Connect with us

EVENIMENT

Primarul Iașului Mihai Chirica și fostul viceprimar, trimiși în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție

Publicat

primar iasi
Arhivă foto

Primarul Iașului, Mihai Chirica, precum și fostul primar Gabriel Harabagiu, au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție, transmite, joi, Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Procurorii din cadrul DNA Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Gabriel Vasile Harabagiu, fost viceprimar al Iașului, pentru fals intelectual și abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, pe primarul în funcție, Mihai Chirica, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la fals intelectual complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit și fals intelectual în formă continuată (două acte materiale).

De asemenea, au fost trimiși în judecată și arhitectul șef și șeful Direcției de Arhitectură și Urbanism, Naca Nora Brândușescu, pentru fals intelectual și abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, dar și registratorul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, Mariana Popa, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit.

În același dosar a fost trimis în judecată, precum și firma SC Flux STL și administratorul societății, fiecare pentru complicitate la fals intelectual și complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit.

Primarul Iașului Mihai Chirica și fostul viceprimar, trimiși în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție: Pentru ce a acuzat fostul viceprimar

„În exercitarea atribuțiilor de înlocuitor al primarului, inculpatul Harabagiu Gabriel Vasile, la acea dată viceprimar al municipiului Iași, beneficiind de ajutorul primarului Chirica Mihai, ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii și prin atestarea unor împrejurări contrare realității, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iași.

Concret, blocul ar fi fost construit și intabulat ilegal de către SC FLUX S.R.L, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație, iar suprafața imobilului este mai mare decât cea din autorizație fiind încălcat planul urbanistic zonal.

La emiterea documentelor în condiții de nelegalitate ar fi participat și inculpata Brândușescu Anca-Nora, la acea vreme arhitect șef al municipiului Iași. Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcției, datat 10.10.2018, emis de municipiul Iași.

Cu privire la certificatul respectiv, din materialul probator administrat în cauză ar fi rezultat existența, pe parcursul derulării procedurilor de atestare a construcției, a 3 (trei) variante diferite din punct de vedere al conținutului sau al persoanelor care au semnat certificatul, toate variantele având același număr de înregistrare și aceeași dată”, arată DNA, în rechizitoriu.

Primarul Iașului Mihai Chirica și fostul viceprimar, trimiși în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție: Ce mai spun procurorii

Procurorii mai arată că, pe baza certificatului emis de primărie, Mariana Popa, în calitate de registrator în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, ar fi admis cererea de intabulare (la data de 27 decembrie 2018) cunoscând că documentele care o însoțeau nu reflectă situația reală a imobilului și că, în mod legal, această cerere ar fi trebuit respinsă, așa cum aceeași inculpată o făcuse de altfel făcut-o anterior, la data de 23 octombrie 2018.

Potrivit DNA, emiterea certificatului de atestare a creat, pentru societatea beneficiară SC Flux SRL, posibilitatea de a înscrie dreptul de proprietate asupra imobilului în cartea funciară și de a proceda la vânzarea apartamentelor din respectivul imobil, cu obținerea de foloase necuvenite.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Incident la o grădiniță din Cugir. Îngrijitoare lovită cu pumnul în față, de mama unei fetițe. Poliția a deschis dosar penal

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Un incident petrecut la o grădiniță din Cugir a intrat în atenția Poliției. Conflictul s-ar fi petrecut între o îngrijitoare și mama unei fetițe. Aceasta din urmă ar fi lovit-o pe angajata grădiniței, cu pumnul, în față.

Fapta s-ar fi petrecut în 17 aprilie. Poliția a anunțat cazul abia joi, 25 aprilie, la o săptămână după incident.

Potrivit IPJ Alba, în 17 aprilie, în jurul orei 15.15, Poliția Orașului Cugir a fost sesizată de o femeie de 36 de ani, din Cugir….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 150 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la volan în Alba, în 24 de ore. Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Publicat

peste 150 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la

Peste 150 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat miercuri acțiunile în sistem integrat.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 475 de persoane. Au fost verificate 334 de autovehicule.

Au fost constatate 198 de abateri de natură contravențională. Majoritatea au fost la normele legale privind circulația pe drumurile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Artistul FENOMEN al momentului, BURNA BOY, vine în PREMIERĂ în România, la UNTOLD

Publicat

burna boy 1x1 e1714042394980.jpg

Artistul fenomen al momentului, BURNA BOY, vine în premieră în România, la UNTOLD. Stilul afrobeat a devenit un fenomen de masă, iar BURNA BOY este considerat superstarul global al acestui gen muzical. Show-urile artistului sunt sold-out în câteva minute, iar recent a fost inclus de revista „Time” în clasamentul celor mai influente 100 de personalități ale lumii în 2024.

BURNA BOY, câștigător al unui premiu Grammy la categoria “Best Global Music Album”, va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Galda de Jos, un nou atac la adresa CJ Alba din cauza centrului de management al deșeurilor. De ce pierde bani, comuna

Publicat

primăria galda de jos, un nou atac la adresa cj

Primarul din Galda de Jos, Romulus Raica, a lansat miercuri un nou atac la adresa conducerii Consiliului Județean Alba

Subiectul disputei este axat pe contractul pentru centrul de management al deșeurilor, care funcționează în comună.

Primarul din Gada de Jos spune că administrația locală pierde bani din cauză că operatorul RER VEST nu și-a mutat sediul principal acolo, așa cum au convenit anterior.

Acesta a transmis o scrisoare către locuitorii comunei, prin intermediul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe