Connect with us

EVENIMENT

Primarul din Corbeanca – Ilfov, arestat preventiv pentru luare de mită

Publicat

1674807320 arestat catuse.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Primarul localității Corbeanca din Ilfov, Valeriu Anton, a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, conform deciziei Curții de Apel București pronunțată marți. El este acuzat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție de luare de mită și spălare de bani într-un dosar ce implică retrocedări de terenuri.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti a respins pe 5 mai solicitarea DNA privind arestarea primarului, acesta fiind lăsat în libertate.

Marţi, Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia procurorilor şi a decis ca Valeriu Anton să fie cercetat în stare de arest preventiv.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul nepotului primarului, Robert Ilie Mihăilă.

„În baza art. 204 Cpp admite contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 05.05.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti în dosarul penal nr.14014/3/2023. Desfiinţează încheierea contestată şi, rejudecând, în baza art.204 alin.10 rap. la art.226 Cpp admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul de urmărire penal nr.14014/3/2023 cu privire la inculpaţii Anton Valeriu şi Mihăilă Robert Ilie.

În baza art.223 alin. 2 Cpp dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Anton Valeriu şi Mihăilă Robert Ilie pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului. Definitivă.

Pronunţată în şedinţă camerei de consiliu azi, 23.05.2023”, se arată în hotărârea instanţei.

Primarul din Corbeanca – Ilfov, arestat preventiv pentru luare de mită. Valeriu Anton, acuzat de luare de mită spălare a banilor şi instigare la spălare a banilor

Valeriu Anton, primar al comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, şi preşedinte al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, este acuzat de luare de mită (două fapte, din care una în formă continuată), spălare a banilor şi instigare la spălare a banilor, în formă continuată, iar nepotul său, Robert Ilie Mihăilă, este cercetat pentru spălare de bani, în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează că, în perioada 2011-2017, având spre soluţionare cererea unei persoane de restituire a unui teren de 45 hectare situat pe raza comunei Corbeanca, Valeriu Anton ar fi pretins şi primit de la aceasta, prin intermediari (unul dintre aceştia fiind nepotul său), suma de 1.418.581 euro, bani ce ar fi fost remişi după obţinerea despăgubirilor băneşti, ca urmare a aprobării dosarului de către ANRP.

„Pentru a fi disimulată adevărata provenienţă a sumelor de bani primite cu titlu de mită, la instigarea suspectului Valeriu Anton, ar fi fost încheiate mai multe acte notariale autentificate prin care ar fi fost ascuns adevăratul beneficiar al sumei de bani menţionate”, arată anchetatorii.

Primarul din Corbeanca – Ilfov, arestat preventiv pentru luare de mită. Ce susține DNA

Într-un context asemănător, spune DNA, în perioada septembrie 2011 – iulie 2019, Valeriu Anton ar fi pretins de la persoane îndreptăţite să li se restituite diverse suprafeţe de teren jumătate din drepturile revendicate pentru a efectua demersurile necesare în vederea soluţionării favorabile a cererilor depuse de acestea.

„După soluţionarea cererilor, într-o manieră asemănătoare, suspectul Valeriu Anton ar fi intrat în posesia a şapte hectare de pădure (vândută ulterior contra sumei totale de 1.554.695 euro), a nouă hectare de teren arabil (vândut în 2019 pentru suma de 450.000 euro) şi a sumei de 475.318 euro”, mai susţin procurorii anticorupţie. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Despăgubiri de peste un milion de lei pentru sute de agricultori din Alba care au fost afectați de secetă pedologică

Publicat

despăgubiri de peste un milion de lei pentru sute de

Sute de agricultori din Alba au fost despăgubiți cu peste un milion de lei, pentru culturile agricole care au fost afectate de seceta pedologică din 2022. 

Mai exact este vorba despre 300 de utilizatori de terenuri cu destinație agricolă care au fost despăgubiți cu suma totală 1.200.000 lei, pentru culturile agricole înființate în primăvara anului 2022, în suprafață de 6914,08 hectare, afectate de seceta pedologică.

Este vorba despre agricultorii care au terenuri ce au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Via Transilvanica străbătută INTEGRAL, timp de o lună, de 200 de angajați E.ON

Publicat

energia e.on x via transilvanica septembrie 2023 1.jpeg

De la începutul lunii septembrie și până luni, 2 octombrie, 32 de echipe formate din 200 de angajați ai companiei E.ON au dus #EnergiaLuiÎmpreună pe potecile de pe Via Transilvanica, primul traseu turistic de lungă distanță din România. În total, au fost făcuți 11 milioane de pași de către toți cei care au participat, însumând 8.300 de kilometri.

energia e.on x via transilvanica septembrie 2023 (4)

· Cei 1.400 de kilometri ai acestui traseu, din Putna și până la Drobeta-Turnu Severin, au fost parcurși…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Stadiul lucrărilor de reabilitare termică a Liceului Teoretic Teiuș: Se execută foraje pentru montarea pompelor de căldură

Publicat

foto: stadiul lucrărilor de reabilitare termică a liceului teoretic teiuș:

Lucrările de reabilitare termică a Liceului Teoretic Teiuș avansează în ritm alert. Constructorul lucrează la realizarea forajelor necesare amplasarea pompelor de căldură. De asemenea, se lucrează de zor la izolațiile interioare.

Primăria Teiuș a anunțat că angajații firmei de construcții care execută lucrările de reabilitare termică a Liceului Teoretic Teiuș lucrează la realizarea forajelor ce pot atinge adâncimi de peste 100 metri. Forajele sunt necesare montării…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident între Alba Iulia și Micești. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada

Publicat

accident între alba iulia și micești. o femeie a fost

O femeie a fost surprinsă și accidentată, de un autoturism, în timp ce traversa strada Calea Moților din Alba Iulia, au transmis marți reprezentanții IPJ Alba. 

Accidentul s-a produs în zona intesecției cu strada Albac.

Din primele date, rezultă că aceasta era angajată în traversarea străzii, prin loc nepermis, spun polițiștii.

”Victima primește îngrijiri medicale la fața locului. Cercetarea este în desfășurare” au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Foto:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe