EVENIMENT
Primarul unei localități din Prahova şi alţi 15 inculpaţi, arestaţi preventiv în dosarul fraudării alegerilor locale

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, şi alţi 15 inculpaţi din dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020 au arestaţi preventiv, luni, prin decizia Tribunalului Prahova.
Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că magistraţii de la Tribunalul Prahova au admis contestaţia formulată de procurori faţă de decizia Judecătoriei Ploieşti, care a dispus anchetarea în libertate a celor 17 inculpaţi reţinuţi în dosar şi au dispus arestarea preventivă a 16 dintre ei, inclusiv a primarului de la Ciorani, Marin Voicu.
În cazul celui de-al 17-lea inculpat s-a dispus măsura arestului la domiciliu.
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Serviciul investigaţii criminale, au efectuat, miercuri, 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.
Potrivit unor surse judiciare, 15 percheziţii au avut loc în comuna Ciorani, inclusiv la sediul primăriei şi la domiciliul primarului, Marin Voicu, alte trei – în municipiul Ploieşti.
În urma descinderilor, 17 persoane, inclusiv primarul Marin Voicu, au fost duse la audieri, fiind ulterior reţinute.
„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, preciza Parchetul într-un comunicat.
Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Brigăzii Operaţiuni Speciale Ploieşti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” din Ploieşti şi lucrătorilor de poliţie din Prahova.
AGERPRES
EVENIMENT
TOP LICEE în ALBA după rezultate finale BACALAUREAT 2025. Câte licee au rată de promovare mai mare, după contestații

TOP Licee în Alba după rezultate finale Bacalaureat 2025: clasamentul unităților de învățământ a suferit modificări importante după soluționarea contestațiilor.
Chiar dacă top trei a rămas neschimbat, adică promovabilitate 100% la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” Alba Iulia, respectiv 99,39% la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, pe următoarele locuri au urcat Colegiul Economic din Alba Iulia…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni într-un sat din Munții Apuseni, potrivit reprezentanților ISU Alba.
”Secția de pompieri Câmpeni intervine pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată în comuna Vadu Motilor, spre Lazesti” au precizat pompierii.
La fața locului au intervenit voluntarii de la SVSU Vadu Moților, iar în sprijinul lor a fost trimisă o autoutilitară de stingere cu apă și spumă.
Știre în actualizare
Foto: Arhivă
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
EXCLUSIV. Cum arată șantierul din Prefectura Cluj. Se redă strălucirea de odinioară a clădirii, monument istoric din 1910

Lucrările de modernizare, reabilitare și eficientizare energetică a clădirii Prefecturii Cluj, monument istoric din anul 1910, au început în luna mai și vor dura un an. Prin proiect, se va respecta arhitectura originală, vor fi păstrate ramele de lemn ale ferestrelor cu feroneria de epocă, se va scoate în evidență curtea interioară, iar la subsol se vor amenaja săli de expoziții.
Cluj24 a vizitat, luni, în premieră, șantierul din clădirea Prefecturii Cluj, care a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Peste 60% din populaţia rezidentă a României are acces la sistemul de canalizare. Situația pe regiuni

Populaţia conectată la sistemele de canalizare în anul 2024 a reprezentat 60,7% din populaţia rezidentă a României. În ceea ce privește sistemele de canalizare prevăzute cu staţii de epurare, 59,6% din populația rezidentă a României este conectată.
Potrivit INS, în anul 2024, 11.578.048 de locuitori aveau locuințele conectate la sistemele de canalizare, reprezentând 60,7% din populaţia rezidentă a României, cu 127.019 persoane mai mult decât în anul 2023.
În ceea ce…
Citește mai mult pe Alba24.ro