarde de dolari?”, a declarat premierul Denis Şmigal.

Administraţia de la Kiev ar vrea ca o sursă principală de finanţare a reconstrucţiei să fie activele confiscate de la oligarhii ruşi. Preşedintele Volodimir Zelenski susţine că reconstrucţia Ucrainei este „o sarcină comună” a ţările democratice. „Reconstrucţia Ucrainei nu este un proiect local. Nu este proiectul unei naţiuni, ci o sarcină comună a întregii lumi democratice, a tuturor ţărilor care spun că sunt civilizate”, a afirmat Zelenski la conferinţa din Elveţia, potrivit CNN.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe