Connect with us

ACTUALITATE

Primarul din Gilău, SOMAT public să transmită ONLINE ședințele de Consiliu Local. Hotărărea a fost adoptată anul TRECUT

Publicat

somatie1.jpg

Consiliul Civic Gilău l-a somat public pe primarul PNL Gelu Topan să pună în aplicare, de îndată, o Hotărâre a Consiliului Local al comunei, care datează din 28 ianuarie 2021.

Este vorba de înregistrarea și apoi transmiterea în mediul online a ședințelor de Consiliu Local.

„A trecut mai bine de un an de când consilierul local Moldovan Gabriel a inițiat proiectul de HCL privind transparentizarea administrației publice locale din Gilău, prin înregistrarea și transmiterea în mediul online a ședințelor de Consiliu Local.

Inițiativa consilierului a fost votată atunci de majoritatea consilierilor locali, devenind lege locală, iar primarului i-a revenit OBLIGAȚIA LEGALĂ de-a o pune în aplicare.
Însă, primarul nu a pus-o în aplicare.

La sesizarea colegului nostru Aprotosoaei Cătălin, Instituția Prefectului Județului Cluj i-a pus în vedere primarului Topan Gelu aplicarea întocmai a Hotărârii de Consiliu Local.

Dar primarul PNL, Topan Gelu a refuzat și de această dată să pună în aplicare Hotărârea, ignorând recomandarea Prefecturii și eschivându-se cum că ar fi nevoie de un regulament de aplicare.

Cetățenii comunei Gilău trebuie să știe că NU e nevoie de regulament de aplicare pentru punerea în practică a Hotărârii care vizează decizia de transparentizare a actului public administrativ.

Cu toate acestea, pentru a ajuta administrația publică locală din Gilău să pună numaidecât în practică hotararea, Consiliul CIVIC Gilău pune în mod gratuit la dispoziția primarului Topan Gelu, Referatul de aprobare și Regulamentul de aplicare a înregistrării audio-video, în spatele căruia acesta s-a eschivat.

Considerăm că astfel, NU MAI EXISTĂ NICIUN IMPEDIMENT pentru…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Alba Iulia Music and Film Festival, PROGRAMUL zilei de sâmbătă: Atelier pentru copii, statui vivante și documentarul Regele Mihai

Publicat

1660970557 foto aimff 1110x530 1 1000x530.jpg

Cea de-a 10-a ediție a Alba Iulia Music & Film Festival transformă în acest weekend Cetatea Alba Carolina într-o destinație de neratat.

Programul zilei de sâmbătă cuprinde spectacole și ateliere pentru copii, street art performance: statui vivante dar și documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă” – o veritabilă incursiune în istorie. 

Regele Mihai: Drumul către casă urmărește povestea dramatică a ultimului rege al României, Mihai I. Un rege care, într-un act de curaj, l-a sfidat pe Adolf Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Beznă în Parcul Mare. S-a luat curentul. Noaptea, ca hoţii. Clujenii şi-au luminat calea cu telefoanele

Publicat

bezna parcul mare.jpg

Parcul Mare din Cluj-Napoca a fost cuprins, vineri seară, de o beznă totală, conform imaginilor trimise de un cititor al Cluj24. Spre surprinderea mulţimii de clujeni care erau în parc, lumina s-a luat brusc. Mulţi dintre ei şi-au amintit de vremea lui Ceauşescu, când era des întâlnită o asemenea practică.

Majoritatea celor prezenţi au apelat la telefon pentru a-şi lumina calea, iar cei cu biciclete puse la punct şi-au aprin farurile. Deocamdată nu se ştie dacă au fost incidente.

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Maşină în flăcări la intrare pe A3. Au intervenit pompierii clujeni. Defecţiune la instalaţia electrică

Publicat

masina flacari.jpeg

O maşină a fost cuprinsă de flăcări la nodulrutier de intrare pe autostrada A3, în Turda.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit cu o autospecială pentru stingerea flăcărilor care au cuprins un autoturism ce se deplasa pe nodul rutier de acces pe autostrada A3 din apropiere municipiului Turda.

Echipajul a găsit autoturismul cuprins în totalitate de flăcări, iar ocupanții erau ieșiți din acesta. Nu au fost persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment.

Cauza probabilă a fost o defecțiune la instalația electrică a autoturismului”, informează ISU Cluj.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

25-27 august: Gala Tânărului Actor, organizată de UNITER la Alba Iulia

Publicat

gala hop 2022 e1660934110425 1000x600.jpg

Cea de-a XXV-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP va avea loc în perioada 25 – 27 august la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia şi va fi transmisă live pe site-ul dedicat evenimentului.

Potrivit unui comunicat al UNITER transmis, vineri, către Agerpres, înaintea concursului, în perioada 22 – 24 august, cei 21 de actori aflaţi în competiţie vor participa la ateliere de tehnică vocală cu Maria Alexievici şi de plastică corporală şi actorie cu Răzvan Mazilu.

În program sunt incluse şi trei întâlniri ale concurenţilor cu criticul de teatru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe