Connect with us

EVENIMENT

Primarul unei comune din Județul Ialomița împreună cu o asociație de crescători de animale au fost trimiși în judecată de DNA

Publicatdna

Primarul unei comune din județul Ialomița şi o asociaţie de crescători de animale, trimişi în judecată de DNA pentru fraudare de fonduri UE. Aceștia ar fi obțimut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 660.740 lei.

Primarul comunei Valea Ciorii, Ştefan Ionescu, reprezentantul legal al Asociaţiei Crescătorilor de Animale Imaşul Valea Ciorii şi asociaţia au fost trimişi în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 660.740 lei, se arată într-un comunicat de presă al DNA remis joi.

Potrivit sursei, în perioada 2013-2019, reprezentantul legal al asociaţiei, cu sprijinul primarului Ştefan Ionescu, ar fi folosit şi prezentat cu rea-credinţă Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente ce conţineau date false şi inexacte în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unice, pentru o suprafaţă de teren mai mare decât cea pe care o deţinea în acte.

“O parte din acele documente i-ar fi fost puse la dispoziţie fermierului de către primar, printre ele regăsindu-se inclusiv o hotărâre de consiliu local privind concesiunea unui teren, falsificată, care menţionează o suprafaţă de teren concesionată mai mică, 168,34 hectare, decât cea menţionată în cererile de suprafaţă, 188,70 hectare.

Prin aceste demersuri, reprezentantul legal al Asociaţiei Crescătorilor de Animale Imaşul Valea Ciorii ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 660.740 lei”, se arată în comunicatul DNA.

APIA a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 660.541 lei.

În cauză, s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor sume de bani şi imobile ce aparţin inculpaţilor Ionescu Ştefan şi Asociaţia Crescătorilor de Animale Imaşul Valea Ciorii, iar reprezentant legal al asociaţiei este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.

Acest lucru are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, în timp ce Ştefan Ionescu, la data faptei primar al comunei Valea Ciorii, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Cei doi au fost trimişi în judecată în stare de libertate, iar Asociaţia Crescătorilor de Animale Imaşul Valea Ciorii este cercetată, de asemenea, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit sursei, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomiţa cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

SpaceX, ales de NASA pentru lansarea unei sonde folosite la studierea frontierei Sistemului Solar

Publicat

NASA a optat pentru racheta Falcon 9, aparţinând companiei lui Elon Musk, SpaceX, pentru lansarea unei noi misiuni menite să studieze marginile heliosferei, bula protectoare pe care Soarele o menţine în jurul Sistemului Solar, transmite miercuri Space.com.

SpaceX se va ocupa de lansarea sondei International Mapping and Acceleration Probe, pe scurt IMAP, pentru NASA, în octombrie 2024, în cadrul unui contract în valoare de 109,4 milioane de dolari. Misiunea va fi lansată de la Space Launch Complex 40 din cadrul bazei aerospaţiale Cape Canaveral din Florida. Racheta Falcon 9 va transporta în spaţiu şi alte patru mici dispozitive spaţiale, printre care sonda Lunar Trailblazer, conform unui comunicat al NASA.

“IMAP îi va ajuta pe cercetători să înţeleagă mai bine frontiera heliosferei, o barieră magnetică ce înconjoară Sistemul Solar,” conform NASA. “Această regiune este locul unde fluxul constant de particule solare denumit vânt solar se ciocneşte cu fluxurile de particule emise de alte stele. Această coliziune limitează nivelul de radiaţii cosmice ce pătrund în Sistemul Solar”.

IMAP va fi poziţionat într-un punct gravitaţional stabil între Pământ şi Soare denumit punct Lagrange 1, de unde va monitoriza fluxul de particule interstelare care penetrează heliosfera şi va studia modul în care aceste particule sunt accelerate prin spaţiu, conform descrierii misiunii făcute de NASA. Această misiune cu un buget de 492 de milioane de dolari a fost selectată în 2018 în cadrul programului Solar Terrestrial Probes, aparţinând NASA.

Sonda Lunar Trailblazer ce va fi lansată alături de sonda IMAP este un vehicul spaţial de dimensiuni mici conceput pentru a studia apa de pe Lună. O sondă pentru monitorizarea vremii spaţiale, denumită Space Weather Follow-On Lagrange 1, va face parte, de asemenea, din încărcătura acestei lansări ce va fi realizată de SpaceX.

Celelalte două dispozitive ce vor fi lansate în spaţiu odată cu sonda IMAP sunt misiuni de heliofizică pentru NASA, însă agenţia spaţială americană nu a oferit alte detalii despre acestea.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: O femeie și o fetiță au fost rănite, după un accident rutier în Suceava

Publicat

O femeie și o fetiță au fost rănite, în urma unui accident rutier produs, miercuri seara, în municipiul Suceava.

Accidentul  s-a produs în zona Primăriei, iar în evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau în total patru persoane.

Potrivit ISU Suceava, echipajele medicale au acordat primul ajutor celor patru victime, iar două dintre acestea – o femeie de 34 de ani și o fetiță de doi ani au fost transportate la spital.

Poliția efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentu rutier.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cinci papagali de la o grădină zoologică din Marea Britanie au fost separați pentru că se înjurau reciproc în fața vizitatorilor

Publicat

Cinci papagali cu un limbaj ”colorat” au fost separați după ce au învățat să înjure la o grădină zoologică din Lincolnshire și se provocat unul pe celălalt în fața vizitatorilor.

Cinci papagali, pe nume Billy, Eric, Tyson, Jade și Elsie, s-au alăturat coloniei de papagali gri a Lincolnshire Wildlife Centre 200, din Marea Britanie, anul acesta în luma august.

La scurt timp, păsările au început să se încurajeze reciproc să înjure. “Suntem destul de obișnuiți să înjure papagali, dar nu am avut niciodată cinci în același timp.

Majoritatea papagalilor refuză să vorbească atunci când sunt afară, dar dintr-un anumit motiv, cei cinci se bucură de asta”, a declarat Steve Nichols, CEO al parcului pentru animale sălbatice.

Pentru a nu se mai provoca unii pe alții, papagalii au fost mutați în zone diferite ale parcului.

Steve Nichols a explicat că nimeni nu s-a plâns de comportamentul papagalilor, însă aceștia au fost separați de dragul tinerilor vizitatori.

Sursa: libertatea.ro

Sursa foto: animalzoo.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Volumul de lemn exploatat în 2019 a fost de 17,523 milioane metri cubi, în scădere cu 0,2% faţă de 2018

Publicat

lemn, ilegal

Volumul de lemn exploatat anul trecut de operatorii economici atestaţi a scăzut cu 0,2% faţă de 2018, până la 17,523 milioane metri cubi (mc).

De asemenea, volumul de lemn rotund exploatat a înregistrat o scădere cu 0,4% în 2019, faţă 2018, totalizând 15,922 milioane mc. În volumul total de lemn rotund exploatat, ponderea cea mai mare o au speciile de foioase (60%), în timp ce răşinoasele acoperă 40%.

Dintre speciile de foioase, lemnul de fag are ponderea cea mai mare, respectiv 32,4% din totalul lemnului rotund exploatat.

Potrivit datelor INS, anul trecut s-a înregistrat o scădere cu 0,4% a volumului de lemn rotund, în principal datorită faptului că speciile de fag şi stejar au înregistrat împreună o scădere de 5%, cu o pondere de 42,2% în volumul de lemn rotund exploatat, iar diverse specii de foioase au avut împreună o scădere de 4,5% cu o pondere de 17,8% în volumul de lemn rotund exploatat.

Principala destinaţie a lemnului rotund a fost reprezentată de buşteni, în proporţie de 51,3 %, urmată de lemnul pentru foc în proporţie de 35,3%. AGERPRES

Citește mai departe