Connect with us

EVENIMENT

Primarul unei comune din Județul Ialomița împreună cu o asociație de crescători de animale au fost trimiși în judecată de DNA

Publicat

dna

Primarul unei comune din județul Ialomița şi o asociaţie de crescători de animale, trimişi în judecată de DNA pentru fraudare de fonduri UE. Aceștia ar fi obțimut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 660.740 lei.

Primarul comunei Valea Ciorii, Ştefan Ionescu, reprezentantul legal al Asociaţiei Crescătorilor de Animale Imaşul Valea Ciorii şi asociaţia au fost trimişi în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 660.740 lei, se arată într-un comunicat de presă al DNA remis joi.

Potrivit sursei, în perioada 2013-2019, reprezentantul legal al asociaţiei, cu sprijinul primarului Ştefan Ionescu, ar fi folosit şi prezentat cu rea-credinţă Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente ce conţineau date false şi inexacte în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unice, pentru o suprafaţă de teren mai mare decât cea pe care o deţinea în acte.

„O parte din acele documente i-ar fi fost puse la dispoziţie fermierului de către primar, printre ele regăsindu-se inclusiv o hotărâre de consiliu local privind concesiunea unui teren, falsificată, care menţionează o suprafaţă de teren concesionată mai mică, 168,34 hectare, decât cea menţionată în cererile de suprafaţă, 188,70 hectare.

Prin aceste demersuri, reprezentantul legal al Asociaţiei Crescătorilor de Animale Imaşul Valea Ciorii ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 660.740 lei”, se arată în comunicatul DNA.

APIA a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 660.541 lei.

În cauză, s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor sume de bani şi imobile ce aparţin inculpaţilor Ionescu Ştefan şi Asociaţia Crescătorilor de Animale Imaşul Valea Ciorii, iar reprezentant legal al asociaţiei este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.

Acest lucru are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, în timp ce Ştefan Ionescu, la data faptei primar al comunei Valea Ciorii, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Cei doi au fost trimişi în judecată în stare de libertate, iar Asociaţia Crescătorilor de Animale Imaşul Valea Ciorii este cercetată, de asemenea, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit sursei, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomiţa cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Val de emailuri false în numele ANAF

Publicat

anaf

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunță că un val de mesaje false este transmis prin email în numele instituției, de pe o adresă ce nu aparține ANAF.

„Emailuri false în numele ANAF! Nu deschideți emailurile provenite de la info@anaf.ro!”, transmite Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

ANAF informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, care utilizează denumirea, precum și coordonatele instituției (număr telefon, adresa poștală).

ANAF precizează că nu are deschisă adresa respectivă de email.

„Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepţionează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, le recomandăm să nu deschidă mesajele și nici atașamentele acestora”, este sfatul celor de la ANAF.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cinci migranţi au fost prinşi încercând să treacă ilegal graniţa în Ungaria

Publicat

Cinci migranţi au fost prinşi când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, prin judeţul Arad, trei dintre aceştia fiind descoperiţi într-un TIR încărcat cu PAL care mergea în Germania.

TIR-ul a fost verificat, luni dimineaţă, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, fiind condus de un un cetăţean român.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani”, a informat Poliţia de Frontieră Arad.

În noaptea de duminică spre luni, în trenul internaţional care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Viena, a fost prins, în Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, un bărbat din Pakistan care avea documente false. El s-a legitimat cu un paşaport simplu emis în Pakistan şi permis de şedere Schengen eliberat de autorităţile italiene.

„Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că este cetăţean din Pakistan în vârstă de 21 de ani, dar care nu se afla în posesia unor documente care sa-i permită să călătorească legal în spaţiul Schengen”, transmite Poliţia de Frontieră Arad.

Bărbatul este cercetat pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În zona oraşului Nădlac, la 50 de metri de linia de frontieră, a fost prins un bărbat care mergea pe jos spre ţara vecină. În urma cercetărilor, s-a stabilit că este un cetăţean din Afganistan, solicitant de azil în ţara noastră. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

A fost prins autorul jafului de la o casă de schimb valutar din Cluj-Napoca

Publicat

Suspectul în cazul jafului de duminică după-amiază, într-o casă de schimb valutar din Cluj-Napoca, a fost prins. Bărbatul pulverizase cu spray lacrimogen casiera.

Polițiștii clujeni anunță că au prins un bărbat în vârstă de 35 de ani, suspect în cazul infracțiunii de tâlhărie calificată săvârșită la data de 17 octombrie a.c., într-o casă de schimb valutar din municipiul Cluj-Napoca.

Acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Duminică, o persoană a furat bunuri din interiorul unei case de schimb valutar din Cluj-Napoca. Primele cercetări au arătat că hoțul a pulverizat cu spray lacrimogen casiera.

Citește mai departe

EVENIMENT

Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 3,88% în septembrie

Publicat

Numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a crescut în septembrie 2021 cu 3,88%, ajungând la aproximativ 1,83 milioane, comparativ cu 1,76 milioane de poliţe PAD active la 30 septembrie 2020, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurări.

La 31 decembrie 2020 erau active 1,75 milioane de poliţe.

Potrivit PAID, la sfârşitul lunii septembrie, 74,9% dintre poliţele active la nivel naţional erau încheiate în mediul urban şi 25,1% în mediul rural, iar, în funcţie de tipul de locuinţă, 94,9% din poliţele PAD vizează locuinţele de tip A (cele cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exteriori din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) şi 5,1% locuinţele de tip B (cele cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

Pe regiuni, cele mai multe poliţe active sunt în Transilvania (21,9% din total), Bucureşti (19,7%) şi Muntenia (18,6%), iar cele mai puţine – în Maramureş (3,1% din totalul poliţelor) şi Bucovina (3,4%).

PAID emite asigurările obligatorii pentru locuinţe din iulie 2010. Obiectivul principal al PAID este cuprinderea în asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală – cutremure, inundaţii şi alunecări de teren – a tuturor locuinţelor din România.

Poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor (PAD) costă 20 euro în cazul locuinţelor tip A (suma maximă asigurată 20.000 euro) şi 10 euro în cazul locuinţelor tip B (suma asigurată fiind de 10.000 euro). Agerpres

Citește mai departe